GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πύργος: Στα... άδυτα του ΤΕΙ ΜΜΕ!

«Εχουμε αίθουσα τηλεοπτικών παραγωγών, αίθουσα ραδιοφωνικού στούντιο, γραφιστική ομάδα με υπολογιστές υψηλών ταχυτήτων, μοντάζ με υπερσύγ...

«Εχουμε αίθουσα τηλεοπτικών παραγωγών, αίθουσα ραδιοφωνικού στούντιο, γραφιστική ομάδα με υπολογιστές υψηλών ταχυτήτων, μοντάζ με υπερσύγχρονο επεξεργαστή. Τι θα απογίνουν όλα αυτά που αποκτήθηκαν με υψηλό κόστος;»
Με αυτά τα λόγια εξέφρασαν την απορία τους για την κατάργηση του τμήματος ΜΜΕ και Πληροφορικής μερικοί από τους φοιτητές που απαρτίζουν την Ιmm Production, ομάδα παραγωγής οπτικο-ακουστικών έργων που δημιουργήθηκε στο τμήμα το 2011.
Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους κόλπους των φοιτητών, αφού το τμήμα διαθέτει αρκετά πλεονεκτήματα και συγκαταλέγεται στα ΤΕΙ υψηλής ζήτησης.
«Ηταν η πρώτη μου επιλογή να έρθω να σπουδάσω εδώ, καθώς το αντικείμενο σπουδών συμβαδίζει με τις σύγχρονες απαιτήσεις και είναι μοναδικό στην Ελλάδα» δηλώνει η Ιωάννα Δελήπαλτα από τη Θεσσαλονίκη, τελειόφοιτος του τμήματος.
Σε αντίθεση με ό,τι ίσως θα πίστευε κάποιος για ένα ΤΕΙ της επαρχίας, τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά, το πρόγραμμα σπουδών -παρά την έλλειψη διδακτικού προσωπικού- ολοκληρώνεται από εξειδικευμένους καθηγητές.
Τα προβλήματα φυσικά δεν λείπουν, όπως η σίτιση και η στέγαση, τα οποία απασχολούν και την πλειονότητα των ΤΕΙ πανελλαδικά και απαιτούν κεντρική λύση. Σε ό,τι σχετίζεται με το γνωστικό αντικείμενο, το επίπεδο των σπουδών αξιολογείται ως υψηλό, καθώς οι επενδύσεις στα απαραίτητα υλικά εφόδια είναι ικανοποιητικές.
Ο Ηλίας Μπουρμπούλας δηλώνει ότι «ο εξοπλισμός του τμήματος πιστεύω είναι σύγχρονος και μας δίνει τη δυνατότητα να τον αξιοποιούμε και εκτός σχολής και να μαθαίνουμε καλύτερα το αντικείμενο.
Τα μαθήματα γίνονται κανονικά, στον κύκλο σπουδών δεν υπάρχουν ελλείψεις, παρότι αυτό επιτυγχάνεται με το φιλότιμο των καθηγητών και τις υπερπροσπάθειες που καταβάλλουν. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Θα περίμενα ενίσχυση του τμήματος και όχι υποβάθμισή του και κατάργησή του.
Οι φοιτητές υπενθυμίζουν τα επιτυχημένα εγχειρήματα του τμήματος, όπως η συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας το 2011, η τιμητική διάκριση από το υπουργείο Μεταφορών για βίντεο σχετικό με την οδική ασφάλεια, η αποστολή βίντεο σε αντιρατσιστικό φεστιβάλ στη Γερμανία που θα γίνει τον Μάιο, αλλά και τα σεμινάρια που διεξάγονται σε ετήσια βάση, καθώς και το εργαστήρι Stop Motion που διεξήχθη στο ΤΕΙ.
«Φέτος το τμήμα επισκέφθηκε ο Ροβήρος Μανθούλης, ο κ.Καβουκίδης, ενώ οι αφίσες των διαλέξεων για το Φεστιβάλ Ολυμπίας έγιναν στο ΤΕΙ», αναφέρει η Ιωάννα.
«Προγραμματίζουμε εκπαιδευτική εκδρομή στην ΕΡΤ, πέρυσι πήγαμε στη DIGEA, στο Alter, ακόμα και στο BBC στο Λονδίνο», τονίζει ο Ηλίας, αποδεικνύοντας ότι το τμήμα χαρακτηρίζεται από εξωστρέφεια, βαδίζει σε αρκετά καλό δρόμο και απαιτεί αναβάθμιση κι όχι «εξαφάνιση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση