GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στάση εργασίας αποφάσισε το ΕΚΑ...

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, Παναττική-Πανεργατική προκήρυξε  4ωρη στάση εργασίας στην Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, από τις 07.00 έως της ...

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, Παναττική-Πανεργατική προκήρυξε  4ωρη στάση εργασίας στην Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, από τις 07.00 έως της 11.00 το πρωί.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήνας:
«Οι εργαζόµενοι δεχόµαστε ολοµέτωπη και κλιµακούµενη επίθεση µε αστυνόµευση και καταστολή των Απεργιακών µας Αγώνων.
Μαζί µε τα δακρυγόνα και την άσκηση βίας από τις δυνάµεις καταστολής στη διάρκεια κινητοποιήσεων, εφαρµόζονται γκεµπελικές µέθοδοι προπαγάνδας δυσφήµησης των Αγώνων µας, γίνονται συλλήψεις και στήνονται κατηγορίες ενοχοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και οι εργαζόµενοι κατά παράβαση του Συντάγµατος επιστρατεύονται όταν απαιτούν εργασία και αµοιβές αξιοπρέπειας.
Το ∆.Σ. του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου της Αθήνας στη σηµερινή του (7-2-2013) συνεδρίαση, εκτός από τις ηµεροµηνίες διεξαγωγής του 28ου Συνεδρίου του, αποφάσισε:
*Την προκήρυξη Παναττικής – Πανεργατικής 4ωρης στάσης εργασίας την Τρίτη 12 Φλεβάρη 2013 από τις 7:00 µέχρι τις 11:00 σε ένδειξη αλληλεγγύης στους 35 συναδέλφους µας που συνελήφθησαν στη διάρκεια της παρέµβασής τους στο Υπουργείο Εργασίας και οδηγούνται στη δικαιοσύνη την ηµέρα αυτή. Καλούµε εργαζόµενους και συνδικαλιστικά στελέχη σε συγκέντρωση έξω από τα ∆ικαστήρια της Ευελπίδων.
* Σε σχέση µε την επίταξη εργαζοµένων:
α) Να συντάξει επιστολή – παρέµβαση την οποία θα έχουν προσυπογράψει τα Σωµατεία – µέλη του Ε.Κ.Α. καθώς και προσωπικότητες από τον ακαδηµαϊκό, πνευµατικό, επιστηµονικό κόσµο αλλά και θεσµοθετηµένοι φορείς, σύµφωνα µε την οποία θα ζητάµε την άµεση άρση της επίταξης των εργαζοµένων και θα την επιδώσει, σε συνδυασµό µε παράσταση διαµαρτυρίας στον Πρωθυπουργό κο Αντ. Σαµαρά.
β) Να συµπορευτεί µε τους εργαζόµενους και τα Σωµατεία της ΣΤΑ.ΣΥ. στο δικαστικό τους αγώνα για την άρση της επίταξης τους. 2 Να πραγµατοποιήσει σύσκεψη Σωµατείων την Πέµπτη 14 Φλεβάρη 2013, στις 5:30 το απόγευµα, στον 2ο όροφο των γραφείων Ε.Κ.Α., προκειµένου να υπάρξει η µέγιστη δυνατή προετοιµασία και συσπείρωση των δυνάµεων της εργασίας στη διάρκεια της 24ωρης Πανελλαδικής – Πανεργατικής της Γ.Σ.Ε.Ε., στις 20 Φλεβάρη.
* Να συµµετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική, Πανεργατική Απεργία των ΓΣΕΕ – Α∆Ε∆Υ στις 20 Φλεβάρη 2013 και να αγωνιστεί µε όλες του τις δυνάµεις για την επιτυχία της Απεργίας αυτής, του διεκδικητικού της πλαισίου και της Απεργιακής συγκέντρωσης στις 11:00 στο Πεδίο Άρεως.
* Κυρίαρχο ζήτηµα του Συνδικαλιστικού Κινήµατος το οποίο υπαγορεύεται και από ∆ιεθνείς Συµβάσεις Εργασίας και από το Ευρωπαϊκό κεκτηµένο, είναι η διεκδίκηση µέσα από ελεύθερες συλλογικές διαπραγµατεύσεις των αµοιβών και των συνθηκών εργασίας και η κατοχύρωσή τους µέσα από Επιχειρησιακές, Κλαδικές Συµβάσεις Εργασίας καθώς και η κατοχύρωση των ελάχιστων αµοιβών στους µισθούς και τα ηµεροµίσθια µέσα από την Γενική Συλλογική Σύµβαση Εργασίας. Οι εργαζόµενοι «µατώσαµε» για την κατάκτηση αυτή και δεν τους την χαρίζουµε.
ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση