GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι γιατροί καταγγέλλουν τους φαρμακοποιούς

"Οι μάσκες έπεσαν" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή την κατάθεση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττ...

"Οι μάσκες έπεσαν" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με αφορμή την κατάθεση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής στο ΣτΕ υπέρ της Δραστικής Ουσίας και του Ελληνικού Δημοσίου.
"Τη συνταγογράφηση βάσει δραστικής ουσίας, που ως σήμερα προέβαλλε το Υπουργείο Υγείας ως τροϊκανή επιταγή, στήριξε στο Συμβούλιο Επικρατείας ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ενάντια στην επιστημονική θέση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος κατέθεσε αίτηση ακύρωσης της ΥΑ και στις 1 Μαρτίου θα παρουσιάσει στο ΣτΕ την ύψιστη επικινδυνότητα του συγκεκριμένου νομοθετήματος, που ισχύει μόνο στην Ελλάδα και σε καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης", τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
"Αιφνιδιαστική μπορεί να χαρακτηριστεί η τοποθέτηση του ΦΣΑ, ο οποίος για πρώτη φορά έριξε τη μάσκα και δήλωσε δημόσια τον κρυφό του πόθο περί επιλογής της θεραπείας από το φαρμακοποιό και όχι το γιατρό, μέτρο καταδικαστέο επιστημονικά και δεοντολογικά, που ως σήμερα προβαλλόταν ως επιταγή της Τρόικας μόνο για την Ελλάδα", επισημαίνει.
"Αν οι φαρμακοποιοί ήθελαν να γίνουν οι θεράποντες γιατροί των ασθενών στους οποίους δίδουν φάρμακα, τότε θα έπρεπε να σπουδάσουν στην Ιατρική Σχολή και όχι στη Φαρμακευτική. Σήμερα δε, η καθημέρα πράξη του Φαρμακείου λειτουργεί κυρίως με τη χορήγηση φαρμάκων από τους βοηθούς φαρμακείων. Ποιος θα αναλάβει τελικά την ευθύνη της θεραπείας του αρρώστου;
Αν η Πολιτεία θεωρεί ότι οι φαρμακοποιοί, στα πλαίσια πώλησης παντός είδους παραϊατρικών προϊόντων, προϊόντων αισθητικής, ορθοπαιδικών προϊόντων, έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν εκτός από την «πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας» και για τα θεραπευτικά σχήματα, τότε θα πρέπει η Πολιτεία να δώσει το ίδιο δικαίωμα και στους γιατρούς, δίπλα στην ιατρική παρακολούθηση, να ανοίξουν μικρά φαρμακεία στα ιατρεία τους και να πουλά ο καθένας προϊόντα που σχετίζονται με την ειδικότητά του", συνεχίζει ο ΙΣΑ, υπογραμμίζοντας ότι ως πραγματικός θεματοφύλακας της δημόσιας υγείας και με γνώμονα όχι μόνο την προάσπιση του κύρους και του έργου των ιατρών μελών του, αλλά και το συμφέρον των ελλήνων πολιτών, θα συνεχίσει τον αγώνα του.

3 σχόλια

  1. αυτος που ξερει το φαρμακο ειναι ο φαρμακοποιος. Τι σουδαζουν δηλαδη 5 χρονια.
    Οι γιατροι δεν εχουν ΚΑΜΙΑ επιστημονικη καταρτηση, δεν υπαρχει στα προγραμμα σπουδων τους η φαρμακολογια. Ισως ενα μαθημα εξαμηνου.
    Επεσαν οι μασκες για τους γιατρους, ενα επιπλεων εισοδιμα το αποχαιρετανε...
    Οι γιατροι δεν ειστε πανεπιστημονες, αλλωστε μεταξυ σας μαλωνεται για μια διαγνωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι το θέμα η δραστική,το θέμα είναι η μίζα που παίρνετε και καθόλου δεν σας μέλει που είστε επίορκοι.Αντιθέτως οι φαρμακοποιοί είτε με δραστική,είτε χωρίς αυτήν είναι οι πλέον αρμόδιοι για το φαρμακο εξ ορισμού.Εκτίθεστε επικίνδυνα κύριοι και δυστυχώς για εσάς ο πανικός δεν είναι καλός σύμβουλος.Μαζευτειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι λέτε αγαπητοί κύριοι; Ποιός σας είπε ότι οι ιατροί δεν διδάσκονται φαρμακολογία; όχι μόνο την διδάσκονται στο Γ ΄ έτος σπουδών, στο Ε΄έτος σπουδών αλλά και εξετάζονται στο πτυχίο στην φαρμακολογία.
    Όσο γιά τα γενόσημα, έχετε υπ' όψιν σας, ότι τα περισσότερα είναι αναποτελεσματικά και ιδίως τα εισαγόμενα γιά τα οποία δεν γίνεται έλεγχος βιοίσοδυναμίας από τον Ε.Ο.Φ.
    Αντιθέτως, τα ελληνικά γενόσημα,που είναι πολύ καλής ποιότητας και αποτελεσματικότητας δεν προωθούνται από την Πολιτεία όπως πρέπει, οι δε φαρμακοποιοί, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, δεν έχουν καμμία δουλειά να χορηγούν άλλα αντί άλλων σκευασμάτων. Επί τέλους, να πρυτανεύσει η κοινή λογική και να σταματήσουμε πλέον να βλέπουμε πίσω από κάθε έλλογη και εύλογη διαμαρτυρία, μίζες,συνομωσίες κ.λ.π. Γιατί σε τελική ανάλυση, την αστική και ποινική ευθύνη γιά οτιδήποτε συμβεί σε ασθενή την επωμίζεται ο γιατρός και όχι ο φαρμακοποιός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση