GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Εκπαιδευτική γενοκτονία" χαρακτηρίζει το ΤΕΙ-Θ το σχέδιο "Αθηνά" του υπουργείου Παιδείας

"Εκπαιδευτική γενοκτονία" χαρακτήρισε το σχέδιο «Αθηνά» που προβλέπει την μεταφορά ή την...

"Εκπαιδευτική γενοκτονία" χαρακτήρισε το σχέδιο «Αθηνά» που προβλέπει την μεταφορά ή την...κατάργηση τμημάτων του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρός του, Παύλος Καρακολτσίδης κάνοντας παράλληλα λόγο για "πολιτική σκοπιμότητα με ιδιοτελή συμφέροντα".
Υπενθυμίζεται, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ότι σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, 8 τμήματα του ΤΕΙ μεταφέρονται στις Σέρρες, 2 στην Φλώρινα και άλλα 3 καταργούνται με αποτέλεσμα να αναγκάζονται 12.500 φοιτητές να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε άλλες πόλεις, όπως και περίπου 150 καθηγητές, υπάλληλοι και Ειδικό Τεχνικό Προσωπικό.
"Φαίνεται ότι το σχέδιο "Αθηνά" έγινε μόνο για το ΤΕΙ-Θ καθώς το 40% των αλλαγών που προτείνονται, το αφορούν" ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ο κ.Καρακολτσίδης ζητώντας την απόσυρση του σχεδίου προκειμένου να διατηρήσει το Ίδρυμα την αυτοτέλειά του.
Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ κ. Βαλσαμίδης, καυτηρίασε την "τακτική εξόντωσης που ακολουθείται", εκτιμώντας ότι θα οδηγήσει το 70% των φοιτητών των οποίων τα τμήματα θα μεταφερθούν, σε διακοπή των σπουδών τους, λόγω οικονομικής δυσχέρειας.
"Καλούμε τον πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα γιατί είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μέχρι τελικής επίλυσης" δήλωσε χαρακτηριστικά. Η διοίκηση του ΤΕΙ προτείνει την ομοσπονδοποίηση των τριών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ Σερρών, ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης) με αυτοτέλεια του κάθε Ιδρύματος και εσωτερική αναδιάρθρωση.
Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας, φοιτητές προχώρησαν σήμερα σε κατάληψη τμημάτων του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση