GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οι λύσεις της κυβέρνησης για τους αγρότες

Οι λύσεις της κυβέρνησης για τους αγρότες Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση των αγροτών με τους υπουργούς, Γιάννη Στουρνάρα, Γιάννη Βρού...

Οι λύσεις της κυβέρνησης για τους αγρότες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση των αγροτών με τους υπουργούς, Γιάννη Στουρνάρα, Γιάννη Βρούτση, Αθανάσιο Τσαυτάρη και Ευάγγελο Λιβιεράτο. Με εντολή του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σε κάποια από τα αιτήματα των αγροτών θα δοθούν συγκεκριμένες λύσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Real Fm, το συνταξιοδοτικό πρόβλημα που υπήρχε για τους αγρότες που γεννήθηκαν το 1948-1949 και έμεναν ακάλυπτοι λόγω της αύξησης του ορίου ηλικίας θα λυθεί με την εναρμόνιση του καθεστώτος συνταξιοδότησης των ασφαλισμένων του ΟΓΑ με εκείνων του ΙΚΑ.
Όπως προανήγγειλε και με τη συνέντευξή του στη Real news ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με 40 χρόνια ασφάλισης οι αγρότες θα μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στα 62.
Επίσης, είναι ήδη έτοιμη η ρύθμιση για συμψηφισμό ή παρακράτηση από τη δικαιούμενη σύνταξη οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και η δυνατότητα ο ασφαλισμένος αγρότης να λαμβάνει σύνταξη ακόμα και αν οφείλει εισφορές οι οποίες όμως δεν ξεπερνούν τις 4.000 ευρώ.
Τέλος, σύμφωνα με τον Real Fm, υπάρχει και η δέσμευση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη για τη θέσπιση του αγροτικού πετρελαίου καθώς και η εξαγγελία για άμεση συγκρότηση επιτροπής που θα μελετήσει και άλλα θέματα.




Πηγη: enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση