GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βόλτες στο Αιγαίο έκανε ανενόχλητη τουρκική κορβέτα

Βόλτα στο Κεντρικό Αιγαίο και στις Κυκλάδες, που τέλειωσε πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε σ...


Βόλτα στο Κεντρικό Αιγαίο και στις Κυκλάδες, που τέλειωσε πριν από λίγη ώρα σημειώθηκε σήμερα από μία Τουρκική κορβέτα, 15 μόλις μέρες πριν από τη σύγκληση... του Συμβουλίου Κορυφής των κυβερνήσεων των δύο χωρών, στις 5 Μαρτίου, στην Κωνσταντινούπολη. Τυπικά επρόκειτο βεβαίως για μία "αβλαβή διέλευση" σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, στην πραγματικότητα όμως και βλέποντας στο χάρτη τον "κύκλο" που διέγραψε στην καρδιά των Κυκλάδων η Τουρκική κορβέτα, γίνεται από όλους αντιληπτό ότι φυσικά η κίνηση αυτή δεν ήταν τυχαία και επιδιώκετο η "υπενθύμιση" των θέσεων της Άγκυρας.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, η τουρκική κορβέτα "BOZCAADA", προερχόμενη από το λιμάνι της Σμύρνης, εισήλθε σήμερα στις 11:00 σε Ελληνικά χωρικά ύδατα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μυκόνου και Νάξου.
Ακολούθως, έλαβε Δυτική πορεία και κινήθηκε Βόρεια της Πάρου και κατόπιν αφού έστρεψε την πρώρα της έλαβε Νότια πορεία και διερχόμενη μεταξύ Σίφνου και Αντίπαρου, εξήλθε από τα Ελληνικά χωρικά ύδατα στις 14:30 από τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μήλου και Φολέγανδρου. Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού παρακολούθησαν και εξακολουθούν να παρακολουθούν το Τουρκικό σκάφος, που τώρα κινείται σε διεθνή ύδατα του Αιγαίου, καθόλη τη διάρκεια του πλου του. Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης πρόκειται να ενημερώσει το υπουργείο Εξωτερικών για τη διπλωματική συνέχεια του θέματος.

1 σχόλιο

  1. "Σήμερα επιστρέφουμε την εξουσία στον λαό"
    "Η εξουσία μας δόθηκε από τον λαό. Σήμερα, τού την επιστρέφουμε" δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, ανακοινώνοντας, σήμερα, ενώπιον του βουλγαρικού κοινοβουλίου την παραίτηση της κυβέρνησής του.
    Οι Βούλγαροι βουλευτές επρόκειτο να ψηφίσουν, σήμερα, επί της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Συμεών Ντιάνκοφ, όταν ο κ. Μπορίσοφ ανακοίνωσε, αίφνης, ότι η κυβέρνησή του πρόκειται να παραιτηθεί μαζικά γύρω στο μεσημέρι.
    "Δεν μπορώ να μείνω και να κοιτώ τη ματωμένη Γέφυρα του Αετού" είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην πολυσύχναστη διασταύρωση στο κέντρο της Σόφιας, που έγινε χθες το θεάτρο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών.
    "Κάθε ρανίδα αίματος είναι ντροπή για εμάς" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπορίσοφ και πρόσθεσε: "Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σε αυτά τα τέσσερα χρόνια".
    Υπενθυμίζεται ότι, οι μαζικές διαδηλώσεις της τελευταίας περιόδου στη Σόφια και τις άλλες βουλγαρικές πόλεις είχαν ως εφαλτήριο τις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, στο φτυωχότερο κράτος - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνοι οι διαδηλωτές που, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, ζητούσαν την παραίτηση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του GERB.
    ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΕΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΑ ;
    ΜΗΠΩΣ ΤΑ ΕΧΕΤΕ "ΠΙΑΣΕΙ" ;
    ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΟ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΣΤΟ BROOKINGS INSTITUTE ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση