GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σάλος για τις δηλώσεις Μέργου...

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του γ.γ του υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργου για τον ... υψηλό κατώτατο μισθό. Ήδη αντέδρασε ο υπουργ...

Σάλο έχει προκαλέσει η δήλωση του γ.γ του υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργου για τον ... υψηλό κατώτατο μισθό.
Ήδη αντέδρασε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ("έχω δηλώσει κατ επανάληψη πως ο κατώτερος μισθός στην Ελλάδα είναι χαμηλός και θα μείνει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το τέλος του προγράμματος. Μοναδικό θέμα στην ατζέντα είναι η επανεκκίνηση της οικονομίας")  ενώ στην κυβέρνηση ψάχνουν να βρουν τρόπο να υποβαθμίσουν το γεγονός. Έντονες είναι οι αντιδράσεις και από τα κόμματα.
Μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας, ο κ.Μέργος είπε ότι το μοναδιαίο κόστος εργασίας έχει μειωθεί, αλλά ο κατώτερος μισθός παραμένει σε υψηλά επίπεδα. «Αυτό πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη» υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών.
Μάλιστα για να τεκμηριώσει την άποψη του παρέθεσε συγκεριμένα στοιχεία που έδειχναν τον κατώτατο μισθό σε χώρες του ΟΟΣΑ. «Η ευελιξία στην αγορά εργασίας όπως εφαρμόστηκε στη βόρεια Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει για εμάς εμπειρία αφού δεν επηρεάστηκε η κοινωνική συνοχή».

9 σχόλια

  1. Α ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕ
    Η ΟΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΑ ΜΕ
    ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ ΚΑΘΙΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Της μανα σου ο κωλος....και του προισταμενου σου Σαμαρα.

    ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηλιθιε , βλακα του ιδ. τομέα δουλευε -αν εχεις ακομα δουλειά- εως τις 7 κ τις 8 κάθε μέρα για να ζει το κυφηναριο του ΔΤ που είναι με το μάτι στο ρολόι απο τις 12.. ενω εδω που εχουμε φτασει πια ακόμα την ίδια διαθεση εχουν για να εξυπηρετησουν. .(για να μην μιλησω για το γρηγοροσημο που καλα κρατει..)
    Αν δεν τους απολυσουν ολους τους κοπριτες και να προσλαβουν άτομα με ικανότητες κ διαθεση για δουλειά θα τρωμε ξυλο ολοι δια βιου...!!
    Αλλα βλέπεις τα λαμογια οι πολιτικοί μας τους έχουν με το μπαμπακι γιατί είναι τα κοληταρια τους οι σιγουροι ψηφοι..
    Εσυ βλακα και ηλιθιε του Ιδ. Τομεα μετα απο 20 χρόνια δουλειάς πηγαινε στα ευρ 586 για να μην χασει την δουλεια του κανένας φιλος μας του Δημοσιου.. βλακα , ανοητε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. Ντροπή σας!! Μας εξαθλιώσατε"..ΠΑΜΕ (κατά διαόλου)

    - Γειά σου ρε κομμουνίστρια Αλέκα με τους "λαϊκούς" αγώνες σου...

    Κλίμα τρομοκρατίας στους εργαζόμενους του Ριζοσπάστη.

    Σε μια κίνηση απόγνωσης οι εργαζόμενοι του Ριζοσπάστη ζητούν την στήριξη της ΕΣΗΕΑ για τα όσα συμβαίνουν στην εφημερίδα του ΚΚΕ. Το θέμα έχει ανακύψει εδώ και ημέρες αλλά η πλειοψηφία των μελών του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κωφεύει παρά το γεγονός ότι...η Γενική Γραμματέας Μαρία Αντωνιάδου έχει θέσει κατ επανάληψη το θέμα.

    Μάλιστα με επιστολή της κάλεσε τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Μεικτό κ. Μανταλόβα να προσέλθει στην ΕΣΗΕΑ αλλά ο ίδιος αρνήθηκε στέλνοντας επιστολή στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ τασσόταν στο πλευρό της εργοδοσίας του ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α ΡΕ ΔΙΠΛΟ@@@@@@@@@@ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΡΕΜΠΕΣΚΙΕ ΕΓΚΑΘΕΤΕ ΤΟΥ ΜΕΡΚΕΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΛΩΣΕΣ ΤΙΣ ΠΑΛΙΟΚΟΥΡΕΛΟΥΔΕΣ ΣΟΥ .ΑΝΤΕ ΜΑΖΕΨΕ ΤΕΣ ΡΕ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΛΩΣΕΙΣ ΑΛΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λαμογια δημοσιοι ουυυυυστ σσς σιχαθηκαμε και σας κ τα "δικαιωματα" σας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2000000 ανεργοι και 3500 αθτοκτονιες για να μην απολυθεί ουτε 1ας από το δημόσιο.
    Αυτό μάλιστα είναι δημοκρατία. .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να δεις πόσο βαριά κάθεται στο σβέρκο μου η μαλακία να υποστηρίζουν μερικοί ότι έχουμε Δημοκρατία.... {H O.Π.Λ.Α}


    Αγαπητοί κυρ – Παντελήδες μου, μέχρι τώρα διαμαρτύρονταν κάτι «ακριβοπληρωμένοι» ιδιωτικοί υπάλληλοι που δεν ένιωθαν τον αγώνα του αφεντικού, κάτι κωλόπαιδα στο Δημόσιο, κάτι «ρεμάλια αριστεροί» και «άπλυτοι αναρχικοί». «Συντεχνίες» και «συνάφια» όλοι τους. Χαιρόσασταν, κυρ- Παντελήδες μου, που οι πρώτοι απολύθηκαν, που οι δεύτεροι έχασαν το 50% του μισθού τους, που οι τρίτοι βρίζονται και συκοφαντούνται όλη μέρα από εκείνους που σου «εξασφάλιζαν» την ηρεμία του ευρώ.

    Όλοι εσείς, έντιμοι κυρ-Παντελήδες, εσείς που ποτέ δεν κρύψατε εισοδήματα – όπως ορκίζεστε – που ποτέ δεν κάνατε τράμπα ψήφους με βουλευτές για να σας «τακτοποιήσουν» εκείνη την υποθεσούλα – όπως ορκίζεστε – που ποτέ δεν κλέψατε στο ζύγι – όπως ορκίζεστε- κοιμόσασταν ήσυχοι.

    Τώρα έντιμοι κυρ- Παντελήδες μην οργίζεστε. 3,2 δισ. ευρώ υπολόγισε ο Στουρνάρας ότι θα του δώσετε για τα σπίτια που φτιάξατε και νοικιάζατε πάντα με απόδειξη – όπως ορκίζεστε. Τόσα θέλει από εσάς.

    Όχιιιιιι από τους εφοπλιστές. Αυτοί είναι φίλοι του και μπορούν να χρεώνουν τις βίλες τους στις εταιρείες τους ώστε να μην πληρώνουν ούτε ευρώ.

    Όχι από αυτούς που έφτιαξαν off shore εταιρείες και έχουν δηλωμένη όλη την περιουσία τους στα νησιά Μάο – Μάο Τσικαμπούμ. Εσείς κυρ-Παντελήδες θα πληρώσετε.

    Ήσασταν οι επόμενοι. Λάθος! Ήσασταν η επόμενη συντεχνία που ήρθε η σειρά της. Πώς σας φαίνεται τώρα;

    Λίγο άδικο ε; Δεν έχει λογική να φορτωθείτε εσείς όλες τις αμαρτίες, από τις οποίες καμιά δεν κάνατε – όπως ορκίζεστε.

    Είναι παράλογο να λέει ο Στουρνάρας ότι χρειάζεται 3,2 δισ. τα οποία εσείς θα τα πληρώσετε τώρα. Κι όμως, εκείνος λέει ότι ο φόρος που θα πληρώσετε για πολλοστή φορά στα ακίνητά σας είναι ο πιο δίκαιος φόρος.

    Δεν τον χειροκροτούσατε τον Στουρνάρα όταν χτυπούσε τις «συντεχνίες»; Χειροκροτήστε τον και τώρα, λοιπόν. Όλος δικός σας.

    Δεν έχει σημασία που δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά, οπότε με τι λεφτά να πληρώσετε τους φόρους.

    Να πάτε να δανειστείτε από τις τράπεζες, έντιμοι κυρ-Παντελήδες.

    Τι; Δε σας δίνουν δάνεια οι τράπεζες; Μα γιατί; Εσείς δεν λέγατε ότι είναι κοπρόσκυλα αυτοί που φώναζαν ότι οι τράπεζες πήραν από το Κράτος 150 δισ. και ζητάνε κι άλλα;

    Εσείς δεν φωνάζατε «πάνω απ’ όλα οι τράπεζες»; Γιατί δε σας δανείζουν τώρα που τόσο τις στηρίξατε;

    Τι θα πει ότι δεν έχει λογική να πάρεις δάνειο για να πληρώσεις φόρους; Μήπως είχε λογική όταν σε καλούσαν να κατεβείς στο δρόμο να διαμαρτυρηθείς κι εσύ γελούσες κι έβριζες επειδή το «Μνημόνιο ήταν σωτηρία»;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Να δεις πόσο βαριά κάθεται στο σβέρκο μου η μαλακία να υποστηρίζουν μερικοί ότι έχουμε Δημοκρατία...{Η Ο.Π.Λ.Α}

    Κυρ- Παντελήδες μου, εσείς οι έντιμοι και οι έτοιμοι για πάση θυσία του ευρώ, τώρα που θα σας έρθει το σημείωμα και θα λέει ότι ακόμη κι αν χρωστάτε 3.000 ευρώ στο Δημόσιο αλλά δε μπορείτε να τα πληρώσετε θα σας κατάσχουν μισθούς, συντάξεις, εφάπαξ και ενοίκια, μη θυμώνετε.

    Προχτές στις δημοσκοπήσεις δηλώνατε τη στήριξή σας στην τρικομματική κυβέρνηση και την πίστη σας στο Σαμαρά.

    Όλα έχουν ένα κόστος κυρ – Παντελήδες μου. Και η αφέλεια, το μεγαλύτερο.

    Ξέρω, φοβηθήκατε μη σας πάρουν τα σπίτια οι κουμουνιστές. Σπίτια αγορασμένα με τίμια λεφτά που χτίστηκαν δίχως να μπαζώσετε ρέματα και δε λαδώσατε την Πολεοδομία – όπως ορκίζεστε. Ναι, ξέρω, «όχι εγώ. Αυτός!». Μόνο που και ο «αυτός» το ίδιο λέει για σένα.

    Έχουμε μια μεγάλη διαφορά, κυρ-Παντελήδες μου.

    Εμείς δε χαιρόμαστε που τώρα θα σας ξεζουμίσουν, όπως χαιρόσασταν εσείς όταν ξεζούμιζαν και βαρούσαν όσους διαμαρτύρονταν.

    Γιατί αυτοί που διαμαρτύρονταν, το έκαναν και για εσάς. Για το δικό σας καλό.

    Ναι σωστά, δεν το είχατε καταλάβει, μην ορκίζεστε, σας πιστεύω.

    Τώρα όμως που ήρθε η σειρά σας έντιμοι, ήσυχοι κυρ-Παντελήδες μου, ελπίζω την επόμενη φορά που θα δείτε τα ΜΑΤ να βαράνε αθώους πολίτες, νέους ανθρώπους, να μη χαρείτε.

    Ελπίζω να μην το δείτε από την τηλεόραση, αλλά να είστε στο δρόμο.

    Ελπίζω να μη γυρίσετε την πλάτη από φόβο μην τυχόν και «μπλέξετε».

    Ελπίζω να φωνάξετε «ρε αλήτες» κι αυτή τη φορά να μην το πείτε σε εκείνους που τρώνε το ξύλο, αλλά σ’ αυτούς που το δίνουν. Ελπίδα μπορεί να μην υπάρχει πια, αλλά μια τελευταία ευκαιρία για αξιοπρέπεια θα υπάρχει πάντα.

    Ποτέ δεν είναι αργά να γίνεις άνθρωπος, κυρ-Παντελή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση