GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποστάσεις παίρνουν ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ

Αποστάσεις παίρνουν ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ Διακριτικές αποστάσεις από την κυβερνητική γραμμή κρατούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με αφορμή τα επεισόδια στο ...

Αποστάσεις παίρνουν ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ

Διακριτικές αποστάσεις από την κυβερνητική γραμμή κρατούν ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, με αφορμή τα επεισόδια στο υπουργείο Εργασίας την Τετάρτη, αλλά και τις κινητοποιήσεις στον αγροτικό κόσμο.
Οι δύο μικρότεροι κυβερνητικοί εταίροι, τάσσονται κατά της «επίδειξης πυγμής» από την πλευρά της κυβέρνησης απέναντι σε κάθε μορφή λαϊκής κινητοποίησης, αξιώνοντας σε πρώτη φάση τουλάχιστον την εξάντληση των περιθωρίων διαλόγου. Συνεννόηση όμως ζητούν και από την άλλη πλευρά.
Το βάρος στην ανάγκη «συνεργασίας και συνεννόησης» ρίχνει το ΠΑΣΟΚ, αξιώνοντας Κοινωνικό Διάλογο. «Οι συνθήκες που περνάει η χώρα και η πορεία ανόρθωσής της, δεν επιτρέπουν ούτε παράλογες απαιτήσεις, ούτε μεθόδους του παρελθόντος, αλλά ούτε και ακραίες επιδείξεις πυγμής», διαμηνύει η Ιπποκράτους, αφήνοντας αιχμές και για τις δύο πλευρές. «Όσοι επιλέγουν την τακτική της πόλωσης και του διχασμού, προσφέρουν κακή υπηρεσία στον τόπο», λένε στελέχη του κόμματος, προσθέτοντας πως «η τυφλή αναμέτρηση δεν οδηγεί σε λύσεις».
Ξορκίζουν τις πολυήμερες απεργίες και τα κλειστά λιμάνια και δρόμους, αλλά και επισημαίνουν στην κυβέρνηση ότι οφείλει να εξαντλεί τα περιθώρια του διαλόγου, να εξηγεί τις επιλογές της, να αποδεικνύει ότι –μέσα στους δημοσιονομικούς περιορισμούς- αφουγκράζεται τα προβλήματα της κοινωνίας, δίνοντας αποτελεσματικές λύσεις.
«Ο διάλογος και η προσπάθεια συνεννόησης φυσικά και δεν μπορεί να υποκαθίστανται από τους μηχανισμούς καταστολής», σημειώνουν, τονίζοντας τη διαφορά μεταξύ του να ζητά κανείς να αποκατασταθεί η ομαλή ζωή της χώρας και του να προβαίνει σε «άστοχη και υπερβολική χρήση αστυνομικών παρεμβάσεων».
Στην ίδια γραμμή όμως κινείται και η ΔΗΜΑΡ. Μιλώντας για «τεχνητή ένταση» και «επίδειξη πυγμής», το κόμμα του Φώτη Κουβέλη, προειδοποιεί πως τέτοια συμπεριφορά δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση των ουσιαστικών προβλημάτων των εργαζομένων. Αντιθέτως, τόσο για τα προβλήματα των ασφαλισμένων, όσο και για εκείνα των αγροτών, η Αγίου Κωνσταντίνου υποστηρίζει ότι «λύνονται με διάλογο, στη βάση θετικών και ρεαλιστικών προτάσεων».

Πηγή: real.gr

Πηγη: enikos.gr

1 σχόλιο

  1. Κοροϊδεύουν το λαό τα παλιοκομμούνια!

    Απέλυσαν εργαζόμενο στο Ριζοσπάστη με μνημονιακή προειδοποίηση και μισή αποζημίωση!

    Η ηγεσία της εφημερίδας Ριζοσπάστης γνωστοποίησε χθες, την ώρα που συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ καταλάμβαναν το γραφείο του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, σε τέσσερις εργαζόμενους -και μέλη του ΚΚΕ- ότι απολύονται,ανεβάζοντας έτσι σε 9 τον συνολικό αριθμό των απολύσεων από τα Χριστούγεννα.

    Σύμφωνα με τις καταγγελίες το απίστευτο της ιστορίας είναι ότι ένας από τους εργαζόμενους,ο επί 25 χρόνια διοικητικός υπάλληλος της εφημερίδας Κώστας Τσαρουχάς απολύεται με χρήση του μνημονικού νόμου που προβλέπει την καταβολή μισής αποζημίωσης μετά από τετράμηνη προειδοποίηση.

    Ακόμη απολύθηκαν:

    Η δημοσιογράφος Κλωντίν Χέσπερ, με αρμοδιότητα στα διεθνή, κόρη της γνωστής ηθοποιού Μίρκας Καλατζοπούλου,
    Ο δημοσιογράφος-ιστορικός Γιώργος Πετρόπουλος, υπεύθυνος ρεπορτάζ Υπουργείου Δημόσιας Διοίκησης, για τον οποίο συνέδραμε αρνητικώς, ότι εξέδωσε βιβλίο το περιεχόμενο του οποίου δεν έθεσε προς έγκριση εις την ηγεσία του «Κόμματος», σε συνδυασμό με το ότι θετικό σχόλιο γιά αυτό καταχωρήθηκε εις την αστική εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ»,
    Η δημοσιογράφος Ερση Κουμπούρη, κόρη του παλαίμαχου συνδικαλιστή του ΚΚΕ και πρωην βουλευτή Δήμου Κουμπούρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση