GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόταση νόμου για «κούρεμα» στα στεγαστικά...

Πρόταση νόμου για το «κούρεμα» των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας νόμου Καρδίτσας Π...

Πρόταση νόμου για το «κούρεμα» των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Νέας Δημοκρατίας νόμου Καρδίτσας Παύλος Σιούφας. Η Πρόταση αποτελείται από πέντε συνολικά άρθρα και μ' αυτήν προβλέπεται μεταξύ άλλων το κούρεμα του 30% του οφειλομένου στις 30/12/2012 κεφαλαίου, ο επανυπολογισμός των τοκοχρεωλυσίων για το εναπομένον 70% μέχρι της λήξης του συμβατικού χρόνου του δανείου, η άτοκη μεταφορά του περικοπτομένου κεφαλαίου 30% για εξόφληση σε 16 εξαμηνιαίες δόσεις μετά την λήξη του δανείου.
Διαβαστε αναλυτικα τις προτεινόμενες διατάξεις:
Άρθρο 1ο
Από της 1ης Ιανουαρίου 2013 όλα τα στεγαστικά δάνεια που έχουν ληφθεί από οποιοδήποτε πιστωτικό ίδρυμα που λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα για αγορά πρώτης κατοικίας, περικόπτονται κατά το εναπομένον την 31ην Δεκεμβρίου 2012 κεφάλαιο κατά ποσοστό 30%.  Η διάταξη αυτή είναι υποχρεωτική για όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας καθώς και για τις εταιρίες προς τις οποίες τυχόν έχουν εκχωρηθεί τα δάνεια αυτά.
Για τα δάνεια σε υπερημερία στο περικοπτόμενο ποσό περιλαμβάνονται οι ληξιπρόθεσμες χρεωλυτικές δόσεις, οι δε δανειολήπτες υποχρεούνται για να τύχουν της περικοπής, να εξοφλήσουν τους τόκους.
Άρθρο 2ο
Το εναπομένον κεφάλαιο του δανείου (το ενεργό δάνειο) θα επανυπολογισθεί τοκοχρεωλυτικά, και θα εξοφληθεί στην απομένουσα δανειακή περίοδο του δανείου, όπως αυτή είχε συμφωνηθεί με την αρχική σύμβαση δανείου, με τις ίδιες αριθμητικά δόσεις και με το συμφωνηθέν επιτόκιο.
Άρθρο 3ο
Τα πιστωτικά ιδρύματα μετά από αίτηση του οφειλέτη που πρέπει να υποβληθεί από τον δανειολήπτη σε περίοδο τριών μηνών από την δημοσίευση του παρόντος νόμου, υποχρεούνται εντός 30 ημερών από της υποβολής της αιτήσεως, να προβούν στην περικοπή του άρθρου 1 του παρόντος, να αναμορφώσουν τις τοκοχρεωλυτικές δόσεις σύμφωνα προς το άρθρο 2 και να παραδώσουν στον οφειλέτη κατάσταση στην οποία θα αναφέρονται οι καινούργιες χρεωλυτικές δόσεις. Η περικοπή θα ανάγεται κατά χρόνο στην 1-1-2013.
Άρθρο 4ο
Το κεφάλαιο του δανείου που θα περικοπεί μεταφέρεται άτοκα για εξόφληση σε χρόνο μετά την εξόφληση του δανείου.  Η εξόφληση του περικοπέντος ποσού θα γίνει σε περίοδο 8 ετών μετά την λήξη του ενεργού δανείου με 16 εξαμηνιαίες ισόποσες δόσεις, με το επιτόκιο που συμφωνήθηκε με την αρχική σύμβαση.
Άρθρο 5ο
Σε περίπτωση υπερημερίας του δανειολήπτου εν σχέσει προς δύο συνεχόμενες ή τρεις οποιεσδήποτε δόσεις, ο δανειστής θα δικαιούται να ασκήσει τα δικαιώματά του και να αξιώσει το σύνολο της οφειλής.

3 σχόλια

  1. ΤΟΥΣ ΜΑΡΙΟ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟ ΣΙΟΥΦΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ Ο ΠΡΟΤΕΙΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την τρόικα την ρωτήσατε αν συμφωνεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα γκάλοπ.Όσο δεν πέφτουν ΝΔΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ πολύ, τόσο θα αυξάνουν οι φόροι!!!Όσο είναι ψηλά η ΝΔ στα γκάλοπ, τόσο μεγαλύτεροι θα είναι οι φόροι στα ακίνητα μας !

    Σοκ στους συνταξιούχους και στους μισθωτούς από τις νέες μειώσεις.
    Σοκ από την αύξηση της ανεργίας στους νέους !
    Σοκ από τη κατάργηση των τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων που πλήττει 1.000.000 ανθρώπους !
    Σοκ από τα συνεχιζόμενα χαράτσια σε ΔΕΗ, ακίνητα.
    Κι όσο βλέπουν ότι έχουν, ακόμα, ποσοστά στα γκάλοπ, τόσο ψηλότερους φορολογικούς συντελεστές θα βάλουν στα οικόπεδα, αγροτεμάχια, ακόμα και στα βοσκοτόπια και στα κοτέτσια !!!
    Και όταν έρθει η εκκαθάριση της φορολογικής οι 9 στους 10 θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ!
    Κι, όμως, υπάρχουν ακόμα ΗΛΙΘΙΟΙ που σκέφτονται να ψηφίσουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ! Και το λένε και στις δημοσκοπήσεις ! Αφού, λοιπόν, τα 3 κόμματα είναι ψηλά στις δημοσκοπήσεις, γιατί να αναιρέσουν τα σκληρά μέτρα ; Γιατί να μη πάρουν και άλλα ; Όσο υπάρχει ηλίθιος κόσμος που τους πιστεύει και τους στηρίζει, θα μας φάνε κι άλλα, ακίνητα, καταθέσεις, τα πάντα ! Θα σε κάνουν να στέκεσαι στις ουρές για συσσίτιο, να ξεπουλάς όσο όσο το σπίτι σου για τα στεγαστικά δάνεια και τα χρέη σου στο Δημόσιο, θα στείλουν τα παιδιά σου μετανάστες!
    Ξύπνα!
    Ξύπνα, ρε βλάκα, Έλληνα. Δεν καταλαβαίνεις, ΒΛΑΚΑ, ότι αν δεν πέσουν στο 10% η ΝΔ, και στο 3% το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ αυτοί δεν πρόκειται να σταματήσουν ;;;

    Αντί να στέκεσαι με υψωμένα τα χέρια, ζητιάνος και επαίτης, όπως μας κατάντησαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας, σκέψου ότι με αυτά τα χέρια τους ψήφισες! Και τώρα με αυτά τα χέρια πληρώνεις, πληρώνεις και δεν έχεις να θρέψεις τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου.

    Σκέψου ότι σε έχουν εξευτελίσει και σε θεωρούν χαχόλο ότι θα τους ξαναψηφίσεις, ενώ αυτοί έχουν εξασφαλίσει και τα τρισέγγονά τους. Σκέψου και φύγε τώρα από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, γιατί θα σε καταστρέψουν εσένα και τα παιδιά σου, αρπάζοντάς σου υγεία, λεφτά και τα λίγα ακίνητα που απέκτησες από τους παππούδες σου ή με στεγαστικό. Σταμάτα να είσαι ραγιάς των πολιτικών τζακιών. Ακόμα και τώρα αυτοί δεν έχουν κανένα πρόβλημα και μας δουλεύουν! Ξύπνα, πριν σου πάρουν και τα σώβρακα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση