GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Μαϊού" γιατροί εξαπατούν τους πολίτες στη Θεσσαλονίκη

Γιατροί «μαϊμού» έχουν αρχίσει να εισβάλλουν επικίνδυνα στη Θεσσαλονίκη, εξαπατώντας τους πολίτες. Μέσω διαδικτύου, τηλεόρασης, εντύπων, ...

Γιατροί «μαϊμού» έχουν αρχίσει να εισβάλλουν επικίνδυνα στη Θεσσαλονίκη, εξαπατώντας τους πολίτες. Μέσω διαδικτύου, τηλεόρασης, εντύπων, αλλά και μηνυμάτων...σε κινητά τηλέφωνα διαφημίζουν φθηνές, αλλά αμφιβόλου ποιότητας υπηρεσίες υγείας, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τους ανυποψίαστους πολίτες.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση γυναίκας αισθητικού, η οποία διαφημιζόταν ως δερματολόγος, χωρίς ωστόσο να αποδεικνύεται από πουθενά ότι όντως διαθέτει πτυχίο Ιατρικής κι ότι έχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Την ίδια στιγμή, φουντώνει και το κύμα των εκπτωτικών και μεσιτικών εταιρειών, που εμφανίζουν τις ιατρικές υπηρεσίες σαν εμπόρευμα, επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν την αγωνία και τις οικονομικές δυσχέρειες των πολιτών.
Τις καταγγελίες αυτές έκανε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, το προεδρείο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης -μάλιστα, έχει ήδη ενημερώσει τον εισαγγελέα για τη δερματολόγο «μαϊμού», ενώ έχει στείλει στον εισαγγελέα και δύο μεσιτικές εταιρείες με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που διαφημίζουν εκπτωτικά κουπόνια για ιατρικές υπηρεσίες.
«Το φαινόμενο εξαπλώνεται σταδιακά. Έχουμε εντοπίσει εταιρείες που μαζί με τα λάστιχα που πωλούν, δίνουν και έκπτωση για… τεστ ΠΑΠ. Ήδη, από τον Ιούλιο του 2011 έχουμε καταγγείλει στον εισαγγελέα δύο τέτοιες εταιρείες με έδρα τη Θεσσαλονίκη και ακόμη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία της ανάκρισης. Επιπλέον, χθες, καταθέσαμε στον εισαγγελέα και στοιχεία για μία γυναίκα που εμφανίζεται σαν δερματολόγος, χωρίς να έχει σχέση με την Ιατρική», δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης(ΙΣΘ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
«Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν ότι οι διαφημιζόμενες εκπτώσεις συνεπάγονται και εκπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών. Επιπλέον, κυκλοφορεί ένα… μοδάτο επιχειρησιακό σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο τα δείγματα που λαμβάνονται από ασθενείς σε κέντρα της Θεσσαλονίκης, αποστέλλονται για μικροβιολογική ανάλυση στη γειτονική Βουλγαρία, λόγω του χαμηλότερου κόστους. Κανείς, όμως, δεν είναι σε θέση να ελέγξει πού κι από ποιους γίνεται η ανάλυση και τι ποιότητας είναι», επισημαίνει ο κ. Εξαδάκτυλος.

Πληροφορίες: Εφημερίδα Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση