GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαριά ποινή σε κόρη που εισέπραττε την σύνταξη του νεκρού πατέρα της

Άλλη μία περίπτωση παράνομης είσπραξης συντάξεων εντοπίστηκε στην Καβάλα. Το ΙΚΑ πλήρωσε την κηδεία συνταξιούχου και συνέχισε να χορηγ...

Άλλη μία περίπτωση παράνομης είσπραξης συντάξεων εντοπίστηκε στην Καβάλα. Το ΙΚΑ πλήρωσε την κηδεία συνταξιούχου και συνέχισε να χορηγεί σύνταξη για ακόμη 3 χρόνια. Ποινή κάθειρξης στην κόρη του
 
Την περασμένη Παρασκευή στο Τριμελές Καβάλας δικάστηκε υπόθεση,  από αυτές που στις μέρες μας ξεχωρίζουν.
Κατηγορούμενη ήταν κόρη συνταξιούχου του ΙΚΑ, η οποία για 3 περίπου χρόνια εισέπραττε κανονικά την σύνταξη του πατέρα της αν και αυτός είχε πεθάνει.
Κατηγορούμενη ήταν επίσης η εγγονή του συνταξιούχου (ανήλικη κατά την επίμαχη περίοδο) επειδή ήταν συνδικαιούχος του ίδιου τραπεζικού λογαριασμού.
Το δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών την κόρη του συνταξιούχου (με τριετή αναστολή), αθώωσε όμως την εγγονή.
Μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε υπάλληλος του ΙΚΑ Καβάλας.
Όπως είπε με την πρώτη πανελλαδική απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ το 2011 στάλθηκαν στην υπηρεσία της Καβάλας από την Αθήνα ονόματα συνταξιούχων που δεν είχαν απογραφεί. Τότε εντοπίστηκε η συγκεκριμένη περίπτωση.
Ο συνταξιούχος είχε πεθάνει στο τέλος του 2006. Το ΙΚΑ είχε πληρώσει στον ίδιο τραπεζικό λογαριασμό τα έξοδα για την κηδεία του. Συνέχιζε όμως να πληρώνει την σύνταξη για 3 περίπου έτη. Τα χρήματα τα εισέπραττε κανονικά η κόρη του συνταξιούχου.
Υπολογίζεται ότι πρόκειται για ένα ποσό 10.000 ευρώ ετησίως. Μόλις το ΙΚΑ διαπίστωσε το τι ακριβώς συμβαίνει κάλεσε την κόρη του συνταξιούχου να επιστρέψει τα χρήματα. Αυτή δέχθηκε, έκανε ρύθμιση την οποία όπως ειπώθηκε τηρεί. Σύμφωνα με τον υπάλληλο του ΙΚΑ Καβάλας όταν το ταμείο κατάλαβε τι είχε συμβεί, δέσμευσε τον λογαριασμό του συνταξιούχου. Μέσα σε αυτόν όμως βρήκε και πήρε μόνο 10 ευρώ.
Μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο σύζυγος της κόρης του συνταξιούχου.
Είπε ότι η σύζυγος του πίστευε ότι το ΙΚΑ γνώριζε τον θάνατο του πατέρα της επειδή είχε πληρώσει τα έξοδα της κηδείας.
Όσο για τα χρήματα που έμπαιναν κάθε μήνα στον τραπεζικό λογαριασμό, ο μάρτυρας είπε ότι υπήρχε η εντύπωση ότι επρόκειτο για χρηματικά ποσά από μερίσματα μετοχών αφού ο συνταξιούχος είχε μετοχές της ίδιας τράπεζας. «Δεν υπήρχε δόλος, ο θάνατος δηλώθηκε κανονικά» είπε στην αγόρευση του ο συνήγορος υπεράσπισης.
Το δικαστήριο δεν πείσθηκε και καταδίκασε την πρώτη κατηγορούμενη στην προαναφερθείσα ποινή. Απάλλαξε την δεύτερη. Η κατηγορούμενη άσκησε έφεση κι έτσι η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου σε δεύτερο βαθμό.
Πηγή: proininews.gr

2 σχόλια

  1. "Σήμερα επιστρέφουμε την εξουσία στον λαό"
    "Η εξουσία μας δόθηκε από τον λαό. Σήμερα, τού την επιστρέφουμε" δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ανακοινώνοντας, σήμερα, ενώπιον του βουλγαρικού κοινοβουλίου την παραίτηση της κυβέρνησής του.
    Οι Βούλγαροι βουλευτές επρόκειτο να ψηφίσουν, σήμερα, επί της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Συμεών Ντιάνκοφ, όταν ο κ. Μπορίσοφ ανακοίνωσε, αίφνης, ότι η κυβέρνησή του πρόκειται να παραιτηθεί μαζικά γύρω στο μεσημέρι.
    "Δεν μπορώ να μείνω και να κοιτώ τη ματωμένη Γέφυρα του Αετού" είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην πολυσύχναστη διασταύρωση στο κέντρο της Σόφιας, που έγινε χθες το θεάτρο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών.
    "Κάθε ρανίδα αίματος είναι ντροπή για εμάς" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπορίσοφ και πρόσθεσε: "Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σε αυτά τα τέσσερα χρόνια".
    Υπενθυμίζεται ότι, οι μαζικές διαδηλώσεις της τελευταίας περιόδου στη Σόφια και τις άλλες βουλγαρικές πόλεις είχαν ως εφαλτήριο τις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, στο φτυωχότερο κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνοι οι διαδηλωτές που, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, ζητούσαν την παραίτηση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του GERB.
    ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΕΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ;
    ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ "ΠΙΑΣΕΙ" ;
    ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΣΤΟ BROOKINGS INSTITUTE ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ;
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση