GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΚΚΕ:Κανένας χωρίς συλλογική σύμβαση

ΚΚΕ: Κανένας χωρίς συλλογική σύμβαση Ανακοίνωση με την οποία καλεί σύσσωμη την εργατική τάξη να συμμετέχει στην γενική απεργία που είναι...

ΚΚΕ: Κανένας χωρίς συλλογική σύμβαση
Ανακοίνωση με την οποία καλεί σύσσωμη την εργατική τάξη να συμμετέχει στην γενική απεργία που είναι προγραμματισμένη για τις 20 Φλεβάρη, εξέδωσε το ΚΚΕ.
«Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, να απαντήσουν σα μια γροθιά στη βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης και των μεγαλοεργοδοτών, που καταργεί συλλογικές συμβάσεις και απολύει δημοσίους υπαλλήλους μέσα από την «αξιολόγηση» και τη διαθεσιμότητα. Η λήξη δεκάδων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και η ολομέτωπη επίθεση κυβέρνησης – εργοδοτών ανοίγει το δρόμο για νέες μειώσεις μισθών και περικοπές κοινωνικών επιδομάτων, οδηγεί σε πιο φτηνούς εργαζόμενους, μέσα από ατομικές συμβάσεις», τονίζει αρχικά το ΚΚΕ και συνεχίζει:
«Αποδεικνύεται ότι η βάρβαρη πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ έχει συνειδητό στόχο να στηρίξει τους επιχειρηματικούς ομίλους, για να ξεπεράσουν την κρίση, τσακίζοντας τους εργαζόμενους. Αποδεικνύεται ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη, που όλα τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» υποστηρίζουν, όταν θα συμβεί, θα περάσει πάνω από τα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων και θα επιβληθεί με τον ωμό αυταρχισμό».
Το ΚΚΕ επισημαίνει τη σημασία της πανεργατικής απεργίας στις 20 Φλεβάρη: «Σε αυτές τις συνθήκες η πανεργατική απεργία στις 20 Φλεβάρη αποκτά τεράστια σημασία και πρέπει να αποτελέσει τη μαζική και μαχητική απάντηση της εργατικής τάξης. Για να υπογραφεί νέα εθνική συλλογική σύμβαση και κλαδικές συμβάσεις. Για να μη μείνει κανένας εργαζόμενος απροστάτευτος, χωρίς συλλογική σύμβαση, έρμαιο στις ορέξεις των μεγαλοεργοδοτών. Για να μην απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Για να μπει φραγμός στους ασήκωτους φόρους και τα χαράτσια. Όλοι μαζί να υπερασπιστούν το δικαίωμα στον αγώνα, στην απεργία, που προσπαθεί να απαγορεύσει η κυβέρνηση».
Καταλήγοντας, το μήνυμα που στέλνει το ΚΚΕ στους εργαζόμενους, είναι ότι «ο αγώνας των εργατών, η συμμαχία τους με τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πόλης και του χωριού, μπορεί σήμερα να εμποδίσει τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα να ανοίξει το δρόμο για να απαλλαγεί ο εργαζόμενος λαός από τα δεσμά της εκμετάλλευσης, της Ε.Ε., των καπιταλιστικών χρεών, παίρνοντας στα χέρια του τον πλούτο που παράγει και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας».
Κόμματα: ΚΚΕ Πηγη: enikos.gr

3 σχόλια

  1. Αλέκα, Αλέξη, Πάνο, Φώτη ...τα μάθατε;

    Ρεκόρ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ επιχειρήσεων στην Κίνα.!

    Πάνω από 40,6 εκατ. ιδιωτικές επιχειρήσεις είχε η Κίνα στα τέλη Ιανουαρίου, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua!

    Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις ή όσοι ασκούν ατομικό επάγγελμα δημιούργησαν σχεδόν 80 εκατομμύρια θέσεις εργασίας, παράγοντας κεφάλαια ύψους 2 τρισ. γουάν, σύμφωνα με το πρακτορείο.

    Το 90% των ατομικών επιχειρήσεων ανήκουν στον κλάδο υπηρεσιών, το 8% στην δευτερογενή μεταποίηση και το 2% στην πρωτογενή βιομηχανία.

    Η ιδιωτική επιχείρηση και τα ατομικά επαγγέλματα ακμάζουν ταχύτατα τα τελευταία χρόνια στην Κίνα. Το 1978 υπήρχαν καταγεγραμμένες μόνο 140.000 ιδιωτικές δραστηριότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεσα απο την παρανοια των συλογικων συμβασεων εφτασε ο χειριστης σταπλας να αμοιβεται παραπανω απο τον γιατρο, ο λογιστης μιας επιχειρης 30 ατομων να δικαιουτε μισθο ενος διευθυντη νοσοκομειου.
    Παραλογισμος!!!
    Πουθενα στον κοσμο δε υπαρχει το μετρο αυτο, παρα μονο στη σοβιετικη ελλαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηλιθιε , βλακα του ιδ. τομέα δουλευε -αν εχεις ακομα δουλειά- εως τις 7 κ τις 8 κάθε μέρα για να ζει το κυφηναριο του ΔΤ που είναι με το μάτι στο ρολόι απο τις 12.. ενω εδω που εχουμε φτασει πια ακόμα την ίδια διαθεση εχουν για να εξυπηρετησουν. .(για να μην μιλησω για το γρηγοροσημο που καλα κρατει..)
    Αν δεν τους απολυσουν ολους τους κοπριτες και να προσλαβουν άτομα με ικανότητες κ διαθεση για δουλειά θα τρωμε ξυλο ολοι δια βιου...!!
    Αλλα βλέπεις τα λαμογια οι πολιτικοί μας τους έχουν με το μπαμπακι γιατί είναι τα κοληταρια τους οι σιγουροι ψηφοι..
    Εσυ βλακα και ηλιθιε του Ιδ. Τομεα μετα απο 20 χρόνια δουλειάς πηγαινε στα ευρ 586 για να μην χασει την δουλεια του κανένας φιλος μας του Δημοσιου.. βλακα , ανοητε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση