GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι αποκρατικοποιήσεις απειλούν με "ξαφνικό θάνατο" την κυβέρνηση Σαμαρά! Στον άερα ο ανασχηματισμός.

 Από την Ιόλη Πιερίδη O Αμερικανός μιλούσε τον Έλληνα συνομιλητή του με εντελώς απαξιωτικό τρόπο. Μάλιστα για τις απειλές του δεν κρατο...

 Από την Ιόλη Πιερίδη

O Αμερικανός μιλούσε τον Έλληνα συνομιλητή του με εντελώς απαξιωτικό τρόπο. Μάλιστα για τις απειλές του δεν κρατούσε ούτε τα προσχήματα της διπλωματικής ευγένειας.
-Ξέρετε, αν πουλήσετε την ΔΕΠΑ στους Ρώσους θα υπάρξει πρόβλημα με συνέπειες που δεν τις φαντάζεστε για την χώρα σας...
Οι απειλές των Αμερικανών για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ έρχονται σε μια στιγμή που ο Σαμαράς με τις πλάτες του ΣΥΡΙΖΑ έκανε και κάνει ότι μπορεί για να μην πουληθεί ο ΟΠΑΠ!
Στο Μαξίμου πιστεύουν πως εάν ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΠΑ θα μπορέσουν στη ζούλα να αποφύγουν την πώληση της παχιάς αγελάδας του Περιστερίου τα κέρδη της οποίας συντηρούν το μηντιακό παρακράτος καθώς και την επιχειρηματική και πολιτική διαπλοκή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο Δραγασάκης σκίζει τα ιμάτιά του για να παραμείνει ο ΟΠΑΠ ως έχει. Το ίδιο και οι καλοπληρωμένοι υπάλληλοι του Οργανισμού-υπάρχει ετήσιος μισθός 272.000 ευρώ (!) – οι οποίοι με ανακοίνωσή τους «αγωνιούν» για την μη ανανέωση της σύμβασης με τον τεχνολογικό πάροχο-βλέπε Intralot.
Το ρευστό περιβάλλον στις αποκρατικοποιήσεις απειλεί την κυβέρνηση Σαμαρά κι αν προσθέσετε και τις πιέσεις της Τρόικας για να απολυθούν (επιτέλους) δημόσιοι υπήλληλοι δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Σαμαράς δεν θα προλάβει να κάνει ούτε ανασχηματισμός και θάχει πέσει ως τον Ιούνιο του 2013!
Οι περίφημες αποκρατικοποιήσεις και οι απολύσεις στο Δημόσιο είναι ο απόλυτος γόρδιος δεσμός για την κυβέρνηση. Μέσα από αυτά περνάει ακόμη και το ενδεχόμενο της βίαιης επιστροφής στην δραχμή!
Οι μνημονιακές κυβερνήσεις τα τελευταία 3 χρόνια να έδειραν άγρια τους Αγανακτισμένους του Συντάγματος, τους απεργούς και τους διαδηλωτές. Έλα όμως που για κακή τους τύχη δεν μπορούν να δείρουν τους δανειστές μας, οι οποίοι έχουν βάλει στη μέση το τρίο Σαμαρά, Κουβέλη, Βενιζέλου και τους ρίχνουν κλωτσιές στα οπίσθια.
Είναι χαρακτηριστικό δε ότι ανάμεσα και στους δανειστές υπάρχουν δύο δαφορετικές θέσεις για την πώληση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ. Οι Γερμανοί για παράδειγμα δεν έχουν αντίρρηση να καταλήξει στους Ρώσους, σενάριο που δεν θέλουν να ακούσουν με τίποτα οι Αμερικανοί.
Οι ιδιωτικοποιήσεις των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, ΟΠΑΠ, και ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ απειλούν με πτώση την κυβέρνηση των 3 πρεφαδόρων οι οποίοι πάνε από αναβολή σε αναβολή τις μεταρρυθμίσεις και τις απολύσεις στο δημόσιο, εφαρμόζοντας με ευλάβεια τις σαδιστικές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Μόνο που η ώρα της αλήθειας πλησιάζει και δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι ο Αντώνης Σαμαράς εξεμέτρησε τον πολιτικό του βίο-όσο κι αν αυτό σήμερα μοιάζει απίθανο.
Σημειώστε ότι σε ένα χρόνο από σήμερα, είναι πολύ πιθανό να εγκαταλείπει κυνηγημένος το Μέγαρο Μαξίμου και ο επόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας!
Στις πιέσεις των Αμερικανών είναι αφιερωμένο και το πρωτοσέλιδο της έγκυρης οικονομικής εφημερίδας «Κεφάλαιο» στο ρεπορτάζ της οποίας διαβάζουμε ανάμεσα στα άλλα για τον cold war 2, εξαιτίας της ΔΕΠΑ.
Σε άτυπη ενεργειακή ομηρία με σοβαρές γεωπολιτικές προεκτάσεις οδηγείται η Ελλάδα εφόσον πωληθεί η ΔΕΠΑ στη Gazprom διαμήνυσε η Ουάσιγκτον μέσω υψηλόβαθμου στελέχους του Στέητ Ντιπάρτμεντ που επισκέφθηκε ατύπως την Αθήνα.
Η επίσκεψη και οι επαφές του υψηλόβαθμου στελέχους της αμερικανικής διπλωματίας με την κυβέρνηση κρατήθηκαν επιμελώς μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Το γεγονός ότι η αμερικανική πλευρά, σε αντίθεση με το Βερολίνο, δε θα έβλεπε με καλό μάτι την απόκτηση της ελληνικής εταιρείας από το ρωσικό γίγαντα του αερίου, δεν αποτελεί είδηση. Ωστόσο κατά τις επαφές που είχε στην Αθήνα το υψηλόβαθμο στέλεχος του Στέητ Ντιπάρτμεντ, ανέλυσε μια σειρά από λόγους ευρύτερου γεωπολιτικού και οικονομικού ενδιαφέροντος, που καθιστούν ανεπιθύμητη μια τέτοια εξέλιξη. Οι αμερικανοί θεωρούν ότι στην πώληση της ΔΕΠΑ η Μόσχα "τα παίζει όλα για όλα" για να διατηρήσει συνθήκες μονοπωλίου στην αγορά αερίου της ευρύτερης περιοχής.
Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνουν ότι πιθανή κατάληξη της ΔΕΠΑ στα χέρια της Μόσχας θα θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την κατασκευή του αγωγού TAP καθώς ο εν λόγω αγωγός «σπάει» το ρωσικό μονοπώλιο στο αέριο των αγωγών στην ευρύτερη περιοχή. Αντίθετα το Βερολίνο διαφοροποιείται «κλείνοντας το μάτι» στους Ρώσους.
Στη μέση των διασταυρούμενων πυρών βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, η οποία καλείται να διαχειριστεί και να μεγιστοποιήσει τα εθνικά οφέλη. Ταυτόχρονα για την ΑΟΖ οι ΗΠΑ ζητούν από την Ελλάδα να αποφύγει μονομερείς κινήσεις που πιθανόν να θέσουν σε κίνδυνο το εύθραυστο κλίμα στην ευρύτερη περιοχή.

5 σχόλια

  1. Εχουν δικιο οι Αμερικανοι. Τοσα χρονια αλλου τρογαμε, αλλου πιναμε και τωρα αλλου θελουμε να το δωσουμε. Ας προσεξςι καλα η διπλωματια μας και ας δει τι παθαμε με τον αγωγο Μπουργκας-Αλεξανδρουπολη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καταλαβαίνω τα ζόρια σας
    ΑΛΛΑ...ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΙ Α-νόητοι σαλεμένοι.
    Βαράει κανόνι ο επαγγελματικός "πατριωτισμός".

    Αφρούς βγάζουν στα ανυπόληπτα διαπλεκόμενα δημοσιογραφικά blogs
    από την αποτυχία του εκλεκτού τους κ. Λιλλήκα.
    Όχι ότι τους ενδιαφέρει ο ίδιος
    ο κ. Λιλλήκας αλλά επειδή ο Α. Σαμαράς είναι στην ίδια γραμμή με τον κ. Αναστασιάδη, τον επόμενο όπως όλα δείχνουν πρόεδρο της Κύπρου.

    Είναι τόσο μεγάλο το κόμπλεξ κατωτερότητας που έχουν εναντίον του Α. Σαμαρά, ώστε ακόμα και η κατάρρευση του κομμουνιστή νύν προέδρου και η μετά βίας ανάδειξη στην δεύτερη θέση υποψηφίου των κομμουνιστών περνά σε δεύτερη μοίρα, ...ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΟ !!!

    Ο στόχος δεν ήταν ΠΟΤΕ το να κερδίσει ο κ. Λιλλήκας.
    Τους είναι παγερά αδιάφορος και σαν πρόσωπο και σαν πολιτική ιδεολογία...
    Στόχος ήταν να δημιουργηθεί πολιτική αστάθεια ώστε να μπορούν να κατηγορήσουν την "Μνημονιακή" κυβέρνηση της Ελλάδας για "ξεπούλημα" καθώς και να της κολλήσουν μερικούς ακόμα άλλους "ευγενείς" χαρακτηρισμούς

    Δεν πουλάει όμως ο επαγγελματικός "πατριωτισμός"...ΠΑ..ΠΑ..ΛΑΑΑΑ
    Αποδεικνύεται περίτρανα από την ετυμηγορία του Κυπριακού λαού καθώς και από τις δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα.

    Οι ξεφτιλισμένοι αυτοί τύποι που επενδύουν στην αναταραχή και πουλάνε ψεύτικο πατριωτισμό σε ημιμαθείς "ξερόλες" έφαγαν άλλη μία ΗΤΤΑ...

    Έπονται και άλλες ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΠΟΛΥ ΝΑΝΟΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ. ΜΕΓΑΣ ΟΣΦΥΟΚΑΜΠΤΗΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΑΝΤΙΜΝΟΝΙΑΚΗ ΡΗΤΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ.
    ΘΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φωτιά στα μπατζάκια τους!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τον Στεγκο τον θυμάστε;

    Τον Τσιμπουρ με εκείνο το εκατομμύριο;

    Το Κινέζο που έχει το λιμάνι και λέει το ΣΔΟΕ ότι κλέβει γιατί δηλώνει το μισό εμπόρευμα που έχει τα κοντέινερ τους...

    Το μπουρδέλο που λέγετε κυβέρνηση και ΛΉΣΤΕΨΕ {ΝΌΜΙΜΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΆ } τα χρήματα του μικρο ομολογιούχου;

    Η SIMENS--τα δομημένα; Η καταργήσει του ΚΑΘΕ εργατικού νόμου; βρείτε μου ΜΟΥ ένα νόμο ΗΛΊΘΙΟΙ να προστατεύει ΕΝΑ ΕΡΓΑΖΌΜΕΝΟ!!!! ένα///

    θα ζήσετε ΑΥΡΙΟ με 500 ευρώ!!!ΑΝ σας τα δώσει ο εργοδότης σας με φόρους και αυξήσεις ΠΑΝΤΟΎ;;;

    Αν θέλουν επενδύσεις θα πρέπει να διασφαλίζετε ο ΕΡΓΑΤΗΣ ..{ΗΛΙΘΙΟΙ} αλλιος !!!!!

    Δεν έχω σπίτι πίσω για να `ρθώ
    ούτε κρεβάτι για να κοιμηθώ
    δεν έχω δρόμο ούτε γειτονιά
    να περπατήσω μια Πρωτομαγιά.

    Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα
    μου τα ‘πες με το πρώτο σου το γάλα.

    Μα τώρα που ξυπνήσανε τα φίδια
    εσύ φοράς τα αρχαία σου στολίδια
    και δε δακρύζεις ποτέ σου μάνα μου Ελλάς
    που τα παιδιά σου σκλάβους ξεπουλάς.

    Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα
    μου τα ‘πες με το πρώτο σου το γάλα.

    Μα τότε που στη μοίρα μου μιλούσα
    είχες ντυθεί τα αρχαία σου τα λούσα
    και στο παζάρι με πήρες γύφτισσα μαϊμού
    Ελλάδα Ελλάδα μάνα του καημού.

    Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα
    μου τα ‘πες με το πρώτο σου το γάλα.

    Μα τώρα που η φωτιά φουντώνει πάλι
    εσύ κοιτάς τα αρχαία σου τα κάλλη
    και στις αρένες του κόσμου μάνα μου Ελλάς
    το ίδιο ψέμα πάντα κουβαλάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση