GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Πλιάτσικο" σε ναούς της Χαλκιδικής...

Απίστευτα πράγματα γίνονται σε ναούς της Μητροπόλεως Κασσανδρείας Χαλκιδικής, που έχει έδρα τον Πολύγυρο. Ο ανακριτής Πολυγύρου Ιωάννης...

Απίστευτα πράγματα γίνονται σε ναούς της Μητροπόλεως Κασσανδρείας Χαλκιδικής, που έχει έδρα τον Πολύγυρο.
Ο ανακριτής Πολυγύρου Ιωάννης Αρβανίτης διεξάγει έρευνα για να εντοπίσει τους υπεύθυνους για κειμήλια, εικόνες μεγάλης αξίας, αλλά και αφιερώματα που έκαναν... φτερά από ναούς της περιοχής. Ήδη έχουν εξεταστεί δεκάδες μάρτυρες.
Έχουν... εξαφανιστεί παλαιές εικόνες της Παναγίας Γλυκοφιλούσας, του Χριστού, του Αγίου Μοδέστου, ένας ξυλόγλυπτος σταυρός, δισκοπότηρα, ένας Επιτάφιος από τη Ρωσία, δώρο των τσάρων σε επιφανή μετανάστη που τον δώρισε στη Μητρόπολη κ.λπ.
Επίσης, από τον ναό της ενορίας Τριλόφου, από την εικόνα της Παναγίας εξαφανίστηκαν όλα τα χρυσά και αργυρά τάματα, βάρους περίπου 10 κιλών, που είχαν αφιερωθεί από πιστούς στην Ιερή Εικόνα.
Το πιο τραγικό όμως είναι ότι ανάμεσα στα τάματα αυτά ήταν και τα ματωμένα σταυρουδάκια δύο αδικοχαμένων μαθητών στο ατύχημα που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο στα Τέμπη, τα οποία είχαν αφιερώσει οι χαροκαμένες μάνες στην εικόνα της Παναγίας!
Ακόμα κι αυτά οι ιερόσυλοι τα έκλεψαν για να τα λιώσουν και να τα κάνουν πλάκες χρυσού!
Πριν ενάμισι χρόνο, ο τότε προϊστάμενος του ναού είχε κατανγείλει ότι χρυσοθήρες ήταν έτοιμοι να σκάψουν στο ιερό του παρεκκλησίου της Αγ. Κυριακής, που χρονολογείται από τον 10ο αιώνα, για να βρουν θαμμένο θησαυρό.
Μέσα σε 10 μέρες από τη στιγμή που έκανε την κατανγελία στην Ασφάλεια, ο ιερέας υποβιβάστηκε και τοποθετήθηκε άλλος προϊστάμενος.
Για τις υποθέσεις αυτές έχει ενημερωθεί ο Μητροπολίτης Νικόδημος, αλλά και η Ιερά Σύνοδος, χωρίς όμως να έχουν διατάξει κάποια έρευνα παράλληλη με τη δικαστική.
Πάντως, το όλο θέμα είναι σε εξέλιξη, αφού αυτήν την εβδομάδα αναμένεται ο ανακριτής να καλέσει και ιερείς για συμπληρωματικές καταθέσεις.
Πηγή :romfea.gr

1 σχόλιο

  1. ΤΙ ΛΕΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΡΘΙΟ .ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΠΙΑ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση