GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανάκληση του νομοσχεδίου για την ανασυγκρότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου

Από το koinoniaaxion.wordpress.com Το σχέδιο νόμου με θέμα “Ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις” ...

Από το koinoniaaxion.wordpress.com

Το σχέδιο νόμου με θέμα “Ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και άλλες διατάξεις” είναι οδοστρωτήρας, για ό,τι έχει απομείνει στον Έλληνα ναυτικό και παράλληλα κατεδαφίζει τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, για τα ποντοπόρα φορτηγά πλοία.
Το σχέδιο νόμου αναιρεί το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, σχετικά με τις οργανικές συνθέσεις των πλοίων και τη δεκάμηνη απασχόληση στην ακτοπλοΐα και παράλληλα ανοίγει τον δρόμο στους εφοπλιστές για τη δρομολόγηση και την αποδρομολόγηση των πλοίων τους.
Προβλέπει, επιπρόσθετα, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την ελεύθερη διαπραγμάτευση για όλες τις κατηγορίες πλοίων, αφού επιβάλλεται το καθεστώς της ατομικής σύμβασης εργασίας για τον κάθε εργαζόμενο.  Αυτό το καθεστώς θα σημάνει την επ’ άπειρον αναβολή της καταβολής των δεδουλευμένων αποδοχών και αναδρομικών στα πληρώματα πλοίων της ακτοπλοΐας.
Και όλα αυτά τη στιγμή που ο κλάδος της ναυτιλίας αποτελεί ένα από τα τελευταία υγιή οχυρά για την ελληνική οικονομία.
Η κοινωνία αξιών ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ:
  • την άμεση ανάκληση του νομοσχεδίου, 
  • την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για όλες τις κατηγορίες πλοίων, 
  • την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών και αναδρομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση