GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΕΝ ΤΗΣ ΒΓΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ…

Από τον  Καραπαναγιώτη Δημήτρη . Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, η Μίλαν κατάφερε να κερδίσει με 2-0 την Μπαρτσελόνα κι έβαλε τις βάσεις ...

Από τον Καραπαναγιώτη Δημήτρη.

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, η Μίλαν κατάφερε να κερδίσει με 2-0 την Μπαρτσελόνα κι έβαλε τις βάσεις για μια πολύ μεγάλη πρόκριση. Η ρεβάνς στο Camp Nou αναμένεται συναρπαστική. Ας περάσουμε στα αγωνιστικά λοιπόν!
Η Μίλαν έχει τεράστια φανέλα. Τα εφτά αστέρια σημαίνουν πολλά. Αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε. Δεν ήταν η φανέλα, που έδωσε αυτή την πολύ μεγάλη νίκη στους Ιταλούς, αλλά η χαμηλή απόδοση των Καταλανών, σε συνδυασμό με το τακτικό πλάνο του Αλέγκρι. Γιατί, για να είμαστε δίκαιοι, ο Αλέγκρι είχε δουλέψει το πλάνο, το οποίο είχε στο μυαλό του και το αποτέλεσμα τον δικαίωσε περίτρανα.
Ο τεχνικός της Μίλαν παρέταξε την ομάδα του με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς, κι έτσι οι Ιταλοί έκαναν αυτό που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα: έπαιξαν κατενάτσιο. Προσοχή! Δεν έπαιξαν επιθετική άμυνα, αλλά κατενάτσιο. Έχει διαφορά το ένα από το άλλο.
Οι παίχτες του Αλέγκρι έδωσαν χώρο στη «Μπάρτσα», με αποτέλεσμα να αμύνονται με τρεις γραμμές άμυνας στο μισό γήπεδο. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στους Ιταλούς να μικρύνουν το χώρο ευθύνη τους και κατ’ επέκταση να έχουν πιο λίγα μέτρα για να τρέχουν. Έτσι, έκλεισαν όλους τους διαδρόμους, μπλοκάροντας παράλληλα την κίνηση χωρίς μπάλα των παιχτών της Μπαρτσελόνα. Απόρροια αυτού ήταν να δούμε τους «μπλαουγκράνα» τελείως στατικούς, δίχως τους γνωστούς τους αυτοματισμούς.
Η αλήθεια είναι πως στο χθεσινό παιχνίδι δεν πήγε τίποτα καλά για τους Καταλανούς. Ήταν πολύ «φλύαροι» με τη μπάλα στα πόδια και παρόλο που δεν μπορούσαν να ανοίξουν την άμυνα της Μίλαν, δίσταζαν να σουτάρουν έκτος περιοχής. Ωστόσο, είναι τελείως «unfair» να κατακρίνει κανείς την Μπαρτελόνα για έλλειψη επαγγελματισμού ή αδιαφορίας. Όλες οι ομάδες δικαιούνται ένα κακό βράδυ.
Στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς, ο Φατίχ Τερίμ καταδίκασε την ομάδα του με το αλλοπρόσαλλο πλάνο του. Ο άνθρωπος έκανε το ακατόρθωτο. Πρώτον κατάφερε να του πάρει το κέντρο η Σάλκε και κατά δεύτερον μπόρεσε να αχρηστεύσει τους Ντρογκμπάκαι Σνάιντερ! Μιλάμε για αδιανόητα πράγματα. Ας τα πάρουμε όμως όλα από την αρχή.
Ο Τούρκος τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με 4-4-2 στην ευθεία με δεξιό εσωτερικό μέσο τον Άντιλτοπ, κόφτη τον Ινάν, passer τον Φελίπε Μέλο και winger τον Σνάιντερ. Επιθετικό δίδυμο ήταν ο Ντρογκμπά με τον Γιλμάζ. Δηλαδή δυο πολύ βαριά κορμιά μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Αυτές τις τακτικές τις εφάρμοζαν οι προπονητές την δεκαετία του 90. Εν έτη 2013, δεν υπάρχουν πουθενά αυτά τα πράγματα.
Με λίγα λόγια είδαμε την Γαλατά, με πολύ καλύτερους παίχτες, να χάνει το κέντρο από την Σάλκε, η οποία ναι μεν έχει καλούς ποδοσφαιριστές από τη μέση και μπροστά, αλλά ανασταλτικά έχει τεράστια προβλήματα. Στη συνέχεια, από την πλευρά των Ριέρα, Σνάιντερ, ο Φαρφάν έκανε ό,τι ήθελε, εκθέτοντας για ακόμα μια φορά τον Τερίμ, ο οποίος επέλεξε τον Ριέρα για το αριστερό άκρο της άμυνάς του. Από εκείνη την πλευρά μάλιστα δημιούργησε όλες τις φάσεις της η Σάλκε. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν να βλέπεις τον Ντρογκμπά να παίζει χαμηλά, με φάτσα στο τέρμα σε ρόλο οργανωτή, διότι καταλάβαινε, πως αν αγωνιζόταν στην επίθεση, θα «κουτούλαγε» με τον Γιλμάζ.
Ο Τερίμ έχει δυο παίχτες παγκόσμιας κλάσης στα χέρια του (Ντρογκμπά, Σνάιντερ) και πρέπει να τους εκμεταλλευτεί προς όφελος της ομάδας του. Διαφορετικά, η υπόθεση «πρόκριση» θα φαντάζει όνειρο απατηλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση