GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παναγιωτόπουλος: Να στηρίξουμε τους στρατευμένους

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, επισκέφθηκε την 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη, όπου συνομίλησ...

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, επισκέφθηκε την 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη, όπου συνομίλησε με αξιωματικούς, υπαξιωματικους και στρατευσίμους οπλίτες.
«Είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρίσκομαι στον Έβρο. Συνοδεύομαι από την Στρατιωτική ηγεσία, για να έρθω σε επαφή καταρχήν, με τα στελέχη μας, που προσπαθούν για το καλύτερο αποτέλεσμα, αποτελώντας τον ισχυρότερο βραχίονα της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας.
Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, μαζί με τις οικογένειές τους, για τις πολύτιμες υπηρεσίες, που προσφέρουν στον Ελληνικό Λαό και στην Πατρίδα.
Εάν μπορεί σήμερα η Ελλάδα, όλος ο Λαός μας -ανεξάρτητα με το τι ψηφίζει- να προχωρεί σε αυτήν την δύσκολη αλλά απαραίτητη προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας, αυτό οφείλεται σε αυτά τα παιδιά που είναι εδώ και στα νησιά μας και φροντίζουν για να έχουμε Ειρήνη, ασφάλεια και ηρεμία», είπε στην τοποθέτηση του ο Π. Παναγιωτόπουλος και στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις πρόσφατες αυτοκτονίες στρατευμένων καθώς και για τα προβλήματά των στρατιωτικών:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Παναγιωτόπουλε, πείτε μας λίγο εάν προβληματίζουν την ηγεσία του Υπουργείου τα περιστατικά αυτοκτονιών που είχαμε το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Έβρο.
Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Έχω δώσει αυστηρές εντολές, όλοι οι Διοικητές από την Στρατιωτική Ηγεσία μέχρι τον Διοικητή της πιο απομακρυσμένης μονάδας, να σκύβουν με πατρική στοργή και φροντίδα πάνω στα στρατευμένα παιδιά. Πρέπει να τους δίνουμε κάθε είδους υποστήριξη για να μπορούν να φέρουν σε πέρας τη θητεία τους με κέφι, φιλότιμο και επιτυχία. Βρίσκομαι εδώ, για να εξετάσω και αυτό το θέμα και τις επόμενες μέρες θα δείτε και γραπτές εντολές μου προς αυτήν την κατεύθυνση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στα θέματα, για τα οποία μιλήσατε με τους στρατευμένους είναι και το οικονομικό, ίσως κάτι που τους απασχολεί;
Π. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Πρέπει να ξέρετε, ότι αυτά τα θέματα, τα προβλήματα, δηλαδή, όλων όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις από του Στρατηγούς μας, τους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς μέχρι τα παιδιά τα δικά μας, τα στρατευμένα παιδιά, είναι αυτά τα προβλήματα που μας απασχολούν όλο το 24ωρο.
Ξέρω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπως και ο υπόλοιπος Ελληνικός Λαός, σηκώνουν ένα βαρύ ιστορικό φορτίο στις πλάτες τους. Μιλώ για τις περικοπές που ήταν απαραίτητες για να μπορεί να σωθεί η χώρα, να μην χρεοκοπήσει, να μην διαλυθεί η Ελλάδα. Και μια διαλυμένη χώρα δεν έχει Ένοπλες Δυνάμεις ούτε άλλες κοινωνικές και δημόσιες δομές.
Από την άλλη πλευρά όμως, θέλω να υπογραμμίσω και αποτελεί πεποίθηση όλων μας, ότι παρά τα προβλήματα, παρά τις αντιξοότητες, όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί, έχουν αποσυνδέσει τα όποια προβλήματα μιας δύσκολης καθημερινότητας από την επιτέλεση του καθήκοντος: Αφοσίωση στην Πατρίδα, αφοσίωση στο καθήκον. Τιμούν τον όρκο που έχουν δώσει στο Σύνταγμα και την Ελλάδα, τιμούν το ξίφος που έχουν πάρει.
Από τη δική μας πλευρά τώρα, της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να γίνει η καθημερινότητά τους ολιγότερο δύσκολη. Δεν λέω εύκολη, λέω ολιγότερο δύσκολη, βήμα με βήμα. Ανηφορικό βήμα. Θα μπορούμε να τους δίνουμε ό,τι επιτρέπουν οι περιστάσεις για να μπορούν με τον καλύτερο τρόπο να φέρουν σε πέρας την τόσο κρίσιμη για την Πατρίδα, Εθνική τους αποστολή».
Επίσκεψη και στο Διδυμότειχο
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε την 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού στο Διδυμότειχο και το μεθοριακό στρατιωτικό φυλάκιο των Καστανιών στην Ορεστιάδα, όπου συνομίλησε με αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στρατευσίμους οπλίτες, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή ευθύνης του Δ΄ Σώματος Στρατού στον Έβρο.
«Από το στρατιωτικό φυλάκιο των Καστανιών εδώ, στις εσχατιές της Ελληνικής επικράτειας, ολοκληρώνοντας τη περιοδεία μου στον Έβρο και έχοντας επισκεφτεί τη 12η και τη 16η Μεραρχία, αισθάνομαι την ανάγκη να στείλω ένα μήνυμα.
Εδώ στον Έβρο, αλλά και στα νησιά του Αιγαίου, είναι το μεγαλύτερο μέρος της αποτρεπτικής δύναμης της χώρας μας. Εδώ, δεκάδες χιλιάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων -από τους ανώτατους Αξιωματικούς και τους Διοικητές, μέχρι τους απλούς στρατεύσιμους που κάνουν τη θητεία τους, τα δικά μας τα παιδιά- δίνουν ένα καθημερινό, δύσκολο αγώνα, κάτω από αντίξοες συνθήκες τις περισσότερες φορές, για να μπορούμε όλοι οι Έλληνες να αισθανόμαστε ασφαλείς και να μπορούμε να φέρουμε σε πέρας την προσπάθεια για ένα καλύτερο αύριο.
Χωρίς αυτούς τους ανθρώπους δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε το παραμικρό: Ούτε οικονομία, ούτε τουρισμό, ούτε οποιαδήποτε άλλη κοινωνική ή εμπορική δραστηριότητα.
Η Πατρίδα γνωρίζει πόσο μεγάλη είναι η προσφορά τους και όταν ο τόπος ξανασταθεί στα πόδια του, όταν έρθει η ανάκαμψη, θα τους αποδώσει τα οφειλόμενα, πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι πιστεύουν ορισμένοι.
Τους αξίζει δημόσιος έπαινος. Τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τους αξίζουν πολλά και ειλικρινή συγχαρητήρια».

4 σχόλια

  1. Οι δήθεν αντιστασιακοί, αντιμνημονιακοί γυρνάνε στη ΝΔ, γιατί η καρέκλα και η κουτάλα είναι από χρυσό!
    Και εσύ, μακάκα Έλληνα, πληρώνε χαράτσια και φόρους, πάρε μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, πάρε περικοπή επιδομάτων. Έτσι σου αξίζει. Να είσαι δούλος των πολιτικών τζακιών και των εθελόδουλων βολευτών που το παίζουν αντιστασιακοί για λίγους μήνες. Σε δουλεύουν και μας αξίζουν τέτοιοι άνθρωποι. Δυστυχώς υπάρχει ένα 25% ζώων που ψηφίζει ακόμα ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ και θα μας τυραννάει για πολλά χρόνια. Πάρε Στουρνάρα και τις καταθέσεις και τα ακίνητα των Ελλήνων. Αντέχουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ME TI ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ
    ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ.ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΤΡΩΓΩΝΤΕ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α ΠΑΓΑΙΝΕ ΡΕ ΧΑΜΕΝΕ

    ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

    ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟ

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση