GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Στυλιανίδης για τις απολύσεις...

«Επιδιώκεται να αποφευχθούν απολύσεις υπεράριθμων υπαλλήλων και να αποκλειστούν οι προσλήψεις εκεί που τα κενά θα μπορούσαν να καλυφθούν ...

«Επιδιώκεται να αποφευχθούν απολύσεις υπεράριθμων υπαλλήλων και να αποκλειστούν οι προσλήψεις εκεί που τα κενά θα μπορούσαν να καλυφθούν από εν ενεργεία υπαλλήλους που έχουν την ειδίκευση και τη συνάφεια του αντικειμένου» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, μετά από συνάντηση που είχε στη Θεσσαλονίκη με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο κ. Στυλιανίδης έκανε λόγο για πολιτική κινητικότητας στο δημόσιο με στόχο την αξιοποίηση των κατάλληλων υπαλλήλων στις κατάλληλες θέσεις και τη μείωση των δαπανών συνολικά. Ειδικά για την αυτοδιοίκηση ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια από το υπουργείο, τους δήμους, τις περιφέρειες και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις για να αξιοποιηθούν απόλυτα οι υπάλληλοι που βρίσκονται στην αυτοδιοικητική μηχανή.
Σχετικά με τις εκλογές στους ΟΤΑ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο υπουργός επισήμανε ότι για την ηγεσία του υπουργείου εσωτερικών δεν έχει ανοίξει τέτοιο ζήτημα, ωστόσο η πρόταση για αναβολή των εκλογών προέρχεται από την ΕΝΠΕ και από σημαντική ομάδα δημάρχων της ΚΕΔΕ και θα πρέπει να συζητηθεί.
Με αφορμή, άλλωστε, τις επισημάνσεις του επικεφαλής της ομάδας δράσης Χόρστ Ράιχενμπαχ ότι η μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» είναι ημιτελής, επισήμανε: «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος. Δίνουμε στους ΟΤΑ αυτά που έχουμε. Αυτά που έχουμε είναι περιορισμένα, άρα το στοίχημα είναι πώς θα τα αξιοποιήσουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται». Επιπλέον σχολίασε ότι η ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειας των αυτοδιοικήσεων ισοδυναμεί με μια άλλη λογική σχετικά με την ενίσχυση της θεσμικής τους ευελιξίας προκειμένου να διαχειριστούν αποτελεσματικά τα χρήματα που παίρνουν από το κράτος και να εξορθολογίσουν τα οικονομικά τους.
«Όσον αφορά τέτοιου είδους διορθωτικές ή συμπληρωματικές κινήσεις του Καλλικράτη, αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει. Η πιο θεμελιώδης κίνηση σε αυτή την κατεύθυνση είναι η θέσπιση του παρατηρητηρίου για την οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ και η λειτουργία του κόμβου διαλειτουργικότητας που παρακολουθεί κάθε μήνα τη σωστή εφαρμογή των προϋπολογισμών των 13 περιφερειών και των 325 δήμων της χώρας που πρέπει να υπακούν πια σε κανόνες συνέπειας για να μπορούν να χρηματοδοτούνται από το κράτος και να μπορούν να δέχονται τη στήριξη του κράτους ουσιαστικά» είπε χαρακτηριστικά.
Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι το νόημα της σημερινής επίσκεψής του στην Περιφέρεια ήταν η αυστηροποίηση και πραγματική δικαιοσύνη όσον αφορά τη διαφανή λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και της αυτοδιοίκησης και η ενίσχυση της οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού με έξυπνα χρηματοδοτικά εργαλεία που σταδιακά αυτονομούν την αυτοδιοίκηση από την οικονομική εξάρτηση που παραδοσιακά είχε από το κεντρικό κράτος.
Αναφερόμενος στον πειθαρχικό κώδικα, ο κ. Στυλιανίδης σχολίασε ότι αυστηροποιείται η στάση της κυβέρνησης απέναντι σε ανθρώπους που έχουν κάνει παράβαση καθήκοντος και αυτό προωθείται με την αντικατάσταση των παραδοσιακών υπηρεσιακών συμβουλίων που αποτελούνταν από συναδέλφους, με δικαστές. «Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν υπογραφεί τα νέα υπηρεσιακά συμβούλια ανά περιφέρεια στα οποία συμμετέχουν και εκπρόσωποι της δικαιοσύνης» πρόσθεσε.
Με αφορμή τις αλλαγές που προωθούνται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το σχέδιο Αθηνά ο κ. Τζιτζικώστας γνωστοποίησε ότι θα θέσει, σε συνάντησή του με τον υπουργό Παιδείας, τους προβληματισμούς της τοπικής κοινωνίας της κεντρικής Μακεδονίας για τη μετακόμιση δύο πολύ σημαντικών σχολών του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε άλλες πόλεις.
Πηγή: ΑΜΠΕ

5 σχόλια

  1. Δυο φορες μου υποσχεθηκες προσληψη αρχιλαμογιοο, μονο ΠΑΠΑΡΗΓΑ μπας και φαμε φωμακη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αιμα , τιμη, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αει στα τσακηδια κι εσυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ηλιθιε , βλακα του ιδ. τομέα δουλευε -αν εχεις ακομα δουλειά- εως τις 7 κ τις 8 κάθε μέρα για να ζει το κυφηναριο του ΔΤ που είναι με το μάτι στο ρολόι απο τις 12.. ενω εδω που εχουμε φτασει πια ακόμα την ίδια διαθεση εχουν για να εξυπηρετησουν. .(για να μην μιλησω για το γρηγοροσημο που καλα κρατει..)
    Αν δεν τους απολυσουν ολους τους κοπριτες και να προσλαβουν άτομα με ικανότητες κ διαθεση για δουλειά θα τρωμε ξυλο ολοι δια βιου...!!
    Αλλα βλέπεις τα λαμογια οι πολιτικοί μας τους έχουν με το μπαμπακι γιατί είναι τα κοληταρια τους οι σιγουροι ψηφοι..
    Εσυ βλακα και ηλιθιε του Ιδ. Τομεα μετα απο 20 χρόνια δουλειάς πηγαινε στα ευρ 586 για να μην χασει την δουλεια του κανένας φιλος μας του Δημοσιου.. βλακα , ανοητε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση