GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εκαναν βίλες τα κλεμμένα...

Εννέα ληστείες και απόπειρες ληστειών σε τράπεζες είχαν πραγματοποιήσει οι θρασύτατοι κακοποιοί, που δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν τον βα...

Εννέα ληστείες και απόπειρες ληστειών σε τράπεζες είχαν πραγματοποιήσει οι θρασύτατοι κακοποιοί, που δεν δίσταζαν να χρησιμοποιούν τον βαρύ οπλισμό τους σε όποιον έμπαινε στον δρόμο τους.
Οπως στην περίπτωση της κινηματογραφικής ληστείας σε τράπεζα της Ηλιούπολης, όταν -επειδή η μοτοσικλέτα διαφυγής τους δεν λειτούργησε- απέσπασαν το αυτοκίνητο από μια διερχόμενη γυναίκα και αργότερα από έναν οδηγό ταξί, πυροβολώντας ταυτόχρονα σε βάρος αστυνομικών. Εκτός από τις ένοπλες ληστείες, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν προκαλέσει έξι εκρήξεις και διαρρήξεις ΑΤΜ και 10 κλοπές σε σπίτια και αυτοκίνητα.
Η επικίνδυνη συμμορία είχε γίνει ο «πονοκέφαλος» των αξιωματικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, αφού από τον Δεκέμβριο του 2010 «χτυπούσε» συστηματικά σε τράπεζες, σπίτια και ΑΤΜ σε Αττική, Βοιωτία και Πελοπόννησο.
Η Αστυνομία προχώρησε προχθές σε 7 συλλήψεις μελών της οργάνωσης, τεσσάρων Ελλήνων (ηλικίας 22, 46, 61 και 74 ετών), δύο Αλβανών υπηκόων (25 και 40 ετών) και ενός 34χρονου Ρουμάνου. Μάλιστα, οι δύο Ελληνες έχουν σχέση αίματος μεταξύ τους, αφού πρόκειται για πατέρα και γιο! Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται ακόμη δύο Αλβανοί, έγκλειστοι στις ελληνικές φυλακές, ενώ αναζητούνται και άλλα δύο μέλη της οργάνωσης.
Η πολύ καλά οργανωμένη σπείρα είχε συγκεκριμένο τρόπο δράσης. Πριν διαπράξουν τις ληστείες, οι δράστες χαρτογραφούσαν την κάθε περιοχή, επόπτευαν τους στόχους, παρακολουθούσαν τις κινήσεις των υπαλλήλων τραπεζών και των χρηματαποστολών. Αφού εντόπιζαν τα τρωτά σημεία των κτιρίων, επέλεγαν την τακτική τους.
Τις περισσότερες φορές πριόνιζαν από τις προηγούμενες μέρες τα κάγκελα παραθύρων των υποκαταστημάτων, ώστε να είναι εύκολη η είσοδός τους σε αυτά. Μετά το πριόνισμα κολλούσαν ξανά πρόχειρα τα κάγκελα στη θέση τους με σιδερόστοκο, ώστε να μη γίνει αντιληπτό από κανέναν. Περίμεναν την κατάλληλη στιγμή και εισέβαλλαν πάνοπλοι στην τράπεζα.
Πηγή: Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση