GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μόντι: «Νιώθω αμήχανος, με τα σκάνδαλα»

«Παρακολουθώντας τα σκάνδαλα να πολλαπλασιάζονται νιώθω αμήχανος. Κάποιες εξελίξεις σου δίνουν την αίσθηση ενός τέλους εποχής», δήλωσε ο ...

«Παρακολουθώντας τα σκάνδαλα να πολλαπλασιάζονται νιώθω αμήχανος. Κάποιες εξελίξεις σου δίνουν την αίσθηση ενός τέλους εποχής», δήλωσε ο Μάριο Μόντι κατά την διάρκεια ομιλίας στο Τορίνο.
Ο Ιταλός υπηρεσιακός πρωθυπουργός θέλησε με τον τρόπο αυτό να αναφερθεί και πάλι-μετά από χθεσινή, ανάλογη παρέμβαση- στη σειρά σκανδάλων που πλήττουν την Ιταλία τις τελευταίες εβδομάδες: από την αμυντική βιομηχανία Finmeccanica και τις πωλήσεις ελικοπτέρων της, μέχρι τη βιομηχανία υδρογονανθράκων Eni και τις σχέσεις της με την Αλγερία, αλλά και την διασπάθιση και υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος σε πολλές περιφέρειες της βόρειας Ιταλίας.
«Διαβάζοντας για εμπλοκή στα σκάνδαλα πολλών εκπροσώπων της πολιτικής, της οικονομίας και του χρηματιστικού τομέα, βλέπω να διαδίδεται η αποσύνθεση του κοινωνικού και πολιτικού ιστού, από την οποία αναδύεται ο παραλληλισμός με μια άλλη εποχή: με τα σκάνδαλα και την δικαστική έρευνα Καθαρά χέρια, πριν είκοσι χρόνια», πρόσθεσε ο Μόντι.
Σε σχέση πάντα με τον ιταλό υπηρεσιακό πρωθυπουργό και τη διακυβέρνηση της χώρας από τον Νοέμβριο του 2011, ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο δήλωσε από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου πραγματοποιεί επίσκεψη ότι «οι πρόοδοι που επετεύχθησαν την τελευταία χρονιά πρέπει να συνεχισθούν» ενώ σε ό,τι αφορά τις τελευταίες εξελίξεις υπογράμμισε:
«κατέκρινα, κατά κάποιο τρόπο, το ότι μετά από συμμετοχή δεκατριών μηνών στο κυβερνητικό σχήμα, κάποιες δυνάμεις τώρα καταδικάζουν με μεγάλη ευκολία την πολιτική αυτή εμπειρία».
Η αναφορά, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, είναι στην μπερλουσκονική κεντροδεξιά, η οποία θεωρεί ότι «η κυβέρνηση τεχνοκρατών, καταβαράθρωσε την οικονομία».
Στελέχη του κόμματος του «Καβαλιέρε» «Λαός της Ελευθερίας» θεωρούν «περίεργη και ασυνήθιστη την παρέμβαση του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο λίγες μόλις ημέρες, πριν από τις βουλευτικές εκλογές».

1 σχόλιο

  1. ΨΕΥΤΙΚΑ ΓΚΑΛΟΠ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗ ΝΔ ΣΤΟ 20% ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ 6-7% !!!
    ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΙΕΣ ΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΠΛΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΩΝ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ :
    Η ΝΔ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ 10% ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ 3%.

    ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΡΓΗ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ.
    ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΟΣΟΙ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΡΙΑ ΡΗΜΑΔΟΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση