GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στο "σφυρί" και επίσημα το 51% της ΕΥΑΘ

Τα τεύχη δημοπράτησης για την πώληση του 51% των μετοχών της ΕΥΑΘ καλείται να εγκρίνει σήμερα, Τετάρτη, το Δ.Σ. του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσ...

Τα τεύχη δημοπράτησης για την πώληση του 51% των μετοχών της ΕΥΑΘ καλείται να εγκρίνει σήμερα, Τετάρτη, το Δ.Σ. του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων. Αυτό σημαίνει...ότι μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες δημοσιεύεται και επίσημα η πρόσκληση ενδιαφέροντος, ενώ βάση του χρονοδιαγράμματος ο διαγωνισμός θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2013.
Σε αυτή τη φάση, ο διαγωνισμός αφορά την πώληση μόνο του 51% της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της Θεσσαλονίκης, μαζί με το μάνατζμεντ. Το υπόλοιπο 23,017% από το συνολικό ποσοστό του Δημοσίου που έχει στα χέρια του το ΤΑΙΠΕΔ θα πωληθεί σε μεταγενέστερη φάση, όταν το οικονομικό κλίμα θα είναι καλύτερο ώστε να επιτευχθεί όσο το δυνατόν υψηλότερο τίμημα.
Το 51% της ΕΥΑΘ που πωλείται σε αυτήν τη φάση αφορά μόνο την εμπορική εκμετάλλευση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης και όχι στα πάγια (φράγματα, δεξαμενές, αντλιοστάσια κ.λπ.) που παραμένουν στο Δημόσιο. Τα πάγια αυτά έχουν μεταφερθεί ήδη από το 2001 σε άλλη εταιρεία, συγκεκριμένα στην ΕΥΑΘ Παγίων, η οποία δεν εμπλέκεται στη διαδικασία πώλησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση