GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κοπή βασιλόπιτας της Διαβαλκανικής Ομοσπονδίας Ορθοδόξων Νεολαιών στην Ι.Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 ώρα 7.00 μ.μ. στα γραφεία της Ιεράς ...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 ώρα 7.00 μ.μ. στα γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, οδός Αγίας Φιλοθέης 21, στην κατάμεστη αίθουσα η οποία ευγενώς παραχωρήθηκε γι’ αυτό το σκοπό από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Την ακολουθία της κοπής της πίτας ετέλεσαν ο π. Γεώργιος Χριστοδούλου, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας Νέου Ψυχικού και ο π. Κωνσταντίνος Βλέτσης, περιφεριεακός γραμματέας της Ομοσπονδίας για την Ελλάδα, που ήλθε από τη Θεσσαλονίκη.
Στη συνέχεια, ο π. Γεώργιος διάβασε χαιρετισμό του π. Αντωνίου Καλλιγέρη, διευθυντή του Γραείου Νεότηος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, ο οποίος έχει ως εξής:
"Σεβαστοί πατέρες, αγαπητοί φίλοι
Στην Προς Γαλάτες επιστολή του, ο Απόστολος Παύλος αναφέρει ότι ο μόνος τρόπος για να εφαρμοστεί ο πλήρως ο νόμος του Χριστού είναιι να σηκώνουμε ο ένας το φορτίο του άλλου (Γαλ. 6.2). Σ]εποχές κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε το τελευταίο διάστημα, αυτό γίνεται ολοένα και πιο απαραίτητο. Οι διάφορες δράσεις που οργανώνει η Διαβαλκανική Ομοσπονδία Ορθοδόξων Νεολαιών συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί μέσω της συναναστροφής με τους γείτονες Ορθοδόξους μοιραζόμαστε όχι μόνο την κοινή πιστη αλλά και κοινά βιώματα και προβληματισμούς, ενώ μπορούμε να αναζητούμε λύσεις για τα προβλήματα που παράλληλα αντιμετωπίζουμε.
Στα πλαίσια αυτά εκφράζουμε για μία ακόμη φορά τη στήριξή μας σε προσπάθειες όπως η συγκεκριμένη, καθώς εξαιτίας κυρίως των οικονομικών, αλλά και άλλων παραγόντων, οι διορθόδοξες προσπάθειες επικοινωνίας μεταξύ των νέων έχουν ατονίσει το τελευταίο διάστημα.
Ευχόμαστε η χρονιά που πριν λίγο καιρό ξεκίνησε να έχει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, να μας φέρει δηλαδή πιο κοντά με τους γείτονες αδελφούς μας και να τονώσει μέσα μας το χαρακτηριστικό χριστιανικό γνώρισμα που αναφέρει ο ίδιος ο Κύριος, τη μεταξύ μας, δηλαδή, αγάπη. (Ιω. 13,25).
Μεταφέροντας τις ευχές του Μακαριωτάτου Ποιμενάρχ μας, ευχομαστε σε όλους μαζί και στον καθένα ξεχωριστά να έχετε την ευλογία του Θεού σε κάθε βήμα σας μέσα στο 2013."
Στη συνέχεια έγινε σύντομη ενημέρωση για τις δραστηριότητες της Ομοσπονδίας μας από τον Γενικό Γραμματέα Βασίλη Πετρολέκα και τον π. Κωνσταντίνο Βλέτση, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Αντιπρόεδρος Ιβάν Ντιριμάνοφ από τη Βουλγαρία, το μέλος του Δ.Σ. Τατιάνα Πετράκε από τη Ρουμανία, καθώς και ο πρώην Γενικός Γραμματέας γιάννης Ζερβός και ο πρώην Αντιπρόεδρος π. Σορίν Ζαχίου από τη Ρουμανία.
Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, τον προϊστάμενο του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης π.Αδαμάντιο Αυγουστίδη για την ευγενή παραχώρηση της αίθουσας, τον π. Γεώργιο και όλους όσους συντέλεσαν στην επιτυχία της εκδήλωσης αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση