GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΣΕΕ σε Βενιζέλο:Πάρτε πίσω τις "Κυριακές"

Να ζητήσει την απόσυρση του επίμαχου άρθρου 6, που αφορά στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, πριν κατατεθεί στην Βουλή, ζήτησε ...

Να ζητήσει την απόσυρση του επίμαχου άρθρου 6, που αφορά στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, πριν κατατεθεί στην Βουλή, ζήτησε η ΕΣΕΕ, από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, επιμένοντας στη θέση της ότι «κακώς τέθηκε στο νέο αγορανομικό κώδικα το θέμα».
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, στη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, έθεσε κρίσιμα ζητήματα για την επιβίωση της εμπορικής επιχειρηματικότητας και ζήτησε ξεκάθαρες απαντήσεις για το μέλλον της μικρομεσαίας ελληνικής επιχείρησης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, οι προτάσεις της συνομοσπονδίας κινήθηκαν προς την κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των αναγκών της μικρομεσαίας επιχείρησης, που αφορά στην προστασία της μικρομεσαίας επιχείρησης και σχετίζεται με τη θεσμοθέτηση της «εντός κρίσης χρεωμένης επιχείρησης», με βάση τα κριτήρια της μείωσης του τζίρου, τον τραπεζικό δανεισμό και το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών της.
«Στο ζήτημα, που έφερε και επιμένει το υπουργείο Ανάπτυξης περί λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τοποθετήθηκε ξεκάθαρα και είπε ότι είναι ένα θέμα που όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα αλλά δημιουργεί εμπόδια στην λειτουργία της αγοράς», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΕΕ.
Αναφορικά με τα ζητήματα στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης και συγκεκριμένα στην υπερφορολόγηση, οι μικρομεσαίοι έμποροι θεωρούν ότι η φοροδιαφυγή συνιστά ενδεχομένως την πιο σημαντική πρόκληση που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική κοινωνία για την έξοδό της από την κρίση.
«Όλοι οι Έλληνες έχουν πλέον αυτοσυνείδηση και είναι αποφασισμένοι να συνδράμουν στην πάταξή του στο βαθμό που η επιβαλλόμενη φορολογία κινείται σε κοινωνικά ανεκτά επίπεδα. Για την επίλυση του φορολογικού ζητήματος απαιτείται όμως η Κυβέρνηση να θεωρήσει την κοινωνία σύμμαχο και όχι αντίπαλο. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΕΣΕΕ ζήτησε την απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας και την προώθηση ενός κοινωνικά δίκαιου φορολογικού συστήματος», επισημαίνει η ΕΣΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση