GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σήμερα αποφασίζει η ΠΝΟ...

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν τα ναυτεργατικά σωματεία  στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να απο...

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν τα ναυτεργατικά σωματεία  στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ εντός της ημέρας αναμένεται να αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αν θα συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις, που συνεχίζονται για 4η ημέρα και λήγουν αύριο στις 6 το πρωί.
Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία ζητά την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας καθώς, όπως αναφέρει, με τις διατάξεις του θα σταλούν στην ανεργία και άλλοι Έλληνες ναυτεργάτες.
Εξηγήσεις για την έξαρση της ανεργίας στον αρχαιότερο και νευραλγικότερο τομέα της ελληνικής οικονομίας, αυτόν της Ναυτιλίας, ζητούν με ερώτησή τους στη Bουλή από τον υπουργό Ναυτιλίας Κωνσταντίνο Μουσουρούλη, η Τομεάρχης Ναυτιλίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος, Τέρενς Κουίκ.
Οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων αναφέρουν ότι στο τέλος του 2012 οι καταγεγραμμένοι άνεργοι ναυτικοί στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας ήταν 4.355, ποσοστό 27% του συνόλου των εν ενεργεία, και ερωτούν τον υπουργό Ναυτιλίας αν γνωρίζει ότι με τις νέες διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για την ακτοπλοΐα, ο αριθμός αυτός θα πολλαπλασιαστεί. Επίσης ερωτούν σε ποιες ενέργειες θα προβεί το υπουργείο Ναυτιλίας ώστε να καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές των ναυτικών που πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας σε πλοία.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση