GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑ ΛΑΩΝ!..

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη.  www.nasostsaganelis.gr/ . Οι ΗΠΑ κήρυξαν μετωπικό πόλεμο εναντίον των «οίκων τοκοληστείας»... Επιτέλο...

Από τον Νάσο Τσαγκανέλη. 
www.nasostsaganelis.gr/.

Οι ΗΠΑ κήρυξαν μετωπικό πόλεμο εναντίον των «οίκων τοκοληστείας»...


Επιτέλους !
Μετά από πέντε χρόνια θα δικαστεί η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΦΟΥΣΚΑΣ του 2008 που συγκλόνισε
τον κόσμο και ΚΑΤΑΞΕΣΚΙΣΕ την Ελλάδα.
Η ηγεσία των ΗΠΑ, έστω και καθυστερημένα, αποφάσισε να συγκρουστεί με τη Wall Street και να ΔΙΩΞΕΙ ΝΟΜΙΚΑ τα τσιράκια της, τους λεγόμενους οίκους αξιολόγησης . . . Που προκάλεσαν παγκόσμια νομισματική κατάρρευση ! . .
Η ιστοσελίδα με σειρά άρθρων είχε από πολύ νωρίς καταγγείλει τη Standard & Poors, Moody’s Fitch για αισχρή τοκοληστεία σε βάρος της Ελλάδας, που και τελικά την κατεδάφισαν !!!
Απλώς θυμίζω ότι από το 2009 τα spread ξεπέρασαν και το Έβερεστ . . .
Ήταν τότε, που ο νομπελίστας Αμάρτυα Σεν τους αποκάλεσε οίκους κακοποιούς με ποινικό μητρώο.
Ήταν τότε, που η πρόταση αυτής της ιστοσελίδας να δικαστούν για ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ υποστηρίχθηκε και από επώνυμους Ευρωπαίους . . .
Ήταν τότε, που το πόρισμα της Γερουσίας των ΗΠΑ τους αποκάλεσε «οίκους επί πληρωμή».

Πάμε στα γεγονότα με τη σειρά:
Χθες η αμερικανική κυβέρνηση κατέθεσε αστική προσφυγή εναντίον της Standard & Poor’s και της μητρικής The McGraw-Hill Companies Inc σχετικά με τις αξιολογήσεις στεγαστικών ομολόγων, πραγματοποιώντας την πρώτη ομοσπονδιακή νομική προσφυγή εναντίον οίκου αξιολογήσεων, με κατηγορίες για παράνομες πράξεις που σχετίστηκαν με την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.
Η κυβέρνηση αναφέρει στην αγωγή της ότι θα ζητήσει αποζημιώσεις από την S&P και τη McGraw Hill.
«Ζητήματα που αφορούν τις προμήθειες, τα μερίδια αγοράς, τα κέρδη και τις σχέσεις με εκδότες χρεογράφων, επηρέασαν ανάρμοστα τα κριτήρια και τα μοντέλα αξιολογήσεων της S&P,» αναφέρει η αστική προσφυγή.
Ο γενικός εισαγγελέας κ. Holder ανακοίνωσε λίγο μετά την κοινοποίηση της αγωγής, ότι η αμερικανική κυβέρνηση θα διεκδικήσει αποζημίωση πάνω από 5 δισ. δολ. για τις ζημίες που προκλήθηκαν από τις εσφαλμένες αξιολογήσεις, όσο υπολογίζεται ότι είναι και το ποσό της ζημιάς που προκληθηκε.
Τόνισε ότι ο οίκος παραπλάνησε τους επενδυτές σχετικά με τα τιτλοποιημένα στεγαστικά χρεόγραφα RMBS, ότι αγνόησε τις προειδοποιήσεις όσον αφορά την μεθοδολογία των αξιολογήσεων, ορισμένες των οποίων προέρχονταν από τους ίδιους τους αναλυτές της S&P.



Η μετοχή του αμερικανικού ομίλου εκδόσεων και ΜΜΕ, McGraw Hill, βούλιαξε 13,8% προχθες όταν ανακοίνωσε ότι περιμένει να κατατεθεί η αγωγή, με την μεγαλύτερη πτώση της μετά το χρηματιστηριακό κραχ του 1987.
Χθες η πτώση συνεχίστηκε με τις διήμερες απώλειες να φτάνουν το 20%.
Η μετοχή του ανταγωνιστικού οίκου Moody’s διολίσθησε 10% καθώς η αγορά προεξοφλεί ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες μηνύσεις. Συνέχεια εδώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση