GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα χρέη τινάζουν στον αέρα τον δήμο Πειραιά...

Χρέη και ανείσπρακτα έσοδα τινάζουν στον αέρα τον προϋπολογισμό του Δήμου Πειραιά – Πρόταση για αντισταθμιστικά οφέλη από την ΕΥΔΑΠ για τ...

Χρέη και ανείσπρακτα έσοδα τινάζουν στον αέρα τον προϋπολογισμό του Δήμου Πειραιά – Πρόταση για αντισταθμιστικά οφέλη από την ΕΥΔΑΠ για τη λειτουργία του ΚΕΛΨ από τον Γ. Μίχα.

Ανενεργής βόμβα στα οικονομικά του Δήμου Πειραιά αποτελούν τα ανείσπρακτα βεβαιωμένα έσοδά του που ξεπερνούν τα 60 εκ. €, όπως επεσήμανε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Πειραιά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιάννης Μίχας.
Εξαιτίας της αδυναμίας του υπερχρεωμένου Δήμου Πειραιά να εισπράξει τα πάσης φύσεως έσοδά του, στον προϋπολογισμό εξόδων έχει εγγραφεί πέναλτι ύψους 45 εκ. € (σύμφωνα με τη νέα ΚΥΑ για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των Δήμων), με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η πραγματοποίηση δράσεων και παρεμβάσεων για την ανάπτυξη της πόλης και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
«Είναι αδιανόητο ένας Δήμος με χρέη και δάνεια άνω των 100 εκ. € να έχει ταυτόχρονα ανείσπρακτα έσοδα άνω των 60 εκ. €. Η Δημοτική Αρχή θα πρέπει να καταβάλλει μια σημαντική και συστηματική προσπάθεια ώστε να αρχίσει να εισπράττει ο Δήμος τα ποσά που του οφείλονται, παρά τη δυσχερή οικονομική συγκυρία που διανύουμε, προχωρώντας σε διακανονισμούς με τους οφειλέτες. Ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μίχας.
Στην ίδια συνεδρίαση ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης τάχθηκε υπέρ της διεκδίκησης του Δήμου από την ΕΥΔΑΠ αντισταθμιστικών οφελών για τη λειτουργία του Κέντρου Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας.
Αν και η συγκεκριμένη εγκατάσταση αποτελεί μια μόνιμη όχληση για την περιοχή και αν και στην Ψυττάλεια συσσωρεύονται εκατομμύρια τόνοι υγρών αποβλήτων από ολόκληρη την Αττική ,ο Δήμος δεν εισπράττει κανένα έσοδο. Αντιθέτως τόσο για τον ΧΥΤΑ στη Φυλή όσο και για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Σχιστό, οι Δήμοι Φυλής, Ασπροπύργου, Κερατσινίου, Περάματος εισπράττουν αντισταθμιστικά.
«Ο Δήμος θα πρέπει να διεκδικήσει με κάθε τρόπο να του αποδοθούν αντισταθμιστικά από την ΕΥΔΑΠ, είτε με τη μορφή έργων, είτε με απευθείας χρηματοδότηση μέσω της υπογραφής σχετικής σύμβασης» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Γιάννης Μίχας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση