GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προφυλακίστηκε ο οικονομικός διευθυντής της Alapis...

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Alapis, Γιάννης Παπαβ...

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Alapis, Γιάννης Παπαβασιλείου, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση των των επισφαλών δανείων που χορηγούσε η Proton Bank, του επίσης προφυλακισμένου επιχειρηματία Λαύρεντη Λαυρεντιάδη.
Η κ. Χατζάκη, με βάσει τα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε και μετά την ενδελεχή έρευνα του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, επεφύλαξε στον κατηγορούμενο ρόλο συναυτουργού στην κατηγορία της απάτης σε βάρος της Proton Bank για τις επισφαλείς δανειοδοτήσεις των 701 εκατομμυρίων ευρώ που βαρύνει τον προσωρινά κρατούμενο επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.
Με την κίνηση αυτή, ουσιαστικά η ανακρίτρια αναδεικνύει σε δεξί χέρι του επιχειρηματία τον συγκεκριμένο οικονομικό διευθυντή, στηριζόμενη σε στοιχεία τα οποία προέκυψαν στη δικογραφία της υπόθεσης για την οποία έχουν εκδοθεί ήδη 8 εντάλματα σύλληψης, έχουν προφυλακιστεί 7 άτομα και αναζητούνται ακόμα άλλα δυο (ο Πέτρος Κυριακίδης και η νομικός Ελένη Σκούρα).
  Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος αρνήθηκε κάθε σχέση με την υπόθεση και επέμεινε μέχρι τέλους πώς δεν ευσταθούν οι κατηγορίες σε βάρος του. Ο κ. Παπαβασιλείου συνελήφθη αιφνιδιαστικά το Σάββατο, καθώς, μέχρι εκείνη την ημέρα δεν είχε κληθεί σε απολογία.
Πληροφορίες όμως αναφέρουν πώς πλέον οι αρχές, τον θεωρούν ως τον "αντ΄ αυτού" του επιχειρηματία, τον άνθρωπο δηλαδή που κίνησε και εκτέλεσε όλο το σχέδιο προώθησης των χρημάτων από την Proton Bank προς τις εταιρείες που κατέληξαν τα επισφαλή δάνεια, οι οποίες θεωρούνται αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντος του κ. Λαυρεντιάδη. Χαρακτηριστικό, κατά τις αρχές, είναι το email που βρέθηκε με αποστολέα ήδη κρατούμενο μεγαλοστέλεχος και τότε μέλος του ΔΣ της τράπεζας προς τον κ. Παπαβασιλείου που με έκδηλη αγωνία φέρεται να του λέει :
"Έχουν έρθει από την Τράπεζα της Ελλάδος και τρώμε πολύ βρίσιμο". "Αντέχετε;", φέρεται να απαντά ο κατηγορούμενος. Εκείνες τις ημέρες είχαν αρχίσει, σύμφωνα με την κατηγορία, οι εκροές χρημάτων προς τις εταιρείες.
Πηγή:capital.gr



Πηγή:www.capital.gr Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση