GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σπείρα που εκβίαζε μετανάστες

Σπείρα που εκβίαζε μετανάστες Οργανωμένη σπείρα αλλοδαπών, που απήγαγε μετανάστες, τους κακοποιούσε και τους εκβίαζε, με σκοπό να αποσπά...

Σπείρα που εκβίαζε μετανάστες
Οργανωμένη σπείρα αλλοδαπών, που απήγαγε μετανάστες, τους κακοποιούσε και τους εκβίαζε, με σκοπό να αποσπάσουν χρήματα από τους συγγενείς τους, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια.
Οι δράστες απαιτούσαν χρηματικά ποσά, ύψους 6.500 - 15.000 ευρώ, για να αφήσουν ελεύθερους τους μετανάστες, τους οποίους κρατούσαν σε διαμερίσματα-φυλακές και τους βασάνιζαν.
Τα μέλη της σπείρας ήταν υπήκοοι Μπαγκλαντές και θύματα, κυρίως, ομοεθνείς τους. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από αστυνομική έρευνα, που ξεκίνησε από την καταγγελία ενός 39χρονου, υπηκόου Μπαγκλαντές, ο οποίος ήταν ένα από τα θύματα της σπείρας.
Όπως ενημερώνει η αστυνομία, το απόγευμα της περασμένης Τρίτης συνελήφθησαν από αστυνομικούς τού τμήματος Ασφάλειας Ομονοίας, επτά υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας από 20 έως 37 ετών, ενώ εντοπίστηκαν δύο κρησφύγετα της ομάδας, σε Ζεφύρι και Μενίδι.
Μετά από αστυνομική επιχείρηση σε μονοκατοικία στο Μενίδι, απελευθερώθηκε ένας 25χρονος όμηρος, υπήκοος Μπαγκλαντές, ο οποίος είχε απαχθεί προ τετραημέρου και κρατούνταν παρά τη θέλησή του, και συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της ομάδας, υπήκοοι Μπαγκλαντές, οι οποίοι προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.
Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί μετέβησαν σε δεύτερη μονοκατοικία στο Ζεφύρι, όπου συνελήφθησαν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης. Όλοι οι συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από τα δύο θύματα.
Στα δύο διαμερίσματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα περίστροφο τύπου REPLICA, μία ξύλινη ράβδος, μήκους 60 εκατοστών και είκοσι έξι κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Πηγη: enikos.gr

1 σχόλιο

  1. Νέα γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας;

    Τι ερευνούν οι αστυνομικοί σε διαμέρισμα που νοίκιαζε 27χρονος ο οποίος θεωρείται ύποπτος από τις αρχές για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση;

    Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών ερευνών βρίσκεται αυτή την ώρα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας,
    το οποίο ενοικιάζει ένας 27χρονος ύποπτος για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς.

    Ο συγκεκριμένος συνελήφθη χθες το απόγευμα με ποσότητα ναρκωτικών κι ενώ αρχικά είχε οδηγηθεί στα κρατητήρια, παρενέβησαν οι Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση