GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτοί είναι οι πιθανοί διάδοχοι του Πάπα

Σοκ έχει προκαλέσει σε ολόκληρο τον πλανήτη η απόφαση παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου...

Σοκ έχει προκαλέσει σε ολόκληρο τον πλανήτη η απόφαση παραίτησης του Πάπα Βενέδικτου...ωστόσο ήδη έχουν ξεκινήσει να κάνουν την εμφάνισή τους τα ονόματα των πιθανών διαδόχων του. Αν και η εκλογή του νέου προκαθημένου της Καθολικής Εκκλησίας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα (31 Μαρτίου), ήδη το όνομα του Ιταλού Αντζελο Σκόλα, του Καναδού Μάρκ Ουελέτ και του Αργεντινου Λεονάρντο Σάντρι προτείνονται ως τα επικρατέστερα σύμφωνα με τον Αμερικανό δημοσιογράφο ειδικευμένο σε εκκλησιαστικά θέματα, Τζον Αλεν.
Σύμφωνα με τον Αλεν, ο 70χρονος Ιταλός Σκόλα αποτελεί φαβορί καθώς υπήρξε πολύ κοντά στο ισχυρό Κίνημα Κοινωνία και Απελευθέρωση, ενώ έχει επικοινωνιακό ταλέντο. Τα μοναδικά μειονεκτήματα σύμφωνα με τον Αμερικανό ειδικό είναι ότι ο Σκόλα δεν έχει εργαστεί ποτέ στην Ρωμαϊκή Κουρία, ενώ έχει εμπλακεί και σε μια πολεμική που είχε να κάνει με τον δημοσιογράφο και βουλευτή του Μπερλουσκονικού Λαού της Ελευθερίας Ρενάτο Φαρίνα ο οποίος παραδέχθηκε ότι είχε συνεργαστεί με τις μυστικές υπηρεσίες δίνοντας πληροφορίες και δημοσιεύοντας ψευδείς ειδήσεις με χρηματικό αντάλλαγμα.
Στη δεύτερη θέση έρχεται ο 70χρονος Καναδός Μαρκ Ουελέτ, ο οποίος κινείται πολύ κοντά στις θέσεις του Πάπα Βενέδικτου, όμως έχει και πολλά κοινά στον χαρακτήρα. Δρα με γνώμονα τη λογική, είναι ντροπαλός, δε συμπαθεί τα φώτα της δημοσιότητας και απέχει από την πολιτική. Ηδη από το 2005 θεωρείτο ένας από τους πιθανότερους για να αναλάβει το αξίωμα του Πάπα.
Από την άλλη ο 68χρονος Λεονάρντο Σάντρι ίσως να συναντήσει κάποιο εμπόδιο καθώς μερικά θύματα παιδόφιλων ιερέων του Βατικανού, κατηγόρησαν ανοιχτά τον επί χρόνια γραμματέα του Κράτους του Βατικανού Αντζελο Σοντάνο ότι κάλυψε αρκετές υποθέσεις σεξουαλικής βίας. Ο Σάντρι λοιπόν βρίσκεται στο πλάι του Σοντάνο, επομένως αυτή η σχέση του ίσως αποτελέσει πρόβλημα για την εκλογή του. Την ίδια ώρα ο Αλεν θεωρεί ότι του λείπει το χάρισμα για να γίνει ο επόμενος Ποντίφικας.
Πέρα από τους τρεις παραπάνω ωστόσο, τα στοιχήματα αναδεικνύουν πολύ και τον 81χρονο Νιγηριανό Φράνσις Αρίντζε αλλά και τον 63χρονο καρδινάλιο από την Γκάνα, Πίτερ Κοντβο Απία Τουρκσόν, με αποτέλεσμα πολλοί να αναρωτιούνται αν θα έχουμε «μαύρο Πάπα».
Ακούγονται όμως και τα ονόματα του 54χρονου Φιλιππινέζου αρχιεπισκόπου Λουίς Αντόνιο Τάγκλε, του 62χρονου Αμερικανού αρχιεπισκόπου Τίμοθι Ντόλαν και του 62χρονου Βραζιλιάνου, αλλά γερμανικής καταγωγής, καρδιναλίου Οντίλο Πέδρο Σκέρερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση