GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκδήλωση ΟΝΝΕΔ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ/ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΒΟΛΟΥ

Γραφει η Αθηνά Ελευθερίου Τήρησαν την υπόσχεση τους τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Βόλου διοργανώνοντας μια εκδήλωσ...


Τήρησαν την υπόσχεση τους τα μέλη της ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Βόλου διοργανώνοντας μια εκδήλωση κοπής πίτας γεμάτη ενδιαφέρουσες πολιτικές συζητήσεις!
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν :ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας Γιώργος Κίτσιος,η κ.Ζέττα Μακρή γεν.γραμματέας ισότητας,ο αντιπεριφερειαρχης Θεσσαλίας κ.Καλτσογιάννης Γιώργος, ο κ.Αργύρης Μποτός αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, ο κ.Χαλέβας Κωνσταντίνος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού δικτύου πολιτιστικού τουρισμού,οι πολιτευτές κ.Μπουκώρος Χρήστος και κ.Σπύρος Δεσσύλας ,οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.Αργύρης Κοπάνας ,κ.Δωροθέα Κολυνδρίνη και κ.Μπατζιάκας Πέτρος και πολλοί από τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους του Καλλικρατικού δήμου Βόλου, Ζαγοράς και Νοτίου Πηλίου,ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Μαγνησίας Δημήτρης Κολυνδρίνης και ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Άβαθμιας εκπαίδευσης Σάκης Καραγιάννης. Επιστολές απέστειλαν ο βουλευτής Μαγνησίας κ.Νάκος Αθανάσιος, ο γεν.γραμματέας διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων κ.Σούρλας Γεώργιος και οι πολιτευτές κ.Καπάνη Μαρία και κ.Αντωνοπούλου Ελένη.
Παρών επίσης έδωσαν ο υπεύθυνος επαρχιακού Σάκης Ιωαννίδης, ο Γιώργος Ελευθερίου πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας, ο Αντώνης Πουγαρίδης μέλος Κ.Ε ΟΝΝΕΔ και οΒασίλης Γεωργιάδης, αναπληρωτής υπεύθυνος επαρχιακού για την Βόρεια Ελλάδα .
Επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος ο οποίος επισήμανε την ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας :«και οι νέοι της ΟΝΝΕΔ και αυτοί έχουν εξαθλιωθεί και έχουν τα ίδια προβλήματα. Δεν ζούμε σε γυάλινο κόσμο, ούτε διαφέρουμε από τους άλλους. Το τι έφταιξε και φτάσαμε ώς εδώ, είναι πάρα πολύ μεγάλη κουβέντα. Πρέπει να δούμε, όμως τι γίνεται από δω και πέρα. Και οι νέοι άνθρωποι οφείλουν να είναι πρωταγωνιστές στην αλλαγή του κλίματος όχι μόνο επικοινωνιακά, αλλά και ουσιαστικά. Και αυτό θα γίνει με πράξεις, με ανάπτυξη του επιχειρείν, με αλλαγή κουλτούρας. Πρέπει να φύγουμε από τη λογική του βολέματος στο Δημόσιο, να σταματήσουμε τη διαφθορά, τη διαπλοκή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Παπαμιμίκος ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις εκπροσώπων του τοπικού τύπου.
Οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης Χρήστος Χρόνης πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Μαγνησίας και ο Ερρίκος-Μάριος Κυρικλίδης γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Βόλου μιλήσαν με την σειρά τους για τα προβλήματα που υπάρχουν στην γενιά τους και για τις δράσεις που διοργανώθηκαν τα τελευταία χρόνια. "Η αλήθεια είναι ότι παλιά η ΟΝΝΕΔ περιστρεφόταν ως θεματολογία γύρω από τα πανεπιστήμια. Με τα νέα δεδομένα όμως και την ανεργία, δημιουργούνται νέες κινήσεις, όπως το πρόγραμμα «επιχειρώ» που μας βοηθούν ως νέους να κάνουμε κάτι καινούριο." ανέφερε χαρακτηριστηκά ο κ.Χρόνης.
Η βραδιά δεν τελείωσε με τις ομιλίες αλλά συνεχίστηκε με πολιτικές συζήτήσεις και προβληματισμούς γύρω από τα σύγχρονα προβλήματα.Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος συνομίλησε με πάρα πολλά μέλη της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, τους παρότρυνε για νέες δράσεις και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της οργάνωσης κι ακόμα περισσότερες δράσεις.
Η αλλαγή νοοτροπίας ήταν το συμπέρασμα της βραδιάς από όλους.Και του χρόνου!

3 σχόλια

  1. Ναι ρε, Χούντα έχουμε.....

    Ήταν οικονομική.

    Μετά την επέμβαση των χακί ΜΑΤ στο λιμάνι του Πειραιά έγινε επισήμως και στρατιωτική.

    Δεν έγινε επίταξη υπαλλήλων του Δημοσίου.

    Επιτάχθηκαν εργαζόμενοι που παράγουν πλούτο για εφοπλιστές.

    Επιτάχθηκαν εργαζόμενοι που απεργούσαν επειδή είναι απλήρωτοι, επειδή πετιούνται στο δρόμο, επειδή τους στερούν κάθε εργασιακό δικαίωμα.

    Έχουμε Χούντα.


    Η ειρωνεία κατάμουτρα.
    Την ίδια μέρα που η χουντική κυβέρνηση στέλνει τα χακί ΜΑΤ να επιβάλουν τον Νόμο και την Τάξη σπάζοντας την απεργία απλήρωτων εργαζόμενων, η Αllied Shipbroking ανακοινώνει ότι «Σημαντικά αύξησαν τις αγορές πλοίων οι Έλληνες εφοπλιστές τον πρώτο μήνα του 2013». Ανακοινώνει ότι «τον Ιανουάριο αγόρασαν 30 πλοία από 13 το αντίστοιχο διάστημα του 2012». Ανακοινώνει ότι το κόστος ήταν «357,110 εκατ. δολάρια».

    Το κράτος δείχνει εδώ και δεκαετίες την αδιαφορία του για τα νησιά της άγονης γραμμής. Δεν έπιασε ο καημός το σημερινό καθεστώς για την «ταλαιπωρία των νησιωτών από την απεργία των ναυτεργατών».

    Ακόμη και μετά τη βίαιη λύση της απεργίας, ασθενείς θα συνεχίσουν να πεθαίνουν στα νησιά επειδή δεν υπάρχει πλοίο κι έγκυες θα γεννάνε μόνες τους επειδή κανείς εφοπλιστής δεν κάνει δρομολόγια εκεί που δε βγάζει υπερκέρδη.
    Εντολές εφοπλιστών εκτέλεσε η Χούντα.....

    Εφοπλιστών που δε φορολογούνται.

    Εφοπλιστών που έχουν κάνει τη σημαία μέθοδο εκβιασμού για να φοροδιαφεύγουν επισήμως.

    Αν αύριο γίνει απεργία σε κάποιο εργοστάσιο με απλήρωτους εργαζόμενους, η Χούντα θα τους επιτάξει υπέρ του βιομήχανου και των κερδών του, χρησιμοποιώντας πάλι κάποια βλακώδη επιχειρήματα περί ενδιαφέροντος για την κοινωνία που κινδυνεύει να ξεμείνει από σάλτσες, σαμπουάν, αφρόλουτρο ή ότι άλλο παράγει ο εντολέας βιομήχανος.

    Το επιχείρημα περί ύπαρξης κοινοβουλίου, που χρησιμοποιούν όσοι υπερασπίζονται τη «δημοκρατικότητα της σημερινής κυβέρνησης», το έχει καταργήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος αρνείται επίμονα να πατήσει το πόδι του στη Βουλή.

    Τίποτα δεν είναι τυχαίο.
    Η μόνιμη απουσία ενός πρωθυπουργού από τη Βουλή, συμβολίζει ξεκάθαρα την απαξίωσή της.

    Ναι ρε, Χούντα έχουμε.
    Επειδή το Σύνταγμα αντικαταστάθηκε από πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

    Επειδή πάρθηκε η απόφαση από το τρικομματικό καθεστώς να μην περνάνε από τη Βουλή οι νόμοι για την επιβολή νέων μέτρων, αλλά τα μέτρα να επιβάλλονται αυτόματα με υπουργική απόφαση κατόπιν εντολής του Γερμανού επιτηρητή του.

    Ναι ρε, Χούντα έχουμε.
    Επειδή οι αποφάσεις των δικαστών είναι πάντα οι αναμενόμενες, επειδή τα βασανιστήρια από την αστυνομία επιτρέπονται,
    επειδή οι επιθέσεις παρακρατικών έχουν γίνει καθημερινότητα με επίσημη κάλυψη,
    επειδή όποιος δημοσιογράφος προχωρήσει σε κάποια αντικαθεστωτική αποκάλυψη, θα δεχθεί αμέσως απειλές για τη ζωή του.

    Ναι ρε, Χούντα έχουμε.
    Επειδή όλοι οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες που συνεργάζονται με το καθεστώς έχουν δώσει εντολές στα ΜΜΕ που κατέχουν να χειραγωγούν τον κόσμο.

    Να τον τρομοκρατούν.

    Να του κρύβουν ειδήσεις.

    Να δημιουργούν αντιπερισπασμούς.

    Να εντείνουν το κλίμα εμφυλίου.

    Να θάβουν κάθε αντίθετη άποψη.

    Να κανιβαλίσουν επάνω σε όποιον τολμά να την εκφράσει.

    Ναι ρε, Χούντα έχουμε.
    Επειδή αν πεις σε μπάτσο ότι πάρκαρε το μηχανάκι του στραβά πάνω στο πεζοδρόμιο, θα σε απειλήσει.

    Επειδή αν υπερασπιστείς κάποιον πεσμένο στο δρόμο που τον ρημάζουν στις κλωτσιές οι μπάτσοι, θα συλληφθείς.

    Επειδή αν κοιτάξεις στραβά έναν μπάτσο θα σε τραβολογάνε μέχρι να τους πείσεις ότι έχεις πρόβλημα και πάντα στραβά κοιτούσες.

    Ναι ρε, Χούντα έχουμε.
    Επειδή όλοι οι φοροφυγάδες προστατεύονται.
    Επειδή κανείς από τις τόσες λίστες φοροφυγάδων δεν ενοχλήθηκε.

    Επειδή κανείς δεν τιμωρήθηκε γιατί έσβησε ονόματα φοροφυγάδων.

    Επειδή εξαθλιώνουν εργαζόμενους, κλέβουν συνταξιούχους, διώχνουν κόσμο από την Ελλάδα για να ξενιτευτεί μήπως και βρει ένα κομμάτι ψωμί.

    Ναι ρε, Χούντα έχουμε.
    Και μην πεις ότι είναι βαριά η λέξη «Χούντα».

    Να δεις πόσο βαριά κάθεται στο σβέρκο μου η μαλακία σου να υποστηρίζεις ότι έχουμε Δημοκρατία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί κυρ – Παντελήδες μου, μέχρι τώρα διαμαρτύρονταν κάτι «ακριβοπληρωμένοι» ιδιωτικοί υπάλληλοι που δεν ένιωθαν τον αγώνα του αφεντικού, κάτι κωλόπαιδα στο Δημόσιο, κάτι «ρεμάλια αριστεροί» και «άπλυτοι αναρχικοί». «Συντεχνίες» και «συνάφια» όλοι τους. Χαιρόσασταν, κυρ- Παντελήδες μου, που οι πρώτοι απολύθηκαν, που οι δεύτεροι έχασαν το 50% του μισθού τους, που οι τρίτοι βρίζονται και συκοφαντούνται όλη μέρα από εκείνους που σου «εξασφάλιζαν» την ηρεμία του ευρώ.

    Όλοι εσείς, έντιμοι κυρ-Παντελήδες, εσείς που ποτέ δεν κρύψατε εισοδήματα – όπως ορκίζεστε – που ποτέ δεν κάνατε τράμπα ψήφους με βουλευτές για να σας «τακτοποιήσουν» εκείνη την υποθεσούλα – όπως ορκίζεστε – που ποτέ δεν κλέψατε στο ζύγι – όπως ορκίζεστε- κοιμόσασταν ήσυχοι.

    Τώρα έντιμοι κυρ- Παντελήδες μην οργίζεστε. 3,2 δισ. ευρώ υπολόγισε ο Στουρνάρας ότι θα του δώσετε για τα σπίτια που φτιάξατε και νοικιάζατε πάντα με απόδειξη – όπως ορκίζεστε. Τόσα θέλει από εσάς.

    Όχι από τους εφοπλιστές. Αυτοί είναι φίλοι του και μπορούν να χρεώνουν τις βίλες τους στις εταιρείες τους ώστε να μην πληρώνουν ούτε ευρώ.

    Όχι από αυτούς που έφτιαξαν off shore εταιρείες και έχουν δηλωμένη όλη την περιουσία τους στα νησιά Μάο – Μάο Τσικαμπούμ. Εσείς κυρ-Παντελήδες θα πληρώσετε.

    Ήσασταν οι επόμενοι. Λάθος! Ήσασταν η επόμενη συντεχνία που ήρθε η σειρά της. Πώς σας φαίνεται τώρα;

    Λίγο άδικο ε; Δεν έχει λογική να φορτωθείτε εσείς όλες τις αμαρτίες, από τις οποίες καμιά δεν κάνατε – όπως ορκίζεστε.

    Είναι παράλογο να λέει ο Στουρνάρας ότι χρειάζεται 3,2 δισ. τα οποία εσείς θα τα πληρώσετε τώρα. Κι όμως, εκείνος λέει ότι ο φόρος που θα πληρώσετε για πολλοστή φορά στα ακίνητά σας είναι ο πιο δίκαιος φόρος.

    Δεν τον χειροκροτούσατε τον Στουρνάρα όταν χτυπούσε τις «συντεχνίες»; Χειροκροτήστε τον και τώρα, λοιπόν. Όλος δικός σας.

    Δεν έχει σημασία που δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά, οπότε με τι λεφτά να πληρώσετε τους φόρους.

    Να πάτε να δανειστείτε από τις τράπεζες, έντιμοι κυρ-Παντελήδες. Τι; Δε σας δίνουν δάνεια οι τράπεζες; Μα γιατί; Εσείς δεν λέγατε ότι είναι κοπρόσκυλα αυτοί που φώναζαν ότι οι τράπεζες πήραν από το Κράτος 150 δισ. και ζητάνε κι άλλα; Εσείς δεν φωνάζατε «πάνω απ’ όλα οι τράπεζες»; Γιατί δε σας δανείζουν τώρα που τόσο τις στηρίξατε;

    Τι θα πει ότι δεν έχει λογική να πάρεις δάνειο για να πληρώσεις φόρους; Μήπως είχε λογική όταν σε καλούσαν να κατεβείς στο δρόμο να διαμαρτυρηθείς κι εσύ γελούσες κι έβριζες επειδή το «Μνημόνιο ήταν σωτηρία»; Κυρ- Παντελήδες μου, εσείς οι έντιμοι και οι έτοιμοι για πάση θυσία του ευρώ, τώρα που θα σας έρθει το σημείωμα και θα λέει ότι ακόμη κι αν χρωστάτε 3.000 ευρώ στο Δημόσιο αλλά δε μπορείτε να τα πληρώσετε θα σας κατάσχουν μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ και ενοίκια, μη θυμώνετε.

    Προχτές στις δημοσκοπήσεις δηλώνατε τη στήριξή σας στην τρικομματική κυβέρνηση και την πίστη σας στο Σαμαρά.

    Όλα έχουν ένα κόστος κυρ – Παντελήδες μου. Και η αφέλεια, το μεγαλύτερο.

    Ξέρω, φοβηθήκατε μη σας πάρουν τα σπίτια οι κουμουνιστές. Σπίτια αγορασμένα με τίμια λεφτά που χτίστηκαν δίχως να μπαζώσετε ρέματα και δε λαδώσατε την Πολεοδομία – όπως ορκίζεστε. Ναι, ξέρω, «όχι εγώ. Αυτός!». Μόνο που και ο «αυτός» το ίδιο λέει για σένα.

    Έχουμε μια μεγάλη διαφορά, κυρ-Παντελήδες μου. Εμείς δε χαιρόμαστε που τώρα θα σας ξεζουμίσουν, όπως χαιρόσασταν εσείς όταν ξεζούμιζαν και βαρούσαν όσους διαμαρτύρονταν. Γιατί αυτοί που διαμαρτύρονταν, το έκαναν και για εσάς. Για το δικό σας καλό. Ναι σωστά, δεν το είχατε καταλάβει, μην ορκίζεστε, σας πιστεύω.

    Τώρα όμως που ήρθε η σειρά σας έντιμοι, ήσυχοι κυρ-Παντελήδες μου, ελπίζω την επόμενη φορά που θα δείτε τα ΜΑΤ να βαράνε αθώους πολίτες, νέους ανθρώπους, να μη χαρείτε.

    Ελπίζω να μην το δείτε από την τηλεόραση, αλλά να είστε στο δρόμο.

    Ελπίζω να μη γυρίσετε την πλάτη από φόβο μην τυχόν και «μπλέξετε».

    Ελπίζω να φωνάξετε «ρε αλήτες» κι αυτή τη φορά να μην το πείτε σε εκείνους που τρώνε το ξύλο, αλλά σ’ αυτούς που το δίνουν. Ελπίδα μπορεί να μην υπάρχει πια, αλλά μια τελευταία ευκαιρία για αξιοπρέπεια θα υπάρχει πάντα. Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις άνθρωπος, κυρ-Παντελή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καταθληπτικές φάτσες νέων που ελπίζουν ότι μέσα απο το κόμμα μια μέρα θα γίνουν υπουργοί και γιατί όχι και πρωθυπουργοί; κρίμα για το όμορφο κοριτσάκι,κάπως έτσι ξεκίνησε και η Ζέττα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση