GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα επιχειρήματα Μανιτάκη στους τροϊκανούς

Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς την τρόικα αναφορικά με το ζήτημα της αναδιοργάνωσης του δημόσιου τομέα, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνά...

Οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης προς την τρόικα αναφορικά με το ζήτημα της αναδιοργάνωσης του δημόσιου τομέα, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.
Οι δυο υπουργοί εξέτασαν όλα τα προαπαιτούμενα όπως ορίζονται βάση Μνημονίου, τα οποία θα ελεγχθούν από τους επικεφαλείς της τρόικας την ερχόμενη εβδομάδα. Ο κ. Στουρνάρας και ο κ. Μανιτάκης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να καταβληθεί έντονη προσπάθεια ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο άμεσων απολύσεων, καθώς οι τροϊκανοί πιέζουν προς αυτή την κατεύθυνση.
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ετοιμάζει σύμφωνα με τον Real Fm κάποια μέτρα προκειμένου να συρρικνωθεί ο Δημόσιος Τομέας χωρίς ωστόσο να υπάρξουν απολύσεις.
Πηγές του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισημαίνουν ότι το υπουργείο εκπληρώνει τις δεσμεύσεις του, βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος και προχωρά στην αξιολόγηση των δομών 12 υπουργείων. Επίσης προχωρά στο νέο οργανόγραμμα του Δημόσιου Τομέα, όπου εκεί θα φανούν και οι πλεονάζουσες θέσεις. Ο κ. Μανιτάκης υπογραμμίζει ότι άμεσα οι 1981 υπάλληλοι που έχουν μπει σε καθεστώς κινητικότητας θα μεταφερθούν και οι 891 υπάλληλοι με πειθαρχικά παραπτώματα θα τεθούν αυτοδικαίως σε αγρία.
Με αυτά τα επιχειρήματα ο Αντώνης Μανιτάκης θα προσπαθήσει να πείσει την τρόικα ώστε να μην υπάρξουν άλλες απολύσεις στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση