GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ημερίδα του «ΠΡΑΤΤΩ»...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, 11 Φεβρουαρίου 2013, η ημερίδα που διοργάνωσε η Κίνηση Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ» στο ΚΥΒΕ Περιστ...


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, 11 Φεβρουαρίου 2013, η ημερίδα που διοργάνωσε η Κίνηση Ιδεών και Δράσης «ΠΡΑΤΤΩ» στο ΚΥΒΕ Περιστερίου, με θέμα την οικονομική, πολιτική και ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και τις προοπτικές και δυνατότητες αντιμετώπισης αυτής.
Και οι τρεις ομιλητές της ημερίδας, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Γιάννης Δραγασάκης, ο Καθηγητής Πολιτικών Θεωριών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και Πρόεδρος του Δ.Σ. του «ΠΡΑΤΤΩ» Νίκος Κοτζιάς και ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Σταύρος Λυγερός, συμφώνησαν στην εκτίμηση ότι, τρία χρόνια μετά την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, η χώρα μας οδηγείται «στον γκρεμό», με την βίαιη και ραγδαία εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του Ελληνικού λαού, την καταστροφή του παραγωγικού μηχανισμού της και την υπονόμευση της εθνικής κυριαρχίας, που άπτεται, μάλιστα, κρίσιμων και ευαίσθητων εθνικών θεμάτων.
Ειδικότερα, ο πρώτος ομιλητής, Γιάννης Δραγασάκης, επισήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη συγκρότησης ενός ευρύτατου δημοκρατικού αντιμνημονιακού μετώπου γύρω από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., καθώς και την πρόταξη και ανάδειξη ενός ολοκληρωμένου εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της κρίσης, μετά από την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.
Ο δεύτερος ομιλητής, Σταύρος Λυγερός, επισήμανε την ιδιαιτερότητα των επιμέρους προγενέστερων στρεβλώσεων της Ελλάδας, ως προς το βάθος της κρίσης και την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω ξεκαθάρισμα των θέσεων της αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης, και ιδιαίτερα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, έτσι ώστε στην επόμενη εκλογική διαδικασία να υπάρξει ανάληψη της ευθύνης από τον λαό, καθόσον ο δρόμος, και μετά τα μνημόνια, θα είναι δύσβατος, λόγω της καταστροφής, που έχει επέλθει ήδη στη χώρα.
Ο τρίτος ομιλητής και φιλοξενών την ημερίδα, Πρόεδρος του «ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς, τόνισε την ανάγκη άμεσης δημιουργίας διακριτού στον λαό μετώπου δημοκρατικής σωτηρίας της χώρας, στο οποίο έχουν χώρο όλες οι δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις, με βάση ένα κοινό πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας, στο οποίο να δίδεται βάση στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, τους θεσμούς κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και στην εδαφική ακεραιτότητα και ασφάλεια της χώρας με χάραξη νέας εξωτερικής πολιτικής, που θα ενισχύσει πολύπλευρα τα διεθνή ερείσματά μας. Επίσης πρότεινε, η δημοκρατική αντιμνημονιακή κυβέρνηση να έχει έτοιμο πρόγραμμα «εκατό ωρών», εννοώντας τις πρώτες εκατό ώρες της λειτουργίας του Κοινοβουλίου, στο οποίο θα πρέπει να ψηφισθούν ένα μεγάλο μέρος δημοκρατικών και φιλολαϊκών ρυθμίσεων, έτσι ώστε να υπάρξει αναστροφή της καταστροφής και αίσθημα εμπιστοσύνης του λαού σ’ αυτή την κυβέρνηση.
Ακολούθησε πλούσιος διάλογος με τους παρευρισκομένους, που έθεσαν ερωτήματα και υπήρξαν απαντήσεις από τους εισηγητές. Την συζήτηση συντόνισε ο αρθρογράφος Στάθης Διομήδης.
Γραφείο Τύπου «ΠΡΑΤΤΩ»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση