GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιούνκερ: "Καταλήξτε σε συμφωνία άμεσα"...

Την αμεσότητα της ανάγκης να καταλήξουν σε συμφωνία οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον επταετή προϋπολογισμό, στη σύνοδο αυτής της ε...

Την αμεσότητα της ανάγκης να καταλήξουν σε συμφωνία οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον επταετή προϋπολογισμό, στη σύνοδο αυτής της εβδομάδας, τόνισε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρώην επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Ο κ. Γιούνκερ προειδοποίησε τους Ευρωπαίους ηγέτες πως εάν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν, αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες στις αγορές.
«Θεωρώ ότι οι θέσεις των διαφόρων κρατών έχουν γειτνιάσει σημαντικά ώστε να επιτευχθεί μια συμφωνία. Η εξωτερική επίδραση από ενδεχόμενη αποτυχία να υπάρξει μια συμφωνία, θα ήταν καταστροφική στην ήδη ευάλωτη κατάσταση των αγορών», σημειώσε.
Σήμερα, Πέμπτη και αύριο, Παρασκευή οι ηγέτες της ΕΕ θα συγκεντρωθούν στις Βρυξέλλες για να μιλήσουν και ενδεχομένως να καταλήξουν σε συμφωνία για τον προϋπολογισμό της Ένωσης.
Τέλος ο Γιούνκερ κάλεσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι να μειώσει τα σχέδιά του για δαπάνες ξανά, αλλά προειδοποίησε πως υπάρχουν «χαμηλότερα όρια».
«Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι στην Ευρώπη είμαστε σε θέση να παίρνουμε αποφάσεις», τόνισε ο Γιούνκερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση