GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σωτήρης Χατζάκης: Παρελθόν για το ΚΘΒΕ;

Σε παραίτηση οδηγείται, σύμφωνα...

Σε παραίτηση οδηγείται, σύμφωνα...
με πληροφορίες της εφημερίδας Μακεδονία», ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Σωτήρης Χατζάκης, εξαιτίας του εσωτερικού κακού κλίματος, που εδώ και καιρό επικρατεί στη δεύτερη κρατική σκηνή και μετά την εμφανή, πλέον, ρήξη του με τον πρόεδρο του οργανισμού, Θωμά Τρικούκη.
Αιτία αυτής της κίνησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΚΘΒΕ, όπως δηλώνουν στη «Μακεδονία» άνθρωποι που τον περιστοιχίζουν, ήταν η έντονη και εμφανής πια διαφωνία του με τον πρόεδρο του δ.σ. του οργανισμού, Θωμά Τρικούκη, σε ζητήματα διοικητικής φύσεως. Μετά από τα έμμεσα ή άμεσα βέλη που αντάλλασσαν εδώ και καιρό οι δύο άνδρες, το αποκορύφωμα της κόντρας ήρθε πρόσφατα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όταν ο πρόεδρος του δ.σ. του οργανισμού αρνήθηκε να εγκρίνει το σχέδιο της καλλιτεχνικής διεύθυνσης για φιλοξενία μιας παιδικής παραγωγής του ΚΘΒΕ στο θέατρο «Άνετον» και ενώ ήδη υπήρχε η σύμφωνη γνώμη του δήμου Θεσσαλονίκης, στον οποίο ανήκει ο χώρος.
Εξάλλου, σύμφωνα με τη «Μακεδονία» στη διάρκεια της ανόδου του στη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός ΠΑΙΠΘΑ, Κώστας Τζαβάρας ζήτησε την παραίτηση του Θωμά Τρικούκη από τη θέση του προέδρου του δ.σ. του ΚΘΒΕ, ο οποίος όμως αρνήθηκε να παραιτηθεί θέλοντας να εξαντλήσει τη θητεία του που λήγει περίπου σε τρεις μήνες. Στη συνέχεια, ο κ. Τζαβάρας προσπάθησε να λειτουργήσει κατευναστικά ζητώντας εκ νέου από τους δύο πόλους εξουσίας του ΚΘΒΕ να συναντηθούν για να βρουν μια μέση λύση, πράγμα που δεν δέχτηκε ο Σωτήρης Χατζάκης. Έτσι, ο τελευταίος αποφάσισε να υποβάλει προφορικώς την παραίτησή του, χωρίς όμως προς το παρόν να θέσει την πρόθεσή του αυτή επισήμως και εγγράφως υπόψη του αρμόδιου φορέα. Αν αυτές οι πληροφορίες ευσταθούν, τότε το πιθανό αποτέλεσμα θα είναι, μετά από τέσσερα χρόνια θητείας στη δεύτερη κρατική σκηνή, ο γνωστός σκηνοθέτης να αποτελέσει, όπως όλα δείχνουν, παρελθόν για τον οργανισμό.
Στο πλευρό του Σωτήρη Χατζάκη δηλώνουν οι ηθοποιοί του θεάτρου, οι οποίοι αποφάσισαν σε συνεδρίασή τους να στηρίξουν τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΚΘΒΕ σε περίπτωση παραίτησής του, ενώ προγραμμάτισαν να στείλουν σχετική επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό ΠΑΙΠΘΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση