GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κάνουμε… πρωταθλητισμό στην ακριβή βενζίνη

Οδυνηρή εμπειρία είναι πλέον για τους Ελληνες καταναλωτές κάθε επίσκεψη στο πρατήριο καυσίμων, καθώς η τιμή της βενζίνης είναι από τις ...

Οδυνηρή εμπειρία είναι πλέον για τους Ελληνες καταναλωτές κάθε επίσκεψη στο πρατήριο καυσίμων, καθώς η τιμή της βενζίνης είναι από τις ακριβότερες στον κόσμο, ενώ ταυτόχρονα το διαθέσιμο εισόδημα διαρκώς συρρικνώνεται. Σύμφωνα με έρευνα σε 60 χώρες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, την οποία δημοσιεύει η «Καθημερινή», η Ελλάδα έχει την έκτη υψηλότερη τιμή στην βενζίνη.
Για τις ανάγκες της έρευνας του Bloomberg οι τιμές ελήφθησαν κατά την περίοδο 3-18 Ιανουαρίου 2013. Στο πλαίσιο της έρευνας, πέρα από την τιμή της βενζίνης, εξετάζονται μερικές ακόμη παράμετροι και συγκεκριμένα, η δαπάνη για καύσιμα ως ποσοστού του συνολικού εισοδήματος, η δαπάνη για την αγορά ενός λίτρου βενζίνης ως ποσοστό του ημερομισθίου, καθώς και η κατανάλωση βενζίνης που γίνεται σε κάθε χώρα.
Σε ό,τι αφορά την τιμή πώλησης του λίτρου, η Ελλάδα καταλαμβάνει την έκτη θέση της σχετικής κατάταξης. Συγκεκριμένα, οι Έλληνες δαπανούν το 15% του ημερομισθίου για την αγορά ενός λίτρου βενζίνης, ενώ συνολικά δαπανούν το 4,8% του εισοδήματός τους για τον ανεφοδιασμό του οχήματός τους. Το υψηλό αυτό ποσοστό αποδίδεται και στο γεγονός ότι οι Έλληνες συγκαταλέγονται μεταξύ των λαών που χρησιμοποιούν συχνά το αυτοκίνητό τους για τις μετακινήσεις τους Ακριβότερη όλων στη βενζίνη είναι η Τουρκία, όπου η μέση τιμή του λίτρου αγγίζει τα 2 ευρώ εξαιτίας της φορολογίας.
fpress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση