GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κούρεμα στα χρέη του ΕΟΠΥΥ...

Την έντονη αντίδρασή της για το κούρεμα των οφειλών  του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές εξέφρασε χθες με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ε...

Την έντονη αντίδρασή της για το κούρεμα των οφειλών  του ΕΟΠΥΥ προς τις ιδιωτικές κλινικές εξέφρασε χθες με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών. Οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών κάνουν λόγο για περικοπές που φτάνουν ακόμα και το 50%, τονίζοντας ότι  η απόφαση κατανέμει ανισομερώς στους διάφορους κλάδους παρόχων, αλλά και μεταξύ των ίδιων των παρόχων υγείας, τα ποσοστά της έκπτωσης.
Παράλληλα κατηγορούν τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο για αδιαφάνεια  στον τρόπο με τον οποίο εισηγήθηκε την κοινή υπουργική απόφαση για το κούρεμα των οφειλών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίες αφορούν το χρονικό διάστημα 2005-2011.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, το υπουργείο Υγείας ζητά για όσα ασφαλιστικά ταμεία - όπως το ΙΚΑ και ο ΟΓΑ - είχαν προκαταβάλει έως και το 90% των δαπανών να διαγραφεί το υπόλοιπο ποσό, ενώ σε άλλες περιπτώσεις όπου το ύψος της προκαταβολής είναι σημαντικά χαμηλότερο να ισχύσει έκπτωση επί του συνολικού πόσου.
«Το πραγματικό ποσοστό κουρέματος προς τις ιδιωτικές  κλινικές διαμορφώνεται σε ποσοστό 30%-50% ανάλογα με την κλινική», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Ιδιωτικών Κλινικών, σημειώνοντας ότι πρόκειται για εμπαιγμό και καταδίκη των κλάδων υγείας τη στιγμή που τα διαθέσιμα κονδύλια επαρκούν, όπως τονίζουν, «για μια ορθολογική και δίκαιη έκπτωση που θα εξασφαλίσει βιώσιμες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες προς τους ασφαλισμένους». Αναφέρουν μάλιστα ότι οι ενώσεις τους έχουν ήδη δηλώσει πρόθυμες να δεχτούν ένα κούρεμα με βάση τις δυνατότητες του κράτους, το οποίο όμως να καταμεριστεί ισομερώς σε όλους.
 Από την πλευρά του το υπουργείο υποστηρίζει ότι το ποσοστό των περικοπών στις ιδιωτικές κλινικές είναι στο 8%, ενώ για τους άλλους παρόχους φτάνει μέχρι και το 15%.
Αντίθετα, οι εκπρόσωποι των ιδιωτικών κλινικών σημειώνουν ότι το υπουργείο αποσιωπά ότι στην Κοινή Υπουργική Απόφαση το πραγματικό ποσοστό κουρέματος προς τις ιδιωτικές κλινικές διαμορφώνεται σε ποσοστό 30%-50% ανάλογα με την κλινική, σημειώνοντας ότι μπορεί σε δύο γειτονικές κλινικές η μία να υφίσταται κούρεμα 30% και η άλλη 50%. Οι συνολικές οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τις κλινικές υπολογίζονται στα 600 εκατ. ευρώ, 560 εκατ. ευρώ προς τα φαρμακεία και 800 εκατ. ευρώ προς τους ιδιώτες γιατρούς.
Πηγή: Τα Νέα


1 σχόλιο

  1. ΠΑΛΙΟΤΟΜΑΡΑ ,ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΜΗΝΕΣ
    ΑΙΣΧΡΟΙ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ
    ΤΗΛ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΣΑ ΤΗΛ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΗ.ΤΗΛ ΒΟΥΙΖΕΙ ΠΑΙΡΝΕΙΣ
    ΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.ΤΟΤΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΙΑ Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ.ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΘΗΝΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΗΠΕΙΡΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση