GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

​Χαν:Φιλικό κλίμα για επενδυτές

Χαν:Φιλικό κλίμα για επενδυτές Επιχειρήσεις στη βιομηχανική περιοχή Τρίπολης που έχουν επιδοτηθεί με ευρωπαϊκά κονδύλια, επισκέφθηκε ο Ε...

Χαν:Φιλικό κλίμα για επενδυτές
Επιχειρήσεις στη βιομηχανική περιοχή Τρίπολης που έχουν επιδοτηθεί με ευρωπαϊκά κονδύλια, επισκέφθηκε ο Ευρωπαίος επίτροπος για την Περιφερειακή Ανάπτυξη Γιοχάνες Χαν, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον επικεφαλής της ΕΕ στην Ελλάδα Πάνο Καρβούνη.
Ο Ευρωπαίος επίτροπος τόνισε ότι πρέπει "να δημιουργηθεί φιλικό κλίμα για επενδυτές" και χαιρέτισε την πρωτοβουλία της περιφέρειας Πελοποννήσου για τη δημιουργία περιφερειακού ταμείου στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ανέφερε, επίσης, ότι ενημερώθηκε από τον κ. Τατούλη για το ενδιαφέρον από πανεπιστημιακά ιδρύματα για σύσταση ερευνητικού ινστιτούτου καινοτομίας και τεχνολογίας στην Πελοπόννησο και σημείωσε πως υπάρχουν κονδύλια και θα στηριχτεί κάθε πρωτοβουλία για έρευνα.
Σε ότι αφορά στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, σημείωσε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσιάζει ποσοστό κάτω από τον μέσο ελληνικό όρο. Μιλήσαμε γι' αυτό, είπε ο Γιοχάνες Χαν, με τον περιφερειάρχη, ο οποίος ανέφερε πως η χαμηλή απορροφητικότητα οφείλεται σε καθυστερήσεις του παρελθόντος. Σημείωσε δε πως έλαβε τη διαβεβαίωση ότι πολλά έργα προτεραιότητας που βρίσκονται στην Πελοπόννησο θα ολοκληρωθούν, συμπληρώνοντας πως υπάρχουν διαθέσιμα κονδύλια και δεν πρέπει να χαθούν.
Σε ερώτηση για την ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού ως την Τσακώνα, ο επίτροπος για την Περιφερειακή Ανάπτυξη επισήμανε ότι "αυτή την περίοδο γίνεται επαναδιαπραγμάτευση των παραχωρήσεων", αναφέροντας ότι "πρόκειται για ένα θέμα, που τα δύο τελευταία χρόνια έχει συζητήσει με όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις".
"Πριν από δύο εβδομάδες σε συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη μάς διαβεβαίωσαν ότι Μάρτιο ή Απρίλιο θα λάβουμε το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης, με το νέο concept που θα ακολουθηθεί και για τη χρηματοδότηση και για το χρονοδιάγραμμα και για τις προϋποθέσεις. Ξέρουμε ότι οι προσδοκίες για τους νέους αυτοκινητοδρόμους έχουν αλλάξει σημαντικά λόγω κρίσης, είπε, ωστόσο δήλωσε πεπεισμένος ότι θα λάβει προτάσεις που θα οδηγήσουν στην πραγματοποίηση ως το 2015 της πλειοψηφίας των αρχικά προγραμματισμένων αυτοκινητοδρόμων", τόνισε ο Χαν.
Σχετικά με τη δημιουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη, ο Ευρωπαίος επίτροπος ανέφερε ότι δεν γνώριζε το θέμα και εξέφρασε την άποψη ότι το νέο αυτό αεροδρόμιο πρέπει να αποτελέσει τμήμα ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για τα μέσα συγκοινωνιών, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να προτάξει την ανάπτυξη σιδηροδρόμων.
Τέλος, ο Ευρωπαίος επίτροπος υπογράμμισε ότι στη χώρα μας υπάρχει επενδυτικό περιβάλλον, υπάρχουν ευκαιρίες για επενδύσεις, αλλά υπάρχουν και εμπόδια που πρέπει να υπερκεραστούν και προς αυτή την κατεύθυνση, είπε, εργάζεται η κυβέρνηση. Προσέθεσε ότι για να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα, χρειάζεται να μειωθεί η γραφειοκρατία που προκαλεί δισταγμό, να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί το κτηματολόγιο, γιατί πρέπει να υπάρχουν καθαροί τίτλοι, και τόνισε πως πρέπει να βελτιωθεί ο ρυθμός λειτουργίας και απονομής της δικαιοσύνης, γιατί πολλές φορές περνούν χρόνια μέχρι να τελεσιδικήσει μια υπόθεση, γεγονός που αποτελεί ανασταλτικό επενδυτικό παράγοντα.

Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση