GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καλύτερα ανακλαστικά με το μάσημα τσίχλας!

Καλύτερα ανακλαστικά με το μάσημα τσίχλας! Το μάσημα της τσίχλας μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να έχει πιο γρήγορα ανακλαστικά! Στο συμπ...

Καλύτερα ανακλαστικά με το μάσημα τσίχλας!

Το μάσημα της τσίχλας μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο να έχει πιο γρήγορα ανακλαστικά! Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν οι επιστήμονες του Εθνικού Ινστιτούτου Ραδιολογικών Επιστημών της Ιαπωνίας, η οποία ουσιαστικά συνδέει το μάσημα της τσίχλας με την αιμάτωση οκτώ περιοχών του εγκεφάλου.
Στην έρευνα εξετάστηκαν οι αντιδράσεις του εγκεφάλου εθελοντών που μασούσαν τσίχλα και όσων δεν μασούσαν, με μαγνητική τομογραφία. Συγχρόνως πατούσαν ένα κουμπί με τον δεξί ή αριστερό τους αντίχειρα ανάλογα με την κατεύθυνση που έπαιρναν βέλη που εμφανίζονταν σε μια οθόνη. Με αυτόν τον τρόπο οι επιστήμονες μέτρησαν την ακρίβεια και το χρόνο αντίδρασης των εθελοντών.
Αυτοί που μασούσαν τσίχλα είχαν ταχύτερες αντιδράσεις σε σύγκριση με εκείνους που δεν μασούσαν, καθώς χρειάζονταν περίπου 493 χιλιοστά του δευτερολέπτου για να αντιδράσουν έναντι 545 χιλιοστών.
«Τα ευρήματα της έρευνας υποδεικνύουν ότι το μάσημα της τσίχλας ενισχύει τα επίπεδα διέγερσης και εγρήγορσης του εγκεφάλου, μια διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση του ελέγχου των κινήσεων και των νοητικών επιδόσεων», υπογραμμίζουν οι επιστήμονες.
Πηγή: perierga.gr

Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση