GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στη Βουλή το θέμα των συμβασιούχων της ΕΡΤ

Στη Βουλή το θέμα των συμβασιούχων της ΕΡΤ Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα των συμβασιούχων δημοσιογράφων της ΕΡΤ -οι συμβάσεις των ...

Στη Βουλή το θέμα των συμβασιούχων της ΕΡΤ


Στη Βουλή φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ το θέμα των συμβασιούχων δημοσιογράφων της ΕΡΤ -οι συμβάσεις των οποίων λήγουν την Παρασκευή 8/2- με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές Ν. Βούτσης και Δ. Στρατούλης  προς τον υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Σίμο Κεδίκογλου, και τον υπουργό Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Αντώνη Μανιτάκη.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ερώτησή τους, οι συμβάσεις 61 δημοσιογράφων της ΕΡΤ λήγουν αύριο Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, ενώ την ίδια τύχη θα έχουν στα τέλη Μαρτίου 13 δημοσιογράφοι της ΕΤ3.

Πρόκειται, διευκρινίζουν, για συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, οι οποίοι προσελήφθησαν με ετήσια σύμβαση πέρυσι κατόπιν διαγωνισμού, «στον οποίο κυριάρχησε πέραν της επαγγελματικής επάρκειας το κριτήριο της μίας και μοναδικής εργασίας όπως και της πολυετούς παρουσίας στον "σκληρό πυρήνα" της ενημέρωσης της ΕΡΤ, δηλαδή στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές».

Μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Βούτσης και Στρατούλης κατηγορούν τόσο την προηγούμενη, όσο και τη σημερινή κυβέρνηση ότι όχι μόνο δεν επιδεικνύουν στοιχειώδη πρόνοια για το εργασιακό μέλλον αυτών των εργαζομένων, «που επί σειρά ετών (ενίοτε και πάνω από 20 συναπτών ετών) αποτελούν τη στελεχιακή ραχοκοκαλιά της δημοσιογραφίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης», αλλά αδιαφορούν και για τη φυσιογνωμία της, καθώς «μεσούσης της τηλεοπτικής σεζόν, καλείται από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο να αλλάξει τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις ενημερωτικές της εκπομπές».

Στο πλαίσιο αυτό ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς αν θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου οι συμβάσεις των εργαζομένων που επί σειρά ετών καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

3 σχόλια

  1. Η ΕΡΤ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από γκάφα σε γκάφα ο ΣΥΡΙΖΑ !!!

    Κάποιος τους έχει.. φτύσει εκεί στην Κουμουνδούρου και δε λένε να ησυχάσουν. Η μια μετά την άλλη οι βόμβες σκάνε κι έτσι όπως πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ θα μείνουν από στελέχη αφού θα αποσύρονται το ένα μετά το άλλο επειδή δεν είναι σοβαροί.

    Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ευ. Αμμανατίδου, είχε σειρά σήμερα για να κάνει τη γκάφα της. Φαίνεται ότι δεν άκουσε τον κ. Τσίπρα από την Αμερική που είπε ότι το ευρώ είναι το νόμισμα της Ελλάδας και είναι αδιαπραγμάτευτο. Πήγε λοιπόν στην Π. Τσαπανίδου και επανέλαβε πολλές φορές ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ».

    Ξέρουν τι λένε εκεί στην Κουμουνδούρου; Ξέρουν τι τους γίνεται; Μπορούν να συντονιστούν διότι είναι και αξιωματική αντιπολίτευση;

    Φυσικά, η ΝΔ δε θα άφηνε να πέσει κάτω και αυτό το «φάουλ» του ΣΥΡΙΖΑ. Σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου σχετικά με τη συνέντευξη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ευαγγελίας Αμμανατίδου τονίζει:
    «Τώρα που η Ελλάδα κατοχύρωσε οριστικά την παραμονή της στο ευρώ και κανείς πλέον ξένος δεν το αμφισβητεί, ο ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς εξακολουθεί να το θέτει. Η βουλευτής του Ευαγγελία Αμμανατίδου, σε τηλεοπτική της συνέντευξη, επαναλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ». Μπορεί για τον ΣΥΡΙΖΑ το ευρώ να μην είναι φετίχ, αλλά σίγουρα είναι ταμπού. Καλό είναι να μην το αγγίζει. Οι συνεχείς μεταλλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρουν στη χώρα»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΣΩΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΕΞΟΤΑΝΙΛ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ, ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΟΧΙ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση