GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΒΙΝΤΕΟ- Παπανδρέου:Η οικογένειά μου δεν ήταν ποτέ δυναστεία

«Η οικογένειά μου δεν ήταν ποτέ δυναστεία», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε αμφιθέατρο του πανεπιστημίου Col...

«Η οικογένειά μου δεν ήταν ποτέ δυναστεία», ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε αμφιθέατρο του πανεπιστημίου Columbia.
Ο πρώην Πρωθυπουργός ερωτηθείς περί δυναστείας απάντησε χαρακτηριστικά: «Οι δυναστείες συνήθως δεν εκλέγονται. Εγώ υπήρξα πάντα δημοκρατικά εκλεγμένος στη ζωή μου. Πάλεψα μάλιστα για δημοκρατικές αλλαγές στο κόμμα μου, όπως η άμεση εκλογή. Εκλέχτηκα δύο φορές έτσι. Και ξέρετε υπάρχουν οικογένειες και οικογένειες. Ο δικός μου παππούς πήγε 6 φορές εξορία και φυλακή, παραλίγο να τον εκτελέσουν κιόλας, παλεύοντας για τη δημοκρατία. Ο πατέρας μου κι αυτός δύο φορές. Επομένως, δεν ήταν ποτέ υπόθεση μιας δυναστείας, ήταν ένας συνεχής αγώνας για τη δημοκρατία».
«Μιλήσατε για τις αλλαγές που κάνατε μετά το 2009, αλλά κάτι πολύ κακό έγινε στην Ελλάδα ίσως από το 1974 μέχρι το 2009. Εσείς ίσως να κάνατε καλή δουλειά, αλλά ως μέλος μίας "δυναστείας" γιατί δεν λέτε πρώτα ότι στην Ελλάδα τα κάναμε θάλασσα πριν το 2009, ότι συμπεριφερθήκαμε πολύ άσχημα και εκμεταλλευτήκαμε τη δημοκρατία;», ρώτησαν φοιτητές τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος τόνισε:
«Δεν θα διαφωνήσω ότι στην Ελλάδα τα κάναμε θάλασσα σε διάφορες περιόδους. Και αυτό είπα μάλιστα στην αρχή ότι υπήρχε στην Ελλάδα πολλή σπατάλη και διαφθορά και μάλιστα κατηγορήθηκα για αυτό. Αλλά το είπα γιατί ήθελα να τα αλλάξω αυτά, όχι να τα κρύψω. Και αρχίσαμε πράγματι τις αλλαγές. Ηλεκτρονική συνταγογράφηση, όλες οι δημόσιες δαπάνες στο διαδίκτυο, απόλυτη αξιοκρατία στις προσλήψεις στο δημόσιο ακόμη και ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος για θέσεις ευθύνης. Αυτό που με στεναχωρεί είναι ότι η λιτότητα δημιούργησε πόνο που επιβράδυνε τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε. Έχουμε λοιπόν ως χώρα τις ευθύνες μας, αλλά υπάρχουν και αλλού ευθύνες».

Δείτε το βίντεο:



3 σχόλια

  1. Και ποιόν πείθεις Γιωργάκη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΟΜΠΟΥΓΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ21 Φεβ 2013, 7:13:00 μ.μ.

    ΓΙΑ ΔΕΣΤΕ ΡΕ ΣΕΙΣ ΕΝΑ XITH-GERMANOTSOLIA ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ... ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ... ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.... ΛΕΓΟΝΤΑΣ… ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΜΑ(Κ)ΑΚΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ... ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ.... ΑΚΟΥΣΟΝ.... ΑΚΟΥΣΟΝ.... ΟΤΙ ΕΓΩ ΗΜΟΥΝ DNA ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.... ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ... ΚΑΛΑ ΡΕ ΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.... ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΜΟΥ (ΤΗΝ ΝΕΟΦΡΙΔΕΡΙΚΩ-ΜΑΡΓΑΡΙΤΩ) ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΒΛΕΠΑΝ....???

    KΡΕΜΑΛΑ.... KΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.... ΚΑΙ ΓΔΑΡΣΙΜΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ.... ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ... Η ΕΛΛΑΔΑ Α.Ε. ΠΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΣΕ ΑΠ΄ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ... ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ....ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΟΥ....ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΜΦΥΣΗΣΕ Η ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣ ΜΑΜΑΚΑ ΤΟΥ.... ΤΟΥΣ ΕΞΑΫΛΩΣΕ.... ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΩΦΕΛΟΣ.... ΚΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑΣ ΤΟΥ "TOY WE NEED A GLOBAL GOVERNMENT..." AND "I NEED THE MONEY… ΝΟW".... "EΓΩ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΤΖΗΣ"..../ KΡΕΜΑΛΑ.... KΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.... ΚΑΙ ΓΔΑΡΣΙΜΟ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ.... ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΚΟ ΨΩΦΟ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΡΕ ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση