GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εμμονές και χαράτσι στην πίστη.

Από το antirisis.wordpress.com Ενδιαφέρουσες ακούγονται οι απόψεις του κ. Κουράκη για να πληρώνουν όσοι δηλώνουν χριστιανοί τους ιερε...

Από το antirisis.wordpress.com

Ενδιαφέρουσες ακούγονται οι απόψεις του κ. Κουράκη για να πληρώνουν όσοι δηλώνουν χριστιανοί τους ιερείς. Δεν σοκάρει και η πρόταση της κ. Ρεπόυση για απαλλαγή των μαθητών από τα θρησκευτικά για λόγους συνείδησης. Με ποιον θα ασχοληθούμε; με την εκκλησία, τα θρησκευτικά και τους παπάδες! ευκολάκι…Ερώτηση στον κ. Κουράκη: Εγώ που ψήφισα Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ, Κ.Κ.Ε, Χ.Α, Λευκό, ή που δεν ψήφισα γιατί να πληρώνω 300 βουλευτές οι οποίοι δεν εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο;;; να φορολογούμαι για τις έδρες που πήρε το κόμμα που ψήφισα, κι αν τίποτα δεν ψήφισα ή έδρες δεν πήρε να μην σας πληρώνω εγώ! αντίστοιχα όπως είπε ο Μητρ. Άνθιμος να μην πληρώνουν φόρους για σχολεία όσοι δεν έχουν παιδιά. Δεν φοβάμαι μην κοπεί ο “υψηλός” μισθός των παπάδων που οι περισσότεροι είναι και πολύτεκνοι, όχι! δεν υπερασπίζομαι τους παπάδες έχουν κι αυτοί τρωτά σημεία όσων αφορά στην εργασία τους. Δεν φοβάμαι διότι συνεχίζουν αρκετοί νέοι να μπαίνουν στον κλήρο ως άμισθοι ιερείς εδώ και αρκετό καιρό…την ίδια ώρα που διορίζονται μουφτήδες στη Θράκη…απλά αυτές οι δηλώσεις μαζί και με την εμμονή της κ. Ρεπούση για απαλλαγή των μαθητών από τα θρησκευτικά, φανερώνουν μια λυσσαλέα μανία απέναντι σε καθετί θρησκευτικό. Αρχίζω να πιστεύω πως για την κ. Ρεπούση τα θρησκευτικά αποτελούν παιδικό τραύμα…ή έτρωγε ξύλο για να πάει στην εκκλησία και πέρνούσε πολύ δύσκολες ώρες την ώρα των θρησκευτικών στο σχολείο.

Μου φαίνεται αστείο όλο το σκηνικό γιατί κάποια ανθρωπάκια νομίζουν πως θα καταφέρουν να σβήσουν το θρησκευτικό στοιχείο έτσι εύκολα και απλά…νομίζουν πως θα καταφέρουν ό,τι δεν κατάφεραν τόσοι και τόσοι να κάνουν εδώ και 20 αιώνες. Αν μη τι άλλο αυτή η λύσσα μόνο δαιμονική μπορεί να είναι! να εξετάσουμε τα άσχημα σημεία της εκκλησίας με διάθεση βελτίωσης όπως για κάθε κλάδο…για γιατρούς, δικηγόρους, αστυνόμους, στρατιωτικούς, καθηγητές, σκουπιδιάρηδες…αλλά αυτή η καραμέλα με τα λεφτά και τους παπάδες είναι πλέον αδιάφορη! μπορεί να παρατηρούνατι φαινόμενα κακής διαχείρησης, αλλά μόνο η εκκλησία είναι οργανισμός που τα χρήματα που λαμάβει επιστρέφουν για το καλό του λαού! πάρτε το χαμπάρι.
Ας κάνει όποιος μαθητής θέλει θρησκευτικά στο σχολείο και ας φορολογούνται οι χριστιανοί για τους ιερείς. Και τότε θα δούμε θαύματα και τότε θα ζήσουμε σημεία και τότε η εκκλησία θα ζει ακλόνητη! κ. Κουράκη, κ. Ρεπούση λυπάμαι που δεν έχετε καταλάβει πως τα σάβανα δεν έχουν τσέπες και οι δηλώσεις είναι σεβαστές αλλά θα ξεχαστούν…κι αν υλοποιηθούν δεν θα φέρουν εις πέρας το σκοπό τους. Θέλω να ζω σε δέκα χρόνια να δω ποιος θα θυμάται για τις καινοτόμες προτάσεις. Ύστερα μη ζητάτε τα ρέστα από αυτόν που πολεμάτε, από αυτόν που δεν καταδέχεστε!

10 σχόλια

  1. ΑΡΙΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ ΑΓΝΩΣΤΕ ΚΥΡΙΕ.
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΙΕΧΩΒΑΔΕΣ
    ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΙΑΝΟΙ , ΣΑΙΕΝΤΟΛΟΓΟΙ,
    ΑΘΕΟΙ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΩΣΦΟΡΟΥ
    ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΣΩΝΙΑΣ ΕΕΕΕ
    ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕ ΛΥΣΣΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Ο
    ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ
    ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΣΕΙ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εάν καταλάβετε την διάκριση μεταξύ ιδιωτικής και δημόσιας σφαίρας, θα αντιληφθείτε ότι η πρόταση Κουράκη ή όποιων άλλων είναι σωστή στον βαθμό που απαιτεί διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας. Η πίστη είναι ιδιωτική υπόθεση του καθενός. Εάν θέλει κάποιος πνευματικό ή άλλο σύμβουλο, μπορεί να πάει ιδιωτικά, όπως θα πάει σε έναν ψυχολόγο ή σε έναν ψυχίατρο. Το πολίτευμα, η παιδεία, οι υποδομές της χώρας ανήκουν στην δημόσια σφαίρα. Υπάρχει τρόπος να γίνει ο διαχωρισμός χωρίς να στοχοποιηθεί ή να φορολογηθεί επιπλέον κάποιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΤΑΡΑΓΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ΨΥΧΗ ΜΕ ΤΑ ΑΚΑΝΘΩΔΗ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ.ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΘΑ ΣΕ ΠΑΣΤΟΥΡΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΖΟΜΠΙ ΠΡΟΚΑΛΛΩΝΤΑΣ ,ΜΥΡΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΩΜΑΤΙΚΑ.ΜΟΝΟ Ο ΘΕΟΣ ΣΩΖΕΙ ΑΝΕΞΟΔΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ,ΒΑΔΙΖΩΝΤΑΣ ΣΕ ΙΣΙΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο μακαρίτης Χριστόδουλος έτρεχε μέχρι τελευταία στιγμή στους "κοσμικούς" γιατρούς. Όσο για τις ταραγμένες ψυχές, φυσικά και υπερασπίζομαι το δικαίωμά τους να αναζητούν παρηγοριά, σωτηρία ή ό,τι άλλο στον Χριστό, εφ' όσον εκεί νομίζουν ότι θα τα βρουν. Αλλά από πού προκύπτει ότι ΜΟΝΟ εκεί μπορούν να βρουν παρηγοριά κλπ.; Αυτό είναι δογματισμός και επιβολή. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι, για μένα καλύτεροι. Μου επιτρέπετε κι εμένα να διαλέγω τους τρόπους που θέλω; Αν ναι, τότε έχουμε συνεννοηθεί. Όλα αυτά μας ξαναφέρνουν σε αυτό που είπα στην προηγούμενη ανάρτηση: Είναι ιδιωτική υπόθεση του καθενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ πιο λογικο απο αυτο που ειπε ο κουρακης μια ακομη πληγη για την οικονκμια ειναι η μιςθωσεις προς τις θρησκειες παλια οι παπαδες θελαν να ριξου το ΣΗΜΙΤΗ για τις ταυτοτητες Τωρμε τι φοβουνται με αυτο που τους προτεινε ο κουρακης να δηλωσουν στηνΦΟΡ.ΔΗΛ το θρησκευμα τους και να χρεωθουν τα εξοδα συντηρισης αυτων Ετσι θα καταγραφουν και ποσοι ειναι οι ΧΡ,ΟΡΦ η ΜΟΥΣΟΥΛ.η ΑΘΕΟΙ κτλ ΤΙ φοβουνται λοιπον γιαυτο δεν ουρλιαζαν παλια ΕΓΩ προσοπικα που ειμαι ΑΘΕΟΣ δεν γουσταρω να πληρονω κανενος ειδους παπαδαριο να τους χρεωθουν οι οπαδοι τους τι ποιο δημοκρατικο απο αυτο ΑΛΛΑ εγω ξερω τιφοβουνουν μηπως βγουν μειοψηφια του; πηρε χαμπαρι ο κοσμος οτιτο κανανε εμποριο γιαυτο πεσαν να φανε τον κουρακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΑΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ 98% ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε, Giorgo Koykara,
    Συμφωνώ επί της αρχής και με σένα και με τον Κουράκη αλλά και με όσους μη αριστερούς είναι υπέρ του διαχωρισμού. Εκεί που νομίζω ότι ατύχησε ο Κουράκης είναι η μέθοδος. Εγώ θα πρότεινα να επιστραφεί όλη η περιουσία της εκκλησίας (προσοχή! η πραγματικά δική της και όχι η καταπατημένη ή αμφισβητούμενη). Με αυτήν θα κάνει χρηστή διαχείριση και μπορεί να πληρώνει τους λειτουργούς της. Οι πιστοί της δεν χρειάζεται να φορολογηθούν επίπλέον ούτε να δηλώσουν κάτι. Αρκεί να επισκέπτονται τις εκκλησίες και να αφήνουν τον οβολό τους ή ό,τι άλλο θέλουν. Απλώς το κράτος θα φορολογέι την εκκλησία, αφού αφαιρέσει τα έξοδα από τα έσοδά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε ανόητε ο σκουπιδιάρης κάνει μια δουλειά χρήσιμη, παράγει έργο· ο παπάς τι σκατά δουλειά κάνει; Με ενδιαφέρουν εμένα τον άθεο οι μαλακίες του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  9. Ο παπάς, το ξέρει άπας,
    ή λαμόγιο ή μαλάκας.

    Ο παπάς γνωστό σε όλους,
    δίνει κώλο, παίρνει κώλους.

    Ο παπάς και ο δεσπότης
    Και οι δυο ρουφιάνοι πρώτης.

    Ο παπάς και ο χαφιές
    εμπορεύονται ψυχές.


    Ή παπάς παπάς
    Λιπαρός και κοιλαράς
    Ή ζευγάς ζευγάς
    Πεινασμένος να χρωστάς.

    Ο δεσπότης κι' ο παπάς
    πούστης ή κωλομπαράς.

    Ποιος σου χούφτωσε το γιο;
    Ο παπάς στο ιερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝΤΡΕΣ ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΤΕ!!!!!

    Άντρες μην αυτοκτονείτε και αν στράβωσε η ζωή σας, κι αν τα οικονομικά σας ήρθανε ανάποδα, κι αν η ΑΓΙΑ ή η ΠΟΥΤΑΝΑ που έχετε πλάι σας στερείτε την ζωή που είχε πριν, εσείς μην αυτοκτονείτε!
    Έχετε ακούσει ρε Άντρες, που σας μεγαλώσανε γυναίκες μαθαίνοντας σας πως εσείς σαν Άντρες πρέπει να βγάνετε πάντα τα κάστανα από την φωτιά καείτε δεν καείτε, σε αυτήν την οικονομική κρίση για καμιά γυναίκα να αυτοκτόνησε; Ακούσατε για καμιά από αυτές τις Αγίες ή τις Πουτάνες που όταν εσείς γαμιόσασταν για να τα βγάλετε πέρα και αυτές με το μαμαδίστικο, με την πουτανιά και την υστεροβουλία στρέφανε τα παιδιά σας εναντίων σας, γλείφοντας τα, για να τα έχουν με το μέρος τους αν τύχει καμιά στραβή να αποπειράθηκε πραγματικά να αυτοκτονήσει;
    Καμιά τους και ούτε θα το κάνει γιατί έχει τον άντρα της, την τιμή της και το καμάρι της να τα βροντήξει, να τρελαθεί πιεσμένος από τα χρέη να δέσει μια πέτρα στο λαιμό του και να φουντάρει, και αυτή περίλυπη χήρα με μαύρα ή χωρίς μαύρα να βλαστημά μέσα της την ώρα και την στιγμή που σας παντρεύτηκε, που δεν παντρεύτηκε ένα κλέφτη, ένα απατεώνα, ένα αγύρτη, να της τα φέρνει ολοζωής παρά παντρεύτηκε ένα που κοίταζε με τίμιο τρόπο να ζήσει και αυτός και η οικογένεια του, και είναι τέτοια γιατί το έβλεπε πως θα φουντάρετε, ήταν γραμμένο στο κούτελο σας και όμως έκανε την πάπια, για να απαλλαγή μια ώρα αρχίτερα από τον ανίκανο, και το μοναστήρι νάναι καλά.

    Άντρες μην αυτοκτονείτε ! Και να πείτε στην ΑΓΙΑ ή στην ΠΟΥΤΆΝΑ που έχετε πλάι σας πως από εδώ και πέρα θα τρώει ξερό ψωμί και ελιές, πως θα πάει στο συσσίτιο, και στα παιδιά σας επίσης να πείτε πως ως εδώ ήτανε τα τελευταίου τύπου κινητά, και να τους πείτε και να τα μάθετε πως η ζωή έχεις δυσκολίες, και δεν θα τους το μάθει κανείς άλλος παρά μόνο εσείς ΕΝ ΖΩΗ, αυτό που ΔΕΝ σας μάθανε εσάς και νομίζετε πως η αυτοκτονία είναι η λύση του προβλήματος σας, και να πείτε στους δανειστές σας πως αν θέλουν να πάρουν κάποτε τα λεφτά τους πρέπει να κρατηθείτε ΖΩΝΤΑΝΟΣ!

    ΑΝΤΡΕΣ ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΊΤΕ! Γιατί εσείς που το σκέφτεστε δεν ήσασταν κλέφτης, λαμόγιο, τσανακογλύφτης, άτιμος, αλλά ένας άνθρωπος που σαν όλους τους ανθρώπους, μπορεί κάπου στην δίνη της ψεύτικης ευμάρειας που ζούσαμε να κάνατε ένα βήμα παρά πέρα για το καλό της οικογένειας σας, αλλά τα πράγματα ήρθαν ανάποδα, και θα ερχόταν ανάποδα όσος καιρός και να περνούσε, γιατί το ΚΡΑΤΟΣ που ζει πέρα από τις δυνατότητες του με δανεικά κάποια μέρα θα χρεοκοπούσε, και εμείς χρεοκοπήσαμε, και σαν Έθνος και σαν κοινωνία και σαν μονάδες, όλοι μας βάλαμε το χεράκι μας στο μέλι, άλλος με το κουταλάκι του γλυκού άλλος με την κουτάλα της σούπας και άλλος με το φτυάρι, αλλά όλοι μας και ο καθένας με τον τρόπο του, αυτόν που τον βόλευε σε συγκεκριμένη στιγμή, τόπο και ώρα, ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΥΤΕΡΑ ΕΙΧΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ, ΥΠΟΥΡΓΟ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ? ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΑΛΛΟΣ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΚΟΜΗ, ΑΛΛΟΣ ΕΚΛΕΒΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΌ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΘΑ ΕΞΑΡΓΥΡΩΝΕ ΤΟ ΚΟΥΚΟΛΩΜΑ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ, ΟΠΟΙΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΟΛΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ! Έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

    Γι’ αυτό ΑΝΤΡΕΣ ΜΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙΤΕ! Με κατεβασμένο το κεφάλι ή όχι σταθείτε στα πόδια σας, βάλτε κανόνες, ξαναρχίστε από χαμηλότερα, από τον πάτο, από τα σκατά, αλλά αρχίσετε και θα δικαιωθείτε, ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ Η ΣΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΛΑΙ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση