GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καπερνάρος:Γυμναστήριο σε αρχαιολογικό χώρο

Για αναιτιολόγητη και αυθαίρετη απόφαση της Πρυτανικής αρχής του Ιονίου Πανεπιστημίου να κατασκευάσει γυμναστήριο σε αρχαιολογικό χώρο, π...

Για αναιτιολόγητη και αυθαίρετη απόφαση της Πρυτανικής αρχής του Ιονίου Πανεπιστημίου να κατασκευάσει γυμναστήριο σε αρχαιολογικό χώρο, παρότι υπήρχε ιδιόκτητος χώρος του Πανεπιστημίου που αρχικά είχε επιλεγεί, κάνει λόγο ο Βασίλης Καπερνάρος.
Σε ερώτηση του προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρει :
«Σύμφωνα με την, υπ’ αρ. 8972/10-4-2002, απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού εξασφαλίσθηκε πίστωση ύψους ποσού 88.041 ευρώ για τη δημιουργία Γυμναστηρίου, για τους φοιτητές του ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, εκτάσεως 243 τ.μ., σε ημιυπαίθριο ιδιόκτητο χώρο του Πανεπιστημίου, ευρισκομένου επί της οδού Ιωάννη Θεοτόκη αρ. 72 στην Κέρκυρα.
Μάλιστα, διενεργήθηκαν οι προς τούτο Πρόχειροι Μειοδοτικοί Διαγωνισμοί, για τον εξοπλισμό του Γυμναστηρίου με όργανα γυμναστικής και για την τοποθέτηση αθλητικού δαπέδου, με τον ρητό όρο πως η τελική επιλογή θα γίνει, αυστηρά, βάσει των προδιαγραφών του συγκεκριμένου χώρου».
Παρόλα αυτά, τονίζει, «η ίδια Πρυτανική Αρχή, η οποία, ενώ, αρχικώς, έδωσε εντολή να προχωρήσει η διαδικασία κατασκευής του Γυμναστηρίου προκηρύσσοντας τους Μειοδοτικούς Διαγωνισμούς, εν συνεχεία αποφάσισε, αναιτιολογήτως, αυθαιρέτως και αυτοαναιρούμενη, αφ’ ενός, την εγκατάσταση 22 γραφείων στον αυτό χώρο για τις Διοικητικές Υπηρεσίες του Πανεπιστημίου, αφ’ ετέρου, τη δημιουργία του ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ στο Κτήριο Α του οικοπέδου ΕΑΣΚ – ΠΑΛΛΑΔΑ, εντός της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας, χαρακτηρισμένη ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Τονίζεται πως, σύμφωνα με τις Οδηγίες της Ε.Ε. και το Π.Δ. 219/2006, για τη δημιουργία Γυμναστηρίου απαιτείται χώρος, τουλάχιστον, 100 τ.μ., ενώ εν λόγω χώρος, εκτός από Αρχαιολογικός, είναι εκτάσεως 87 τ.μ. Για τον λόγο αυτό, επιλήφθηκε η 21η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ζητώντας, με το υπ’ αρ. 4996/31/10/2012 έγγραφό της, την άμεση διακοπή των εργασιών».
Ο κ. Καπερνάρος ερωτά τον υπουργό:
1) Γιατί αποφάσισε η Πρυτανική Αρχή, όλως αυθαιρέτως, να αναβάλλει τη δημιουργία του ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, σε ιδιόκτητο, μάλιστα, χώρο του Πανεπιστημίου επί της οδού Ιωάννου Θεοτόκη αρ. 72, εκτάσεως 243 τ.μ.;
2) Αξιοποιήθηκε η, σύμφωνα με την υπ’ αρ. 8972/10-4-2002 απόφασή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, επιχορήγηση ύψους 88.041 ευρώ της, η οποία προοριζότανε για την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου; Αν ναι με ποιόν τρόπο; Αν όχι, σε ποιόν λογαριασμό βρίσκονται σήμερα τα χρήματα; ( Να κατατεθούν τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα)
3) Συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ στο Κτήριο Α του οικοπέδου ΕΑΣΚ – ΠΑΛΛΑΔΑ, εντός της Παλαιάς Πόλης της Κέρκυρας; Σε περίπτωση καταφατικής απάντησης, γιατί παρακάμφθηκε η υπ’ αρ. 4996/31/10/2012 απόφαση της 21ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, με την οποία ορίζεται η άμεση διακοπή των περαιτέρω εργασιών για τη δημιουργία του ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ;
4) Με ποιές ενέργειες της Πολιτείας προστατεύεται ο ως άνω Αρχαιολογικός χώρος; ( Να κατατεθούν τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα ).
5) Το ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ έχει στην κυριότητά του άλλα ακίνητα; Αν ναι, πόσα, ποια και γιατί επιμένει η παρούσα Πρυτανική Αρχή στη δημιουργία του ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ στον ως άνω Αρχαιολογικό χώρο; ( Να κατατεθούν τα σχετικά αποδεικτικά έγγραφα ).

3 σχόλια

  1. και να... Η Κατάντια

    Τους άθεους και τους λαθρολάγνους εκλιπαρεί πάλι, ο Καημμένος..

    Κολλεγιά με ..Τον Σκουρλέτη και τον Τσίπρα, τον Γλέζο και τον Στρατούλη, τον Κουράκη και τον Τατσόπουλο, τον Μπαλάφα και τον Βούτση ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aυτογνωσία. Είναι το κλειδί για την αναγέννηση της Ελλάδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. π.χ... 7.23

    'Οσκαρ γραφικότητας: Πάνος Καμμένος και η ΑΕροψεκασμένη.

    Έστειλε το μήνυμά του στα ιταλικά στους ιταλούς ψηφοφόρους ο προεδρεύοντας, αλλά αυτοί τον γείωσαν...
    όλα τα λεφτά βέβαια είναι η μετάφραση του μηνύματος από ΑΕροψεκασμένη...

    Δείτε τα:
    Η μετάφραση της ΑΕροψεκασμένης υποθέτω είναι από το google translate...
    Αν και τον έχω ικανό τον προεδρεύοντα να γράφει τέτοιες ασυναρτησίες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση