GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Βεστερβέλε πάει Βελιγράδι

Στο Βελιγράδι θα βρίσκεται την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, προκειμένου να έχει επαφές με κορυφαίους Σέρ...

Στο Βελιγράδι θα βρίσκεται την Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε, προκειμένου να έχει επαφές με κορυφαίους Σέρβους αξιωματούχους, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug, επικαλούμενο διπλωματικές πηγές.
Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας αναμένεται στη σερβική πρωτεύουσα το απόγευμα της Τρίτης και στην «ατζέντα» των επαφών του περιλαμβάνονται η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, το ζήτημα του Κοσόβου και οι διμερείς σχέσεις Βερολίνου - Βελιγραδίου. Ο κ. Βεστερβέλε θα επισκεφθεί τη χώρα στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στην περιοχή.
Η επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών πραγματοποιείται μία εβδομάδα πριν από αυτήν του πρώτου αντιπροέδρου της σερβικής κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Βερολίνο.
Ο κ. Βούτσιτς θα επισκεφθεί τη Γερμανία επικεφαλής αντιπροσωπείας, στην οποία θα μετέχουν, επίσης, η Μίλιτσα Ντέλεβιτς, πρόεδρος της αρμόδιας για την ευρωπαϊκή ενσωμάτωση επιτροπής του σερβικού κοινοβουλίου και η Σουζάνα Γκρούμπιεσιτς, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αρμόδια για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Στόχος της επίσκεψης της σερβικής αντιπροσωπείας στο Βερολίνου είναι να δοθεί το «πράσινο φως» από τους Γερμανούς βουλευτές και την πολιτική ηγεσία της χώρας για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ του Βελιγραδίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση