GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Νομική Σύμβουλος του Ισραήλ για Θέματα Οικογενειακού Δικαίου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων

 Την Τετάρτην, 10ην /23ην Ιανουαρίου 2013, η Νομική Σύμβουλος του κράτους του Ισραήλ επί θεμάτων Οικογενειακού Δικαίου και Θρησκευτικών ...

 Την Τετάρτην, 10ην /23ην Ιανουαρίου 2013, η Νομική Σύμβουλος του κράτους του Ισραήλ επί θεμάτων Οικογενειακού Δικαίου και Θρησκευτικών Δικαστηρίων κ. Dareen Daniel, επεσκέφθη το Πατριαρχείον.
Την κ. Daniel εδέχθη η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά του Πατριαρχικού Επιτρόπου Ιερωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου και του Γέροντος Αρχιγραμματέως Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου.
Εις το πλαίσιον της συναντήσεως ταύτης έλαβε χώραν ενδιαφέρουσα συζήτησις δια θέματα αφορώντα τας χριστιανικάς οικογενείας, τα οποία αύται αντιμετωπίζουν και τα οποία επιλύουν δια των εκκλησιαστικών δικαστηρίων, ως είναι προβλήματα υιοθεσίας, γάμων, διανομής περιουσίας, διαζυγίων κ. α
Ως γνωστόν, το Πατριαρχείον έχει ανέκαθεν από των χρόνων της Βυζαντινής και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δικαίωμα να διατηρή εκκλησιαστικά ίδια αυτού δικαστήρια, ανεγνωρισμένα δια το κύρος των αποφάσεων αυτών και δη σήμερον υπό του κράτους του Ισραήλ, της Ιορδανίας και της Παλαιστινιακής Αρχής.
Εις την συζήτησιν ανεζητήθησαν οι τρόποι δια την ορθήν και δικαίαν συνεργασίαν βάσει των κειμένων νόμων μεταξύ των δικαστηρίων του Πατριαρχείου, εν Ιεροσολύμοις, Ιόππη, Ναζαρέτ και Άκκρη και των Ισραηλινών Δικαστικών Αρχών, ούτως ώστε να αποτρέπωνται λάθη, αδικίαι, καταχρήσεις και εξυπηρετώνται κατά τον δικαιότερον δυνατόν τρόπον τα αντιμετωπίζοντα προβλήματα μέλη του ποιμνίου του Πατριαρχείου, ελληνόφωνα, ρωσσόφωνα και αραβόφωνα.
Επί τω τέλει της επισκέψεως ταύτης, εν η ετέθησαν αι βάσεις και δια μελλοντικήν συνεργασίαν, ο Μακαριώτατος επέδωσεν εις την Νομικήν Σύμβουλον τον βʼ τόμον των Κειμηλίων του Πανιέρου Ναού της Αναστάσεως του καθηγητού κ. Νικολάου Ολυμπίου.

από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων - Εκ της Αρχιγραμματείας

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση