GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Σχέδιο Αθηνά διαλύει το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης...

 Αγαπητέ συμπολίτη μας, Η τρικομματική συγκυβέρνηση με βάση το σχέδιο “Αθηνά” εξαφανίζει το δικαίωμα της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας μ...

 Αγαπητέ συμπολίτη μας,
Η τρικομματική συγκυβέρνηση με βάση το σχέδιο “Αθηνά” εξαφανίζει το δικαίωμα της δημόσιας και δωρεάν Παιδείας με συγχωνεύσεις – καταργήσεις σχολών. Συγκεκριμένα το Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης καταστρέφεται με έναν απεχθή τρόπο, όπου 13 από τα 25 τμήματα του μετακινούνται και συγχωνεύονται με περιφερειακά ιδρύματα.
Παρουσιάζονται τα εξής επιχειρήματα για την παραμονή του τμήματος, Πληροφορικής στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και των υπόλοιπων τμημάτων πανελλαδικά : * 11695 ενεργοί φοιτητές, κυρίως από την πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι υποχρεωμένοι να επωμιστούν το τεράστιο οικονομικό κόστος της μετακίνησης στις Σέρρες και στη Φλώρινα.
* Το Υπουργείο αναγκάζει – υποχρεώνει 35000 φοιτητές πανελλαδικά να μετακινηθούν σε άλλες πόλεις.
* Ένας τεράστιος αριθμός φοιτητών που εργάζονται στην πόλη της Θεσσαλονίκης και στηρίζουν ενεργά την οικονομία της θα αναγκαστούν να παρατήσουν είτε τις δουλειές τους είτε τη Σχολή τους.
* Το Υπουργείο Παιδείας φορτώνει τις οικογένειες των φοιτητών με ένα ακόμη οικονομικό βάρος.
* Με το σχέδιο “Αθηνά” καταστρατηγείται η φύση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας υψηλού επιπέδου και προωθείται η ιδιωτική εκπαίδευση.
* Με το σχέδιο αυτό και παρά τις καθησυχάσεις του Υπουργού το επίπεδο των πτυχίων πέφτει κατακόρυφα.
 * Το Τμήμα Πληροφορικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1987 και είναι ένα από τα παλαιότερα τμήματα Πληροφορικής στην Ελλάδα κι έχει συνεισφέρει στην κοινωνική και βιομηχανική ανάπτυξη μέσω της πρακτικής άσκησης σε εκατοντάδες επιχειρήσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Για αυτό αγαπητέ συμπολίτη μας, ζητάμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη σου στον αγώνα που δίνουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε μέχρι να δικαιωθούμε και να ανατρέψουμε αυτό το Σχέδιο – ΕΚΤΡΩΜΑ.
Ως φοιτητές, δε δεχόμαστε την έξωση μας από το χώρο του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης ούτε καμία συγχώνευση - κλείσιμο σχολών με αυτά τα κριτήρια.
Μπορείς να μας στηρίξεις στο εξής site: http://www.ipetitions.com/petition/it-teithe/
Επικοινωνία με την Συντονιστική Επιτροπή της Συνέλευσης Τμήματος Πληροφορικής του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης: sfp@foss.teithe.gr 
Συνέλευση Τμήματος Πληροφορικής ΑΤΕΙΘ: http://sfp.teithe.gr/
Για μια πιο ειδική εικόνα επί του θέματος παραθέτουμε το παρακάτω βίντεο https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wib39zfb-24
gkini@it.teithe.gr

1 σχόλιο

  1. ΑΝΤΡΕΣ ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΤΕ!!!!!

    Άντρες μην αυτοκτονείτε και αν στράβωσε η ζωή σας, κι αν τα οικονομικά σας ήρθανε ανάποδα, κι αν η ΑΓΙΑ ή η ΠΟΥΤΑΝΑ που έχετε πλάι σας στερείτε την ζωή που είχε πριν, εσείς μην αυτοκτονείτε!
    Έχετε ακούσει ρε Άντρες, που σας μεγαλώσανε γυναίκες μαθαίνοντας σας πως εσείς σαν Άντρες πρέπει να βγάνετε πάντα τα κάστανα από την φωτιά καείτε δεν καείτε, σε αυτήν την οικονομική κρίση για καμιά γυναίκα να αυτοκτόνησε; Ακούσατε για καμιά από αυτές τις Αγίες ή τις Πουτάνες που όταν εσείς γαμιόσασταν για να τα βγάλετε πέρα και αυτές με το μαμαδίστικο, με την πουτανιά και την υστεροβουλία στρέφανε τα παιδιά σας εναντίων σας, γλείφοντας τα, για να τα έχουν με το μέρος τους αν τύχει καμιά στραβή να αποπειράθηκε πραγματικά να αυτοκτονήσει;
    Καμιά τους και ούτε θα το κάνει γιατί έχει τον άντρα της, την τιμή της και το καμάρι της να τα βροντήξει, να τρελαθεί πιεσμένος από τα χρέη να δέσει μια πέτρα στο λαιμό του και να φουντάρει, και αυτή περίλυπη χήρα με μαύρα ή χωρίς μαύρα να βλαστημά μέσα της την ώρα και την στιγμή που σας παντρεύτηκε, που δεν παντρεύτηκε ένα κλέφτη, ένα απατεώνα, ένα αγύρτη, να της τα φέρνει ολοζωής παρά παντρεύτηκε ένα που κοίταζε με τίμιο τρόπο να ζήσει και αυτός και η οικογένεια του, και είναι έτσι γιατί αυτή η Αγία ή η Πουτάνα το έβλεπε πως θα φουντάρετε, ήταν γραμμένο στο κούτελο σας, πως τα είχατε παίξει, πως οι αντοχές σας έφτασαν στο τέρμα, και όμως έκανε την πάπια, για να απαλλαγή μια ώρα αρχίτερα από τον ανίκανο, και το μοναστήρι νάναι καλά.

    Άντρες μην αυτοκτονείτε ! Και να πείτε στην ΑΓΙΑ ή στην ΠΟΥΤΆΝΑ που έχετε πλάι σας πως από εδώ και πέρα θα τρώει ξερό ψωμί και ελιές, πως θα πάει στο συσσίτιο, και στα παιδιά σας επίσης να πείτε πως ως εδώ ήτανε τα τελευταίου τύπου κινητά, και να τους πείτε και να τα μάθετε πως η ζωή έχεις δυσκολίες, και δεν θα τους το μάθει κανείς άλλος παρά μόνο εσείς ΕΝ ΖΩΗ, αυτό που ΔΕΝ σας μάθανε εσάς και νομίζετε πως η αυτοκτονία είναι η λύση του προβλήματος σας, και να πείτε στους δανειστές σας πως αν θέλουν να πάρουν κάποτε τα λεφτά τους πρέπει να κρατηθείτε ΖΩΝΤΑΝΟΣ!

    ΑΝΤΡΕΣ ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΊΤΕ! Γιατί εσείς που το σκέφτεστε δεν ήσασταν κλέφτης, λαμόγιο, τσανακογλύφτης, άτιμος, αλλά ένας άνθρωπος σαν όλους τους ανθρώπους, μπορεί κάπου στην δίνη της ψεύτικης ευμάρειας που ζούσαμε να κάνατε ένα βήμα παρά πέρα για το καλό της οικογένειας σας, αλλά τα πράγματα ήρθαν ανάποδα, και θα ερχόταν ανάποδα όσος καιρός και να περνούσε, γιατί το ΚΡΑΤΟΣ που ζει πέρα από τις δυνατότητες του με δανεικά κάποια μέρα θα χρεοκοπούσε, και εμείς χρεοκοπήσαμε, και σαν Έθνος και σαν κοινωνία και σαν μονάδες, όλοι μας βάλαμε το χεράκι μας στο μέλι, άλλος με το κουταλάκι του γλυκού άλλος με την κουτάλα της σούπας και άλλος με το φτυάρι, αλλά όλοι μας και ο καθένας με τον τρόπο του, αυτόν που τον βόλευε σε συγκεκριμένη στιγμή, τόπο και ώρα, ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΥΤΕΡΑ ΕΙΧΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΥΠΟΥΡΓΟ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ? ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΑΛΛΟΣ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΚΟΜΗ, ΑΛΛΟΣ ΕΚΛΕΒΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΌ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΕ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ, ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ! Έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

    Γι’ αυτό ΑΝΤΡΕΣ ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΤΕ! Με κατεβασμένο το κεφάλι ή όχι σταθείτε στα πόδια σας, βάλτε κανόνες, ξαναρχίστε από χαμηλότερα, από τον πάτο, από τα σκατά, αλλά αρχίσετε και θα δικαιωθείτε, ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ Η ΣΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΛΑΙ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΗ, και ειδικά αν αυτό το τελευταίο το καταφέρετε θάσται ο μεγαλύτερος νικητής στην ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση