GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα βίντεο και οι διάλογοι από την επίσκεψη Ολάντ...

Επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας πραγματοποίησε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Ο πρόεδρος της Γαλλίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αν...

Επίσημη επίσκεψη στην χώρα μας πραγματοποίησε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Ο πρόεδρος της Γαλλίας συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο ξενοδοχείο Χίλτον σε εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν Γάλλοι και Έλληνες επιχειρηματίες. Το βράδυ της Τρίτης αναχώρησε από την Ελλάδα.

ΒΙΝΤΕΟ- Η συνομιλία Σαμαρά-Ολάντ στο αεροδρόμιο

Θερμή χειραψία αντάλλαξαν ο Φρανσουά Ολάντ και ο Αντώνης Σαμαράς, λίγο πριν επιβιβαστεί ο πρόεδρος της Γαλλίας στο αεροπλάνο.
Στην ολιγόλεπτη συνομιλία που είχαν, ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε για άλλη μία φορά τον Ολάντ, λέγοντας: «Σας ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη».

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ



ΒΙΝΤΕΟ- Η ομιλία Ολάντ στην Ελληνογαλλική σχολή

«Με τον Αντώνη Σαμαρά έχουμε δεσμευτεί ώστε οι εταιρείες από τη Γαλλία να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σε μέλη της γαλλικής κοινότητας.
Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι «οι γαλλικές εταιρείας πρέπει να δώσουν το παρόν στο ελληνικό πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων», ενώ πρόσθεσε ότι ο κ. Σαμαράς «μας είπε ότι θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ιδιωτικοποήσεων».
«Έχουμε καθήκον να δράσουμε ώστε να δώσουμε στη νέα γενιά ελπίδα και θα πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να εξέλθει της κρίσης» υπογράμμισε ο Φρανσουά Ολάντ, σημειώνοντας ότι «πρέπει να μπούμε στο μονοπάτι της ανάπτυξης και να προσφέρουμε δραστηριότητα και τεχνογνωσία στην Ελλάδα».

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΤ




Οι ομιλίες Σαμαρά-Ολάντ στους επιχειρηματίες

«Θα παρακαλούσα οι πάντες να αντιληφθούν ότι σήμερα για την Ελλάδα είναι μία σημαντική στιγμή για την έννοια "επιχειρηματικότητα"», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς κατά την διάρκεια της ομιλίας του σε Γάλλους και Έλληνες επιχειρηματίες.
Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να κεφαλαιοποιήσουμε αυτή τη σημαντική στιγμή και προς όφελος της Γαλλίας αλλά και της Ελλάδας».




"Η επιλογή να στηρίξουμε την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη ήταν επιλογή λογικής, συναισθήματος και καρδιάς", είπε ο Φρανσουά Ολάντ από την πλευρά του μιλώντας σε Γάλλους και Έλληνες επιχειρηματίες στο ξενοδοχείο Χίλτον.
"Αν η Ελλάδα παρέμενε στη ζώνη του ευρώ για μας θα ήταν δόξα και νίκη για τη ζώνη του ευρώ", τόνισε. "Κάναμε τα πάντα για να πείσουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας και θα ήθελα με την ευκαιρία να χαιρετίσω την στάση της κυρίας Μέρκελ, έτσι ώστε όλοι να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις για να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ. Κερδίσαμε τη μάχη εκείνη και αυτό το οφείλουμε στην επιλογή που έκαναν οι Έλληνες να επενδύσουν σε μία κυβέρνηση συνεργασίας", είπε ο γάλλος Πρόεδρος.
Χρειάζεται ικανότητα επενδύσεων που θα βοηθήσουν στην Ελλάδα, είπε ο Φρανσουά Ολάντ, τονίζοντας ότι πολλές γαλλικές εταιρείες παρέμειναν στην Ελλάδα παρά την κρίση και ότι πολλές γαλλικές εταιρείες επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα.  "Θέλω να εκφράσω ένα μήνυμα εμπιστοσύνης.  Ερχόμενος εδώ εκφράζω την φιλία που είναι γνωστή, την αλληλεγγύη που ξέρετε, την προσπάθεια που θα γίνει και εσείς προσπάθεια καταβάλλετε", είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: "Δεν ήρθα εδώ να σας πω ότι  πρέπει να κάνετε περαιτέρω πράγματα. Ήρθα για να σας πω ότι πρέπει τώρα να περάσουμε σε ένα άλλο επίπεδο. Η ανάπτυξη είναι η λέξη κλειδί".Διαβάστε περισσότερα






Τι είπαν Παπούλιας-Ολάντ

«Σταθήκατε δίπλα μας αυτήν την περίοδο και όπως λέει ο ελληνικός λαός "στα δύσκολα φαίνονται οι καλοί φίλοι"» ωστόσο «σας διαβεβαιώνω ότι οι αντοχές των Ελλήνων έχουν εξαντληθεί» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντησή του με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.
«Είμαστε μπροστά σε μία κοινωνική έκρηξη αν συνεχίσει να πιέζεται ο ελληνικός λαός» τόνισε ο κ. Παπούλιας.
«Επουδενί λόγο δεν ζητώ προσπάθειες από τον ελληνικό λαό που ήδη έχει κάνει αρκετές» απάντησε ο κ. Ολάντ και πρόσθεσε «οι Έλληνες έχουν φτάσει στα όρια , αλλά οι προσπάθειες δεν έχουν γίνει άδικα».





Τον Γάλλο πρόεδρο συνόδευσε στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αντώνης Σαμαράς. Οι δυο τους περπάτησαν μέχρι εκεί από το Μέγαρο Μαξίμου.
Νωρίτερα ο Αντώνης Σαμαράς παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Δίπλα στον Φρανσουά Ολάντ κάθισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απέναντι ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος εκ δεξιών του έχει τον Φώτη Κουβέλη. Ο Γιάννης Στουρνάρας κάθισε δίπλα στον ομόλογό του υπουργό Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί.






Σαμαράς: Η Γαλλία είναι μαζί μας
«Η Γαλλία δίνει μαζί μας τον αγώνα» είπε, μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Σαμαράς στις δηλώσεις του, μετά την κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ.
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τη στενή συνεργασία που αναπτύσσεται μεταξύ των δύο χωρών για τη συμφωνία που υπεγράφη για τον τουρισμό. «Ο Γάλλος πρόεδρος εξέφρασε τον σεβασμό του για τις θυσίες που κάνουν οι Ελληνες πολίτες» τόνισε και πρόσθεσε: «Μου είπε για την ανάγκη ανάπτυξης μέτρων για αντιμετώπιση της ανεργίας που θωρακίζουν την κοινωνική συνοχή. Συζητήσαμε για τις πρωτοβουλίες που θα πάρει η Ελλάδα, αλλά και η Ευρώπη στο πρώτο εξάμηνο του 2014 που η χώρα μας θα έχει την προεδρία. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ



Ολάντ: Δεν ήρθα για να πουλήσω εξοπλισμούς
«Δεν ήρθα στην Ελλάδα για να πουλήσω εξοπλισμούς, το άκουσα κι αυτό, ήρθα για να δείξω αλληλεγγύη και να επανέλθει η εμπιστοσύνη για να έρθουν επενδύσεις και ανάπτυξη στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Φρανσουά Ολάντ κατά τις επίσημες δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
Δείτε το Βίντεο με τις κοινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και του Προέδρου της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ...


ΒΙΝΤΕΟ-Η ερώτηση Ολάντ στον Σαμαρά για το μάτι του
Για την όραση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και την περιπέτεια που είχε με την επέμβαση στο μάτι του, ρώτησε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Ο Έλληνας πρωθυπουργός απάντησε: «Δυστυχώς έχω χάσει την περιφερειακή μου όραση». ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ


Μετά από μια σύντομη στιχομυθία ο Φρανσουά Ολάντ και ο Αντώνης Σαμαράς πήραν τις θέσεις τους γύρω από το τραπέζι όπου θα συζητηθούν και θα υπογραφούν μια σειρά από διμερείς συνεργασίες. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Ποιοι υποδέχτηκαν τον Ολάντ
Οι υπουργοί της κυβέρνησης που υποδέχτηκαν τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν οι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Γιάννης Στουρνάρας, Ολγα Κεφαλογιάννη, Αντώνης Μανιτάκης και Κωστής Χατζηδάκης. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

ΒΙΝΤΕΟ-Η άφιξη Ολάντ στην Αθήνα 
Στην Αθήνα βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. Στο αεροδρόμιο τον υποδέχθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ και ΕΔΩ



1 σχόλιο

  1. Παρά την λυσσασμένη αντίδραση των αριστερών της ΕΣΗΕΑ κρίθηκε παράνομη η απεργία και άνοιξε η ΕΡΤ…

    Σχολιάζοντας δε τις ευθείες απειλές της συνδικαλιστικής ηγεσίας των δημοσιογράφων σε συναδέλφους, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε:
    Στα έσχατα όρια ανυποληψίας έφτασαν τα φερέφωνα του κ. Τσίπρα στη συνδικαλιστική ηγεσία των δημοσιογράφων, απειλώντας, τηλεφωνικά, με διαγραφή συναδέλφους εάν υποβάλουν ερώτηση στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και ζητώντας την παραπομπή στο πειθαρχικό όσων εφάρμοσαν το νόμο και άρχισαν να εργάζονται μόλις εκδόθηκε η δικαστική απόφαση που κήρυττε την απεργία παράνομη.
    Σε μια περίοδο σοβαρών προβλημάτων και μεγάλων προκλήσεων στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, οι δημοσιογράφοι έχουν μια συνδικαλιστική ηγεσία που ενδιαφέρεται μόνο για τη μελλοντική της θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι, ο κ. Τσίπρας αρνείται να παραπέμψει τις επικίνδυνες συνιστώσες του, αλλά τα φερέφωνά του σπεύδουν να παραπέμψουν όσους κάνουν το καθήκον τους.

    ΑΥΤΑ τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
    του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ του ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ
    ΠΑ$$ΟΚ-$ΥΡΙΖΑ
    πληρώνεις με το αίμα σου Ελληνα
    στην σφηκοφωλιά της ΕΡΤ !!

    απόλαυσε !!! την Τσογλαναρία Σύριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση