GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΤΕ»…

Από τον  Καραπαναγιώτη Δημήτρη . Αυτή η φράση αναγράφεται στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων, στο «Ciutat de Valencia». Κι η αλήθεια αυτή ...

Από τον Καραπαναγιώτη Δημήτρη.

Αυτή η φράση αναγράφεται στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων, στο «Ciutat de Valencia». Κι η αλήθεια αυτή είναι. Ο Ολυμπιακός αύριο έχει τη δυνατότητα να φύγει με ένα καλό αποτέλεσμα από την Ισπανία, αρκεί να μην υποτιμήσει την Λεβάντε. Αν κάνει όμως το λάθος και αντιμετωπίσει υπεροπτικά τον αντίπαλό του, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τον ίδιο.
Αφήνοντας στην άκρη τους διθυράμβους που ακολούθησαν μετά το ματς με τονΑστέρα, αναφορικά με τις αλλαγές που έφερε ο ερχομός του Μίτσελ, θεωρώ πως ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει τίποτα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Τα ίδια προβλήματα συνεχίζει να αντιμετωπίζει. Το τονίζω αυτό, για να μην εκπλαγούν οι φίλοι του Ολυμπιακού σε περίπτωση αποκλεισμού από την Λεβάντε.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, ο Μίτσελ σκέφτεται να «χτυπήσει» τους Ισπανούς από τα άκρα. Σαν σκέψη είναι σωστή, καθώς και τα δυο ακραία μπακ της Λεβάντε έχουν αδυναμία στο ένας με έναν. Για το λόγο αυτό, ο Ισπανός τεχνικός φαίνεται να έχει καταλήξει στους Αμπντούν και Βλαχοδήμο για τα άκρα του. Κάτι τέτοιο όμως κρύβει αρκετό ρίσκο, διότι ο Βλαχοδήμος έχει αγωνιστεί σε ελάχιστα ματς από την αρχή του πρωταθλήματος και δεν διαθέτει τις παραστάσεις για τέτοιου είδους αγώνες. Από άποψη τεχνικής κατάρτισης είναι ανώτερος του Αμπντούν αλλά δεν παύει να είναι τελείως άπειρος. Στη συνέχεια, ο Μίτσελ έχει γνωστοποιήσει τη δυάδα των χαφ του, κι αυτοί θα είναι ο Φέισα με τον Γκρέκο. Αυτό σημαίνει αυτομάτως πολύ soft κέντρο. Και αν τελικώς επιλέξει τον Ιμπαγάσα αντί του Μασάντο, το κενό στο κέντρο θα είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς δεν θα υπάρχει ούτε ένας χαφ, ο οποίος να μπορεί να κυνηγήσει τον αντίπαλο.
Όσον αφορά στην άμυνα, η λογική λέει πως θα αγωνιστούν οι Μανωλάς, Σιόβας, καθώς είναι πιο ελαφριά κορμιά και θα μπορούν πιο εύκολα να περιορίσουν τον ταχύτατοΜάρτινς. Στο αριστερό άκρο θα βρίσκεται ο Χολέμπας ενώ για τη δεξιά πλευρά επιλέχθηκε ο Μανιάτης. Τοποθετώντας βέβαια τον Έλληνα χαφ στο πλάι της άμυνας, οι ερυθρόλευκοι χάνουν το μοναδικό παίχτη που θα μπορούσε να βγάλει τρεξίματα στο χώρο του κέντρου. Τέλος για την κορυφή της επίθεσης προτιμήθηκε ο Μήτρογλουέναντι του Τζιμπούρ, καθώς ο Μίτσελ θεωρεί πως βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τον Αλγερινό.
Στην αντίπερα όχθη, όπως είχαμε γράψει και στο κείμενο αμέσως μετά την κλήρωση του συγκεκριμένου ζευγαριού, η Λεβάντε είναι μια πολύ επικίνδυνη ομάδα. Διαθέτει ένα πολύ καλά δουλεμένο σύνολο κι αυτό επαληθεύεται τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στα στατιστικά. Με λίγα λόγια, η Λεβάντε έχει τα χαμηλότερα ποσοστά κατοχής της μπάλας, καθώς επίσης και τα χαμηλότερα ποσοστά παράγωγης φάσεων. Παρόλα αυτά, κατέχει τα υψηλότερα ποσοστά επίτευξης γκολ (αναλογικά με τις φάσεις που κάνει), ενώ διαθέτει ταυτόχρονα τα περισσότερα κλεψίματα μπάλας. Η στατιστική αυτή ανάλυση μεταφράζεται εντός γηπέδου ως εξής: συνεχή κλεψίματα μπάλας, γρήγορες αντεπιθέσεις με πολλούς παίχτες να πατάνε περιοχή και αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα.
Για τον παραπάνω λοιπόν λόγο, είναι μια ομάδα που δεν ταιριάζει καθόλου στον Ολυμπιακό. Αυτό που απομένει να δούμε, είναι σε ποιους ποδοσφαιριστές θα κατασταλάξει ο Μίτσελ και τι εντολές θα τους δώσει.

2 σχόλια

  1. Με τον Ολυμπιακό όπως είναι σήμερα και τον "ικανότατο" μαλάκα που έχει για προπονητή δεν χρειάζεται να προσπαθήσει πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το θέμα είναι τελικά πως για να μπορέσει μια ομάδα να ξεπεράσει ένα παραπάτημα και να προχωρήσει πρέπει να θέλει και ο προπονητής. Λάθος μεγάλο του μιτσελ.


    Αποφράξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση