GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έλληνας γιατρός στο Νότιο Πόλο

Με το θερμόμετρο να παραμένει κολλημένο στους -33 βαθμούς Κελσίου και με τον ήλιο να μην δύει ούτε στις 4 τα ξημερώματα,ο γιατρός Ευάγγελ...

Με το θερμόμετρο να παραμένει κολλημένο στους -33 βαθμούς Κελσίου και με τον ήλιο να μην δύει ούτε στις 4 τα ξημερώματα,ο γιατρός Ευάγγελος Καϊμακάμης απολαμβάνει το καλοκαίρι στο Νότιο Πόλο.
Είναι ο μοναδικός Έλληνας που συμμετέχει στο πρωτοποριακό πρόγραμμα της ΕSA, της Ευρωπαικής Αεροδιαστημικής Υπηρεσίας, στη βάση "Κονκόρντια" της Ανταρκτικτής.
"Δεν γίνεται να μην αντιληφθείς το πολικό ψύχος με το που κατεβαίνεις από το αεροπλάνο" σημειώνει χαριτολογώντας ο ίδιος στην ιστοσελίδα της ESA.
O κ. Καϊμακάμης είναι ένας από τους 10.000 επιστήμονες που δήλωσαν συμμετοχή στην ESA για την επάνδρωση της "Κονκόρντια" και ο πρώτος Έλληνας που έκοψε το νήμα του τερματισμού.
Η πειραματική αυτή βάση αποσκοπεί στη μελέτη των ακραίων συνθηκών και των επιπτώσεων τους στον άνθρωπο, με στόχο να αξιοποιηθούν τα ευρήματα σε μελλοντικές διαστημικές αποστολές.
Πηγή: Ελέυθερος Τύπος


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση