GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μηλιός: Θα πάρουν κι άλλα μέτρα...

Ο υπεύθυνος του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, σχολιάζοντας την εκτέλεση του Προϋπολογισμού, έκανε λόγο για «...

Ο υπεύθυνος του τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, σχολιάζοντας την εκτέλεση του Προϋπολογισμού, έκανε λόγο για «νέο επεισόδιο στη σειρά “Εμπόριο ελπίδας”, που σκηνοθετεί η κυβέρνηση.
«Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες ενός νέου επεισοδίου της σειράς «εμπορίου ελπίδας» που σκηνοθετεί η κυβέρνηση, με κύριο πρωταγωνιστή το οικονομικό της επιτελείο. Ενώ τα καθαρά έσοδα του προϋπολογισμού για τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους είναι μειωμένα κατά 9,3% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012 και χαμηλότερα κατά 241 εκατ. € (προ επιστροφών φόρων) από τους επικαιροποιημένους στόχους, το οικονομικό επιτελείο ανακοίνωσε πρωτογενές πλεόνασμα», αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωση του ο κ. Μηλιός, ο οποίος συνεχίζει επισημαίνοντας τα σημεία στα οποία στηρίζεται το «νέο θαύμα», όπως λέει, του οικονομικού επιτελείου:
«Στη μείωση των πρωτογενών δαπανών, για τις οποίες αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα αναλυτικά στοιχεία, και κυρίως εάν διατηρείται το φαινόμενο τακτικής μηδενικής ή/και περιορισμένης εκτέλεσης επιμέρους – κρίσιμων για την κρατική λειτουργία – δαπανών.
Στον εκ νέου περιορισμό του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων κατά 133 εκατ.€.
Στη διατήρηση της πρακτικής μειωμένων επιστροφών φόρων κατά 267 εκατ.€ και στο γεγονός είσπραξης μέρους των φόρων παλαιοτέρων ετών (φόροι εισοδήματος 2011 + 222 εκατ.€ και ακίνητης περιουσίας 2010 +108 εκατ.€) τον Ιανουάριο του 2012».
Ο κ. Μηλιός συνεχίζοντας, κάνει λόγο για καλλωπισμό των αριθμών: «Αποδεικνύεται, έπειτα και από τις δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, ότι μοναδική προτεραιότητα των κυβερνώντων αποτελεί ο καλλωπισμός των αριθμών, αντί της ικανοποίησης βασικών αναγκών της κοινωνίας και της ελληνικής οικονομίας.
Η αποτυχία στο σκέλος των εσόδων (κυρίως σε εισπράξεις ΦΠΑ και ΕΦΚ) αντικατοπτρίζει τον βαθμό της ύφεσης, της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος και της αδυναμίας εκπλήρωσης των φορολογικών βαρών των υπόχρεων προσώπων. Παράλληλα, ανοίγει το δρόμο για τη λήψη νέων μέτρων προς κάλυψη των δημοσιονομικών κενών, όπως προκύπτει από τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Πρέπει να τονισθεί ότι η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού, προχώρησε ήδη στην πρόσθεση βαρών για το τρέχον έτος όπως αποδεικνύεται από το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο (ΜΠΔΣ 2013-2016) που κατατέθηκε στην Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα».
Κλείνοντας, ο υπεύθυνος του τμήματος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, βλέπει νέα μέτρα: «Δυστυχώς, για τους έλληνες πολίτες η κυβέρνηση θα προχωρήσει στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων, λόγω και της εσκεμμένης υποεκτίμησης της ύφεσης πάνω στην οποία στηρίζεται η πολιτική της.
Ο πυρήνας του προβλήματος είναι η εφαρμογή του προγράμματος που προκύπτει από το μνημόνιο της καταστροφής. Η άμεση ακύρωσή του είναι επιτακτική ανάγκη για τη διακοπή της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η ελληνική κοινωνία».

3 σχόλια

  1. ναι ρε ,
    μετρα κιαλλα μετρα,
    μεχρι να αυτοκτονησει
    και το τελευταιο κουμουνι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βολές Βαλαβάνη κατά Τσίπρα για εγκατάλειψη του αντιμνημονιακού αγώνα.

    [Και αυτή στη φώτο (Αμαρίλντα) Βαλαβάνη λέγεται... την έβαλα γιατί αν βάλω τη Βαλαβάνη του ΣΥΡΙΖΑ θα τρομάξετε... ούτως ή άλλως από πολιτική τα ίδια αξίζουν]

    Από το βήμα της Κ.Ε. η στενή φίλη του Αλ. Αλαβάνου Ν. Βαλαβάνη κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «πρόδωσε» τον αγώνα κατά του Μνημονίου και ότι επέδειξε «θρησκευτική λατρεία» προς τον Ομπάμα, επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχει «ιδεολογικό έλλειμμα» και «έλλειψη αξιοπιστίας» στο κόμμα της Αριστεράς.

    Η Ν. Βαλαβάνη αποτελούσε πάντα τον καλό και συνδετικό κρίκο της Αριστεράς με τον ΔΟΛ, αλλά και μία σειρά ανθρώπων της αριστερής διανόησης.
    Τι είπε η κ. Βαλαβάνη;
    “Στη συνάντηση Πέρες αποτύχαμε να δώσουμε στίγμα, στη συνάντηση στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο δώσαμε ένα στίγμα εξαιρετικά μαλακό, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα που ακολουθεί η χώρα μας αδύναμο, στη συνάντηση με Σόιμπλε δε βγήκε ξεκάθαρο στίγμα στην ελληνική κοινωνία, ενώ στη δε συνάντηση με το ΔΝΤ το στίγμα υπήρξε μάλλον στρεβλό, αφού αντί να βγει προς τα έξω η υπαναχώρηση του ΔΝΤ ως προς το μνημόνιο, βγήκε προς τα έξω μια θρησκευτικού τύπου λατρεία προς τον Ομπάμα και τις αξίες του αμερικανικού έθνους»

    Με άλλα λόγια η κ. Βαλαβάνη τόνισε αυτό που λέμε όλο αυτό το διάστημα:
    Πως ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να κινείται χωρίς στρατηγική, με μία λογική χυδαίου οπορτουνισμού και κυρίως εγκλωβισμένος στην ετερότητα των συνιστωσών του.

    Το ρεπορτάζ αναφέρει πως η παρουσία του Αλ. Αλαβάνου και η κριτική της Ν. Βαλαβάνη μόνο τυχαία δεν είναι.
    Βλέποντας πως υπάρχει χώρος πλέον στα “αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ”, επιδιώκει να ασκήσει τη δική του παρέμβαση, εκπροσωπώντας ένα σημαντικό κομμάτι της Αριστερής Πτέρυγας.
    Πολλά μάλιστα στελέχη του αναρωτιόντουσαν κατά τη διάρκεια της Κ.Ε.: Που ήταν όλα τα στελέχη μας στο λιμάνι τη μέρα της επιστράτευσης;
    Γιατί δεν κατέβηκε ο Αλ. Τσίπρας;

    Πάντως, το ρεπορτάζ λέει πως δεν το έκανε για να μην παρομοιαστεί -και πάλι- ως ένας νέος “δακρύβρεχτος Γ. Παπανδρέου”.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηλιθιε , βλακα του ιδ. τομέα δουλευε -αν εχεις ακομα δουλειά- εως τις 7 κ τις 8 κάθε μέρα για να ζει το κυφηναριο του ΔΤ που είναι με το μάτι στο ρολόι απο τις 12.. ενω εδω που εχουμε φτασει πια ακόμα την ίδια διαθεση εχουν για να εξυπηρετησουν. .(για να μην μιλησω για το γρηγοροσημο που καλα κρατει..)
    Αν δεν τους απολυσουν ολους τους κοπριτες και να προσλαβουν άτομα με ικανότητες κ διαθεση για δουλειά θα τρωμε ξυλο ολοι δια βιου...!!
    Αλλα βλέπεις τα λαμογια οι πολιτικοί μας τους έχουν με το μπαμπακι γιατί είναι τα κοληταρια τους οι σιγουροι ψηφοι..
    Εσυ βλακα και ηλιθιε του Ιδ. Τομεα μετα απο 20 χρόνια δουλειάς πηγαινε στα ευρ 586 για να μην χασει την δουλεια του κανένας φιλος μας του Δημοσιου.. βλακα , ανοητε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση