GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ

 Πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που πέρασε στο Ξενοδοχείο Τιτάνια, η 1η Ολομέλεια του Δικτύου «Ελένη Σκούρα», του Δικτύου που οργάνωσε κα...

 Πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που πέρασε στο Ξενοδοχείο Τιτάνια, η 1η Ολομέλεια του Δικτύου «Ελένη Σκούρα», του Δικτύου που οργάνωσε και συντονίζει το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας των φύλων, με σκοπό την ενθάρρυνση και υποστήριξη των αιρετών και υποψηφίων αιρετών γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης και εκπροσώπησης σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής, καθώς και όλων των γυναικών που ενδιαφέρονται να εμπλακούν στην πολιτική.
Οι εργασίες άνοιξαν με χαιρετισμό του Υπουργού Αναπληρωτή Εσωτερικών κ. Χαράλαμπου Αθανασίου, ακολούθησε τοποθέτηση της Προέδρου του ΚΕΘΙ κ. Ιφιγένειας Καρτσιώτου και της Γενικής Γραμματέως Ισότητας των Φύλων κ. Ζέττας Μ. Μακρή.
Συμμετείχαν εκπρόσωποι 100 περίπου Πανεπιστημίων, Ινστιτούτων, Ερευνητικών Ιδρυμάτων, Κομμάτων, κινήσεων πολιτών, καθώς και αιρετές γυναίκες στο Εθνικό Κοινοβούλιο αλλά και υποψήφιες από το σύνολο σχεδόν του πολιτικού χώρου.
Η Ολομέλεια του Δικτύου κατέληξε στην υπογραφή του «Πρωτοκόλλου Συνεργασίας του Δικτύου Ελένη Σκούρα», που θα αποτελέσει τη βάση για την έναρξη ενός γόνιμου διαλόγου για την καταγραφή των εμπειριών και τη διατύπωση  συγκεκριμένων προτάσεων με στόχο την ενθάρρυνση και την υποστήριξη των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης.
Το Έργο περιλαμβάνει δράσεις δικτύωσης, επιμόρφωσης και ενδυνάμωσης μέσω διήμερων εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας με τη συμμετοχή αιρετών γυναικών ή γυναικών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις εκλογικές διαδικασίες, συμβουλευτική στήριξη, δημόσιες εκδηλώσεις όπως Πανελλήνιο και Ευρωπαϊκό Συνέδριο και εκπόνηση μελετών- ερευνών.
Για τους σκοπούς του Έργου έχει ήδη δημιουργηθεί η ιστοσελίδα http://www.gynaikes-politiki.gr/ στην οποία έχουν αναρτηθεί μεταξύ άλλων το πρωτόκολλο συνεργασίας και ο κατάλογος των φορέων που συμμετέχουν σε αυτό, ενώ έχει ενεργοποιηθεί ήδη η λειτουργία για την εγγραφή μεντόρων στο πλαίσιο των δράσεων του έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση